Inlägg från: FDFMGA |Visa alla inlägg
  • FDFMGA

    En käftsmäll till undergångsprofeterna

    KillBill skrev 2020-11-24 21:23:20 följande:

    I Moderaternas och Kristdemokraternas Sverige finns inte längre pengar till hemtjänst. Den borgerligt styrda kommunen lägger ner hemtjänsten på ett bräde och den majoritet av kommuninnevånarna som valt kommunal hemtjänst blir tvingade att välja andra alternativ.


     


    www.mitti.se/nyheter/huddinge-lagger-ner-kommunala-hemtjansten/reptkm!V4vI6knbwUx52oPe6k@A/


    Det finns en tråd här på FL som innehåller en länk till en protestlista.

    Själv har jag skrivit på i protest mot att Huddinge kommun tar bort valfriheten för de äldre.

    www.familjeliv.se/forum/thread/80776940-kommunen-som-kan-spara-100-mijoner-om-aret-men-inte-ge-35-miljoner-till-kommunal-aldrevard-och-omsorg
  • FDFMGA
    KillBill skrev 2020-11-28 09:36:07 följande:

    Är det fler än jag som noterat de vuxenbäbisar här på Familjeliv som klockar andras inlägg?


    Jag tycker det är en rätt oförarglig sysselsättning.

    Med reservation för att jag kan ha missat en del av aktiviteterna har jag inte sett någon som kunna bräcka idolerna från förrGlad

    "Ge mig fyra minuter /.../ ska ni se att jag är inom kort popilär (sic), inom fyra minuter har jag uppnått mitt mål, jag har blivit er nya idol"






  • FDFMGA
    Flash Gordon skrev 2021-01-23 08:17:01 följande:

    I socialdemokraternas och miljöpartiets Sverige

    twitter.com/susannasilfver/status/1350519878885765120

    "Vi har en gosedjursparad för att för några dagar sedan sköt de här utanför och jag blev väldigt rädd"

    "- Hur är det att bo här när de skjuter?

    - Det är väl lite läskigt och man känner sig väldigt otrygg"

    Det är då de socialdemokratiska partiarbetarna träder fram och förklarar för den lilla flickan att hennes rädsla inte är rationell, att Sverige är tryggare än någonsin och om man inte är med "dem" så är det ingen fara.

    Att hon är rädd för Monster under sängen


    "Nu anordnar ett föräldranätverk gosedjusparad på platsen. Idén kommer från en tioåring som hörde skottlossningen och därefter var rädd för att gå ut".

    Ett bra initiativ tycker jag. Det hade säkert varit möjligt att delta och bidra med en barkbåt förställande det där hangarfartyget som skulle får sitt namn efter Donald Trump.

    Hur går det med ditt bygge förresten - och har du några bulletiner om när ett riktigt hangarfartyg ska sjösättas till Donald Trumps ära och i hans namn.
  • FDFMGA
    Flash Gordon skrev 2021-05-02 16:27:13 följande:

    Socialdemokraterna ba':Boom! Boom! Boom!


    Boom, boom, boom.

    Skrattande
  • FDFMGA
    Flash Gordon skrev 2021-07-01 09:16:50 följande:

    En bomb i Södertälje skapar inte längre några stora rubriker i svensk media.

    Nu skjuter de salut igen, som socialdemokraten i tråden hånfullt kallade det.

    www.expressen.se/nyheter/explosion-i-sodertalje-bombtekniker-pa-plats/

    Larmet om explosionen kom till polisen klockan 01.09 under natten till söndagen. En sprängladdning ska då ha detonerat i anslutning till en bostad i ett bostadsområde i Bårsta i Södertälje.

    .
    Däremot verkar vi ännu inte ha passerat gränsen där polismord är normaliserat i det socialdemokratiska samhället. Man får vara nöjd med det lilla i framgångslandet Sverige.

    www.expressen.se/gt/stort-polispadrag-i-biskopsgarden/
    www.expressen.se/gt/det-yttersta-beviset-pa-polisers-utsatthet/


    Tragiskt med mordet i Göteborg.

    Lyckligtvis händer det sällan att poliser blir mördade, 14 år sen sist.

    Själv brukar jag sällan kunna åka förbi Malexander utan att tänka på polismorden där. Då som nu var gärningsmännen gängkriminella, men nu finns det väl knappast något politiskt motiv som då när det var högerextremister som mördade två poliser.
  • FDFMGA
    Flash Gordon skrev 2021-07-05 14:49:12 följande:
    Åh, det är bara en tidsfråga:

    sverigesradio.se/artikel/vi-ortare-kor-racing-med-vara-bilar-pa-ostermalm

    "Det är fritt land.Vi får köra hur vi vill."

    "Vad ska vi göra? Ska vi köpa en bil som kostar en miljon och sedan vi ska bara ha det tyst för dom bor här mitt i stan?"

