Inlägg från: K Markatta |Visa alla inlägg
  • K Markatta

    En käftsmäll till undergångsprofeterna

    Dynamit-Harry i farten igen:

    www.expressen.se/nyheter/larm-om-explosion-i-bostad/

    Explosion i Hässelby - minst tre skadade

    En explosion har inträffat i ett trapphus i ett flerfamiljshus i Hässelby, västra Stockholm. Tre personer har förts till sjukhus med oklart skadeläge.

    Bilder från platsen visar hur både entrén och bakdörren blåsts ut - boende har evakuerats.

    En nätverkskriminell man, som sitter i fängelse, har kopplingar till adressen.

  • K Markatta

    www.svt.se/nyheter/inrikes/regeringen-kallar-till-krismote-om-sprangningarna

    Regeringen kallar till krismöte efter sprängningarna bombdåden

    Inom loppet av några timmar inträffade två kraftiga detonationer bombningar av bostadshus på olika platser i Sverige. Dels en i Hässelby på måndagskvällen där tre personer skadades, dels en i Linköping i morse där fasaden till ett bostadshus slets bort och en kvinna i 25-årsåldern fick föras till sjukhus med ambulans.

    Regeringen kallar nu till ett krismöte för att identifiera vilka åtgärder som snabbt kan genomföras för att minska de illegala sprängningarna antalet bombdåd.


    På mötet deltar myndigheter, räddningstjänstförbund, Sveriges kommuner och regioner (SKR), branschorganisationer och fackförbund.

  • K Markatta

    www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/detonation-och-brand-hos-mordmisstankta

    - Den aktuella bostaden är totalförstörd, det är bara bråte kvar av den. Det brinner fortfarande i de hus som ligger runtomkring. Det brinner i taket i bostäderna, säger Daniel Wikdahl på Stockholmspolisen.

    Enligt polisen har ett tiotal bostäder evakuerats.

    ...

    Två timmar före explosionen i Hässelby ska något ha detonerat i ett radhusområde i Fullersta i Huddinge söder om Stockholm. En dörr har sprängts bort på en adress, och enligt polisen fanns flera personer inne i huset vid händelsen.

  • K Markatta

    Lite bakgrundsinformation från SVT och Expo om den 22-åring som sitter häktad för mord och vars bostad i Hässelby bombades igår:

    www.svt.se/nyheter/inrikes/22-aringen-misstanks-for-mord-i-jordbro-var-tidigare-aktiv-i-nmr

    - Han var medlem i Nordiska motståndsrörelsen. Han syntes i deras demonstrationer, delade ut flygblad och försökte aktivt värva nya medlemmar, säger My Vingren, researcher på stiftelsen Expo.

    Men enligt Expo lämnade han den högerextrema miljön hösten 2020.

    - Det är tydligt att han då valde en annan mer gängkriminell miljö. Han har alltid varit våldsromantiserande, men måltavlorna förändrades till framför allt poliser och kriminella, säger My Vingren.

    22-åringen är även dömd för brott som hot mot tjänsteman, brott mot knivlagen och flera narkotikabrott. Vid ett tillfälle satt han i en bil utanför en polis bostad och tog bilder av polismannen som han senare publicerade i sociala medier tillsammans med fullständiga namn- och adressuppgifter.

  • K Markatta

    Hur hade Reinfeldt utsatts för fara av att solidariskt sitta kvar på läktaren tillsammans med övriga supportrar?

    Det här är hans egen säkerhetsbedömning:

  • K Markatta

    www.svt.se/nyheter/inrikes/ny-studie-assistansbedragerier-for-300-miljoner-om-aret

    Tjänar mer på välfärdsbrott än narkotika

    2021 uppgick de felaktiga utbetalningarna från välfärdssystemen till 14,6 miljarder kronor enligt en beräkning från Ekonomistyrningsverket. Hälften av dem tros vara brottsrelaterade.

    Brottsvinsterna från bedrägerier mot enskilda och företag uppskattas till 5,8 miljarder per år jämfört med narkotikan som genererar runt två miljarder i vinst, enligt polisen.

    - Det går att använda vårt välfärdssystem i kriminella syften för att göra ganska stora vinster. De kriminella nätverken har insett att man kan tjäna mycket mer på bedrägerier och välfärdsbrott än på narkotikahandeln, säger Hans Brun.

  • K Markatta

    Bra att det här äntligen utretts ordentligt:

    omni.se/62-000-personer-knyts-till-gangen-samhallshotande/a/JQkAOR

    62 000 personer knyts till gängen: Samhällshotande

    62 000 personer i Sverige kopplas till kriminella nätverk, uppger polisen i en ny bedömning enligt TT. Av dem bedöms omkring 14 000 personer vara aktiva i ett nätverk, varav omkring 2 000 i en ledande roll.

    Rapporten är ett resultat av ett regeringsuppdrag, som presenteras på en pressträff med rikspolischef Petra Lundh och justitieminister Gunnar Strömmer (M).

    Lundh beskriver kriminaliteten som samhällshotande.

  • K Markatta

    www.svt.se/nyheter/inrikes/sidachef-gripen-misstankt-for-grovt-mutbrott-och-grovt-bedrageri

    Sidachef gripen misstänkt för grovt mutbrott och grovt bedrägeri

    Den Sidaanställde, som greps i sitt hem i tisdags misstänkt för bland annat grovt mutbrott och grovt bedrägeri, har en chefsposition. Enligt statsåklagare Thomas Forsberg handlar brottet om tiotals miljoner kronor.

    - Det kan inte uteslutas att det kommer bli fler misstänkta. Vi jobbar ganska brett, säger Thomas Forsberg.

    ...

    Den misstänkta brottsligheten har skett både i ett afrikanskt land och i Stockholm, enligt häktningsframställan. Det afrikanska landet tog 2023 emot närmare en miljard kronor i bistånd från Sverige.

Svar på tråden En käftsmäll till undergångsprofeterna