Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    En käftsmäll till undergångsprofeterna

    Anton Chigurh skrev 2018-12-22 22:33:00 följande:

    Jomen då så, padi, då kan vi helt bortse från detta nedan:

    " Om det här hade genomförts av extremister så hade vi pratat i termer om någon form av inbördeskrig

    Vi talar om närmare 100 handgranatsattacker och ca 1500 skjutningar i landet sedan 2011. Ungefär 40 dödade per år och totalt ungefär 500 skadade. Om det här hade genomförts av extremister så hade vi pratat i termer om någon form av inbördeskrig. Nu handlar det i stället om gäng och jag tror att det gör att det känns mindre farligt och bidragit till att det nu blivit halvt normaliserat."


    Varför tycker du vi ska bortse från detta? Det är en del av verkligheten och det är inte ett oviktigt problem.

    Dessa problem behöver hittas en lösning till.
  • Padirac
    Anton Chigurh skrev 2018-12-23 05:54:55 följande:

    Har du tolkat det som att JAG anser det vara ett ickeproblem....!

    Och nej padi, du behöver inte hänvisa till min exakta text. Du, jag och varenda jävel härinne vet PRECIS vad jag avser med det jag skrev.....

    Det är sanslöst hur du förnekar att våldet, och folks oro, har eskalerat som det har.

    "There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics"

    ....vilket du har tagit till nya höjder, padi.


    #lyssnarpåglaskrossatavenkastadsten

    Eller på lättförståelig twittervers

    Herregud...!!

    Det är fult att ljuga Anton.

    Från ett av mina inlägg ovan

    Att gängens och nätverkens våld blir grövre och att de fortsätter att ta kål på varandra medans resten av det dödliga våld som förekommer i samhället fortsätter att minska.

    www.bra.se/statistik/statistik-utifran-brottstyper/mord-och-drap.html
  • Padirac
    FDFMGA skrev 2018-12-23 09:58:28 följande:
    Hm, det är liksom olika agendor som möts; en där gängskjutningarna utgör ett direkt och dödligt hot mot oss alla och en där skjutningarna sätts in i ett sammanhang.

    En ganska rättvisande jämförelse vore kanske att utgå från exemplet trafikdödade (det är långt fler personer som dödas i trafiken av det är som mördas i skjutningar) och konstatera att risken att dödas i trafiken är försumbar för den som bara åker tåg.

    Därmed inte sagt att inte gängskjutningarna är ett stort samhällsproblem, men ett där det finns en enkel kortsiktig lösning, att bura in de vapenfixerade pojkarna och en mer långsiktig - att motarbeta glorifieringen av gängen och deras vapenfixering.

    Det räcker alltså inte med att pojkarna ska anse att det enda som avhåller dem från att skjuta på varandra är att det är olagligt - vuxenvärlden måste visa dem att det finns andra sätt att lösa konflikter och att man inte skjuter på sina medmänniskor.

    Det krävs ett fungerande samhälle för att uppfostra ett barnSolig
    Väl och tydligt sammanfattatPlus 

    Det är tyvärr inte så lätt med brott och straff som man ibland önskar. Det finns olika principer som står mot varandra och nya riksåklagaren håller med om detta också.Det finns ingen lätt lösning på problemet.

    Ibland står var och en av oss i situationer där det är läge att fundera på om det viktigaste är att ha rätt eller att göra rätt. För bästa utfall kan det finnas situationer där det bästa är att inte ha rätt utan att göra något för att lösa situationer och få de bästa konsekvenserna.

    Risker för att skapa ett sämre läge för samhället  får jämkas mellan att kräva ansvar och konsekvenser av de som begått en del typer av brott eller att skapa en förändring.

    Straff har fler olika aspekter eller funktioner, dels är straff en rättvise- och retributionsfråga, dels är straff en fråga om avskräckande konsekvenser och dels är straff en fråga om prevention, dvs att skydda befolkningen från de brottsligas agerande. För olika typer av brott väger de olika aspekterna olika tungt. Kriminalvård fungerar på en del personer, för en del andra fungerar bara preventionsaspekten.

    www.dn.se/debatt/risk-att-skarpta-straff-for-unga-okar-brottsligheten/

    "Det är välkänt att vi har en mycket allvarlig situation vad gäller dödliga uppgörelser mellan unga män i våra större städer. Självfallet upprör dessa extrema brott. Ur en upprörd debatt kommer dock sällan bra kriminalpolitik, om vi med kriminalpolitik menar förslag som avser att minska brottsligheten och därmed ge oss färre brottsoffer i framtiden."

    Det är som du säger - det krävs ett helt samhälle för att fostra ett barn.
  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2018-12-27 00:51:02 följande:

    F*n vad du svamlar runt. Försök att hålla en linje om du vill få seriösa svar.

    Vad har TYSKA nationella socialister med din nedlåtande hållning till folks oro att göra? Exakt VAD?

    "Löjligt att dra så stora växlar"Det går förstås alldeles utmärkt att att praktisera Nationell Socialism utan att begå några våldsbrott och man ska inte behöva hamna i fängelse för tankebrott. Inte ens som miljöpartist!