    "Det är lite egoistiskt för att svenskarna har gjort det så fint för sig själva. Om de flyttar hit de måste väl ha i baktanken att folk kommer att softa här när det är så fint, förstår du? Och det är fint alltså på solnedgång och såna grejer, yani. Ska vi sitta hemma på sommaren och kolla ut från fönstret eller?"

    .
    ivararpi.substack.com/p/svenskarna-makar-snallt-pa-sig

    Ortens ghettokultur mot majoritetssvensk kultur. En konflikt som är etnifierad ... De som åker in från orten gör det som en medveten maktdemonstration där mottagarna är svenskarna ...

    ... runtom i Sverige har den här dynamiken upprepats i decennier. När problemen med ortenkulturen ökar så sticker man, om man kan. Det gäller badplatser, badhus, bibliotek och andra mötesplatser. Svenskarna tar inte någon strid, utan flyttar på sig när andra grupper kommer och tar över. Blandade samhällen blir fort invandrardominerade. 

    .

    Och då är det "dominanskultur" som skall in på lodrätt 4

    .

    Det enda som hjälper (om vi bortser från återvandring) är att ha en egen sandstrand på egen privat mark och att vägföreningen sätter upp en vägbom på vägen.

    Allt annat kommer förr eller senare att sluta i att svensken flyttar på sig. Tills det inte finns någon plats kvar att flytta till.

    Hos oss lät kommunen bygga upp grillplatser på ett antal stränder i närheten. Det tog inte en halv sommar så var de översvämmade av dominanskultur och alla svenskar tvingades bort. Långtidscampare vid en camping vid en av dessa stränder har börjat säga upp sina platser för de klarar inte av hitlistan Top-Ten Bagdad på 100 decibel kl 0400 på sommarnatten. Vi har fått förfrågan om vi känner till någonstans där den kan ställa sin husvagn framöver.

    Vad ska vi tro? SD + 1,2 procentenheter direkt?
    Där ser man hur assimileringen fortskrider.

    Byt bara ut BMWn eller vad det nu är mot en epatraktor så kommer forumets nationalister att gråta av glädje.

    Den svenska landsbygdens så typiska runt, runt, runt centrum (i den mån det finnbs något centrum)  - med epatraktorerna, till högsta möjliga musik är ju ett nationaldrag, vetja.
  • FDFMGA
    K Markatta skrev 2021-07-06 00:18:00 följande:

    www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/stor-polisinsats-i-rinkeby-utreder-grovt-brott

    En stor polisinsats pågår i Rinkeby i norra Stockholm. En person har skjutits i huvudet, enligt uppgifter till SVT.


    Inte desto mindre har antalet skjutningar minskat ordentligt om man jämför med motsvarande period förra året.

    Är du särartsfeminist förresten?

    Det verkar ju så i och med att du ser kritik av en kvinnas åsikter som manschauvinistiskt. Ur det perspektivet har ju de fyra högerpopulistiska partierna lyckats kvotera jämställt - två kvinnliga och två manliga partiledareSolig
  • FDFMGA
    K Markatta skrev 2021-07-06 17:31:23 följande:

    Lite om en opinionsundersökning där man särskilt gått in för att ta reda på vad man tycker i så kallade utsatta områden:

    tt.omni.se/varannan-i-utsatta-omraden-vill-flytta/a/vAErWp

    Varannan i utsatta områden vill flytta

    Omkring hälften av de som bor i utsatta områden vill flytta. Den främsta orsaken är den höga kriminaliteten. Att få bukt med brottsligheten är också den absolut viktigaste politiska frågan bland boende i de utsatta områdena, visar en ny undersökning. (...)

    De som intervjuats är människor som bor i landets 60 utsatta eller särskilt utsatta områden. Svaren har jämförts med genomsnittssvenskars svar på samma frågor. (...)

    Det visar sig att lag och ordning hamnar allra högst. De som bor i utsatta områden prioriterar de viktigaste politiska frågorna annorlunda än svenskar i gemen, som visserligen också tycker att det är viktigt att få bukt med kriminaliteten, men sätter den efter skolfrågorna.

    Grovt skjutvåld har blivit vardag, 26 procent av dem som bor i särskilt utsatta områden har själva eller någon närstående som utsatts. För genomsnittssvensken är andelen 3 procent.


    Ja, skulle inte du vilja flytta om du bodde i typ Skäggetorp.

    Och att man önskar sig mer av lag och ordning visar sig ju mycket väl i hur man röstar i utsatta områden, alltså på ett parti som förespråkar lag och ordning utan att samtidigt kriminalitetssmeta hela områden samt dem som bor där.

    Jag tyckte det var intressant att läsa det KD:s förre presschef skrev om polismordet i Biskopsgården, alltså om tystnadskulturen.

    Detta mot bakgrund av att folket i Biskopsgården visade empati, uppskattning och öppnade sig för polisen, alltså motsatsen till Gudmundsons kriminalitetssmetande.

