Inlägg från: enstyckmantill |Visa alla inlägg
  • enstyckmantill

    En käftsmäll till undergångsprofeterna

    themia skrev 2015-12-06 10:00:04 följande:

    Från dagens ledare i DN

    www.dn.se/ledare/signerat/peter-wolodarski-vad-sa-du-gar-sverige-bra-det-kan-inte-stamma/

    Citat:
    "Enligt SCB har BNP/capita, alltså välståndet per person, stigit med hela 52 procent mellan 1993 och 2014, rensat för inflation. Under samma period ökade befolkningen med 1 miljon, från 8,7 till 9,7 miljoner."

    "Vi växer för närvarande snabbt och är som land rikare än någonsin. Vår välståndsutveckling de senaste decennierna överträffar alla förväntningar. Statsskulden är låg i ett internationellt perspektiv."

    Ni som tjatar om att invandringen får Sverige att gå under, läs och begrunda


    DN är inte en särskilt seriös eller pålitlig källa numera. De är ungefär på samma nivå som Avpixlat efter att inte minst ha gjort bort sig ordentligt med Sandviken- och Arenarapporter. Dessutom känns deras shaming av våldtäktsoffer i politiskt känsliga fall jävligt motbjudande.

    Jag noterar också att det är en ledare skriven av Wolodarski du länkar till, det vill säga något slags "liberal"kommunistisk propagandatext skriven av en man med rötterna i forna östblocket.

    Men visst stiger BNP. Det är inte så underligt, framförallt datoriseringen har ökat effektiviteten inom både industrin och tjänstesektorn.

    Sedan är det kanske lite konstigt att jämföra 1993 med 2014 eftersom Sverige hade en finanskris och massarbetslöshet 1993 efter två år av en märklig soppa av nyliberal och socialistisk politik samt en rekordhög invandring från Jugoslavien.

    Och till sist; lite märkligt att en socialist som du lyfter fram BNP per capita eftersom ni oftast ändå inte bryr er om ekonomi. Det finns ju andra saker som är viktiga i samhället, eller? Som risken för att råka ut för brott, hur miljön påverkas av den nya globala livsstilen med mera.
Svar på tråden En käftsmäll till undergångsprofeterna