    Varför skriver du inte nazister?
  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2018-12-27 00:51:02 följande:
    F*n vad du svamlar runt. Försök att hålla en linje om du vill få seriösa svar.

    Vad har TYSKA nationella socialister med din nedlåtande hållning till folks oro att göra? Exakt VAD?

    "Löjligt att dra så stora växlar"

    Det går förstås alldeles utmärkt att att praktisera Nationell Socialism utan att begå några våldsbrott och man ska inte behöva hamna i fängelse för tankebrott. Inte ens som miljöpartist!
    Svårt att se sammanhanget mellan nazism och terrorbrott?

    Så nu har presentation av fakta blivit nedlåtande också. Kanske du föredrar alternativa fakta? Fake fakta?

    Berätta mer 
  • Padirac
    Anton Chigurh skrev 2019-01-13 11:11:56 följande:
    Om Sjösted lägger sig som den plattfisk han faktiskt ÄR, så ja, då blir det en synnerligen intressant fortsättning på den här sandlådan...
    Fyra partier har krupit ur sandlådan och bestämt sig för att samarbeta.

    Nu får vi se om SDsvansen och skrikhögern klarar av att acceptera ett regeringsunderlag som är beredd att kompromissa i viktiga frågor.

    Övergångsregeringen kommer inte att ersättas av en undergångsregering som hamnar i händerna på SD för att få igenom sina frågor.

    Men, det är som sagt inte klart förrän det är klart.

    Det finns två chanser att få en regering innan det blir ett extraval. Kanske kan överenskommelsen S+MP+C+L ha skakat om röstetalen något. 

    Det enda vi vet säkert är att det finns en förkrossande majoritet mot ett politiskt samarbete med SD. 

    Men det är inte heller ett extraval ett problem.
  • Padirac
    K Markatta skrev 2019-01-13 12:15:02 följande:
    I uppgörelsen mellan C och M som nu förkastades fanns som tidigare påpekats en "anti-SD-klausul", på samma sätt som det finns en anti-V-klausul i uppgörelsen med S.

    Varför tror du att SD i en eventuell fjärde omröstning skulle godkänna en regering som lovat hålla SD utanför all form av politiskt inflytande istället för att säga nej och framtvinga nyval?
    I sammanhanget än det intressant att uppgörelsen har dessa två formuleringar

    "I de sakfrågor som omfattas av överenskommelsen kommer Centerpartiet och Liberalerna fullt ut medverka i beredningsprocesser både av utredningsdirektiv, propositioner till riksdagen, förordningsändringar som följer av ny lagstiftning samt i förekommande fall också uppdrag eller regleringsbrev till myndigheter. Det innebär också att de ingående partierna i de sakfrågor som dokumentet omfattar inte ensidigt samverkar med andra partier i riksdagen. Denna överenskommelse innebär att Vänsterpartiet inte kommer att ha inflytande över den politiska inriktningen i Sverige under den kommande mandatperioden."

    "28. Bygg ut infrastrukturen – bind ihop Sverige med tåg som går i tid. Den beslutade nationella planen för infrastruktur 2018–2029 med investeringar i vägar och järnvägar i hela landet på 700 miljarder ska fullföljas. Nya stambanor för höghastighetståg ska färdigställas så att Stockholm, Göteborg, Malmö och regioner och städer längs med och i anslutning till banans sträckning bättre knyts samman med moderna och hållbara kommunikationer. Det ska ske fortsatt utbyggnad av järnvägen i norra Sverige och planeringen för att bygga Norrbotniabanan i sin helhet ska intensifieras. Den breda finansieringsdiskussionen mellan sju riksdagspartier ska återupptas och utgöra utgångspunkten för det fortsatta arbetet med projektet."

    På frågan om hur de i överenskommelsen ingående partierna kan agera i frågor utanför överenskommelsen säger AL att varje parti är fritt att söka överenskommelser med vilka de vill.

    Då regeringens arbete inte begränsas av dessa i överenskommelsen nedtecknade 73 punkter kan det finnas öppningar för alla parter i överenskommelsen att söka stöd i hela riksdagen för olika frågor.
  • Padirac
    nattuw skrev 2019-01-13 16:46:08 följande:
    Om Sjöstedt röstar ja röstar han även ja till en nyliberal politik. Vilket inte var vad Vänsterpartiets väljare röstade på Vissa frågor är viktigare än socialdemokratins makthunger. Därför bör Sjöstedt rösta nej.
    Alla får lov att inse att de inte kan få igenom hela sin politik eller ens delar av sin politik. Politik är det möjligas konst där et handlar om att hitta långsiktiga samarbeten och reformer som leder åt det håll partierna vill.

    Vilka samarbetskoalitioner har de olika partierna lyckats skramla ihop i valet 2018

    V = inga
    S = MP + C+L
    MP = S +C+L

    L = C+MP+S
    C = L + MP+S

    M= KD + SD som vill vara med men inte får
    KD = M + SD som vill vara med men inte får

    SD = inga

    Vilka valmöjligheter har V att ta ställning till

    1. lägga ner sina röster i förhoppningen att påverka politiken utanför de 73 punkterna.
    2. Rösta mot regeringen och satsa på ett omval om de tror att det skulle ge dem ett bättre läge.
  • Padirac
    Jordfräsen skrev 2019-01-13 18:06:21 följande:
    Den nya konstellationen vill att folk ska få sparken utan ersättning och utan turordning. Man ska sänka skatten för de allra rikaste. Man ska införa marknadshyror. Vad har V att vinna på att stötta en sådan politik? Man förlorar sin egen trovärdighet.
    Nja, du skarvar nog en hel del där..

    Från överenskommelsen

    18. Arbetsförmedlingen reformeras i grunden. Staten har genom Arbetsförmedlingen myndighetsansvaret för arbetsmarknadspolitiken, men ett nytt system baserat på LOV ska utvecklas där fristående aktörer matchar och rustar arbetssökande för de lediga jobben. Arbetsförmedlingen kommer att finnas kvar som statlig myndighet, men vara fokuserad på myndighetsansvar i form av kontroll av arbetssökande och av fristående aktörer, arbetsmarknadspolitisk bedömning, digital infrastruktur och statistik och analys. Ersättningen till aktörerna ska i huvudsak utgå från hur väl de lyckas med att få individer i varaktig sysselsättning, givet behoven hos den arbetslöse. För att säkerställa kvaliteten ska antalet fristående aktörer begränsas, genom att de ska kontrolleras, rangordnas och certifieras och möjligheterna att välja bort besvärliga fall förhindras. Insatser för personer med funktionsnedsättning berörs ej av denna omläggning. Arbetsmarknadsutbildningar som brister i effektivitet bör avvecklas, medan de som fyller en strategisk funktion på arbetsmarknaden ska finnas kvar. Nystartsjobb ska finnas kvar. Extratjänster och introduktionsjobb ska riktas mot de längst från arbetsmarknaden och ha samhällsekonomiskt rimliga volymer. Krav ska ställas på ett fungerande samråd mellan Arbetsförmedlingen och parterna så att dessa arbetsplatsförlagda insatser förbättrar förutsättningarna till varaktig etablering på arbetsmarknaden (Förändringen av Arbetsförmedlingen ska vara fullt genomförd under 2021).

    19. Arbetslinjen värnas. Arbetslöshetsförsäkringen ska reformeras i linje med en flexicuritymodell och öppnas för fler som arbetat, baseras på inkomster och trappas ned samt fasas ut i takt med arbetslöshetens längd (Ds våren eller hösten 2020. Förändringar i BP22.)

    20. Arbetsrätten moderniseras och anpassas efter dagens arbetsmarknad samtidigt som en grundläggande balans mellan arbetsmarknadens parter upprätthålls. Arbetsrätten ska ge företagen flexibilitet och skydda den enskilde arbetstagaren mot godtyckliga uppsägningar. Lagen om anställningsskydd ska ändras genom tydligt utökade undantag från turordningsreglerna. Utredningen som får i uppdrag att utarbeta denna lagändring ska vidare lägga förslag som, särskilt för mindre företag, innebär lägre kostnader vid uppsägningar, samtidigt som rättssäkerhet och skydd mot godtycke upprätthålls. Utredningen ska föreslå hur arbetsgivarens ansvar för kompetensutveckling och den anställdes omställningsförmåga stärks. Utredningen ska också arbeta med förslag som skapar en bättre balans i anställningsskydden för personal med olika anställningsvillkor. Utredningen ska i dessa frågor och generellt särskilt beakta de små och medelstora företagens behov av flexibilitet och ska, utöver kontakter med arbetsmarknadens parter, ha kontakt med dessa företags organisationer. Om parterna når en överenskommelse om hur LAS ska reformeras på ett sätt som ger ökad flexibilitet ska regeringen istället lägga förslag i linje med parternas överenskommelse. I annat fall genomförs utredningens förslag. (Utredningen tillsätts april 2019. Förändringarna i LAS ska genomföras 2021).
  • Padirac
    Jordfräsen skrev 2019-01-13 18:53:04 följande:
    Hittepå? Utdrag ur punkt 20:

    ...Arbetsrätten ska ge företagen flexibilitet...genom tydligt utökade undantag från turordningsreglerna. denna lagändring ska vidare lägga förslag som...innebär lägre kostnader vid uppsägningar

    .
    Så vad menar du kommer genomföras
    Jordfräsen skrev 2019-01-13 18:13:24 följande:
    Jag är beredd att slå vad om att det mesta inte kommer att genomföras. T.ex marknadshyror. Kommer aldrig att hända. Värnskattens avskaffande: inte en chans. C har blivit grundlurade. S har inte bundit sig till någonting och snart kommer lågkonjunkturen som omöjliggör idiotiska satsningar som ännu fler lediga barndagar.

    Finns det ens någon som räknat ut vad hela den så kallade överenskommelsen skulle kosta?

    Bara den ökade invandringen kostar flera hundra Miljarder. Annie Lööf har en vision om 30 Miljoner invandrare. Det kommer bli bra det här, bara hon äter upp sin sko först.
Svar på tråden En käftsmäll till undergångsprofeterna