    Lag och ordning är viktigt men det är också viktigt att få med sig de som bor i utanförskapsområdena - det senare är något som åtminstone en del av de brunblå partierna varken kan eller vill
  • FDFMGA
    Rataxes skrev 2021-07-07 07:04:06 följande:
    Nu har ju det andra regeringspartiet presenterat sina lösningar på kriminaliteten. Deras trollformler om bygglov m.m. kommer säkert att hjälpa
    Vi lever inte i den bästa av världar, gjorde vi det så skulle Löfven och Kristersson kliva ur sandlådan och bli de vuxna i riksdagsrummet och börja diskutera hur partierna ska kunna samarbeta.

    Det är klart att bekämpandet av kriminalitet - och då tänker jag i första hand inte på gängkriminaliteten utan på vardagsbrott, som båtstölder med mera - inte precis tillhör MP.s fokusfrågor.
  • FDFMGA
    Rataxes skrev 2021-07-07 08:21:12 följande:
    Din statsministers pladder om LAS i samband med våldtäkter var ungefär lika mycket snömos som MP-svamlet från deras sektledare. Ska landets kriminalpolitik baseras på den nivån kan man lika gärna lämna WO och låta folk sköta sig själva helt och hållet.
    Tja, förutsättningen för mitt inlägg var ett möte mellan Löfven och Kristersson utanför sandlådan.

    Det är nog så trångt där och ett sådant liv och kiv från gossarna som diskuterar bygglov för sina sand- och luftslott att de skulle behöva mötas i det tomma rummet för vuxna som Kristersson har talat om att han har hört talas omSkrattande
  • FDFMGA
    KillBill skrev 2021-07-18 09:55:13 följande:

    Medan vi andra sörjer grova våldsbrott kommer hathögern inom 1,2,3 minuter skriva inlägg här i tråden om monster under sängen..


    Tänker du börja klocka klockaren.

    Ur led är tiden.

    Själv tänker jag på alla dem som drabbats av katastrofvädret ute i Europa.

    Så ofattbart, samtidigt som katastrofer relaterade till klimatförändringen är så verkliga, och så långt från monster under sängen man kan komma.
  • FDFMGA
    KillBill skrev 2021-07-18 11:40:27 följande:

    Nej att klocka folk är inte min grej. Jag ville bara, för en gångs skull, förkomma det som kommer dyka upp i tråden. 

    Ja det som händer i Europa är förfärligt. Undrar när partier som SD och Moderaterna kommer meddela att de har varit naiva?


    Kanske på en partigemensam presskonferens om några år.

    "Vi såg det inte komma. Ingen hade förklara skillnaden mellan fakta och alternativa fakta för oss.  Nu är vi Trumpna över detta faktum"
  • FDFMGA
    KillBill skrev 2021-07-18 16:54:43 följande:

    Det populister inte nämner är att gängkriminella som är födda i Sverige oftast bara har svenskt medborgarskapet, ett medborgarskap som då inte kan dras tillbaka.


    För några år sen förslog M att det borde vara möjligt att återkalla utdelade medborgarskap om de getts utifrån falska uppgifter eller om man krigat för  en främmande stat.

    Särskilt mycket längre kan nog inte M eller KD gå - men jag gissar att de finns andra tankar inom den brunblå alliansen, åtminstone bland nätets aktivister med vurm för SD.
  • FDFMGA
    KillBill skrev 2021-07-19 07:50:00 följande:
    Skitsnack. Däremot är det bedrövligt att se att det finns personer som gottar sig i en tragedi för att dra politiska poänger. Det är aldrig en fråga om utan när.
    10 år sen Breiviks massmord idag.

    Ja, jag minns tråden som skapades här och hur påtaglig extasen var innan det kom fram att det var en högerextremist som var mördaren.

    Då försvann asgamshögern på jakt efter något annat att gotta sig åt.
  • FDFMGA
    Flash Gordon skrev 2021-09-22 08:00:57 följande:

    Snart får de bägge Partiaktiva på forumet byta skiva.


    Det vore önskvärt.

    kan du inte ta den där sidan på skivan där du klockar hur lång tid det tar innan du får svar?

    Jag håller den för en av mina absoluta favoriter i katagorin SD-vurmarnas verklighetsuppfattning.

    Tack på förhandSolig
  • FDFMGA
    Flash Gordon skrev 2021-09-22 08:58:44 följande:

    Partiets kongress är visst den 3-7 november. Efter det får vi se vad de nya talepunkterna för Partiarbetarna blir.


    Är det vanligt att partiarbetare ser partiarbetare som ett egennamn och alltså skriver det med versalt P som Partiarbetare.

    Jag kan tänka mig att det är ganska vanligt bland SD:s partiarbetare, språklig stringens och SD-vurm är ju sällan särskilt kompatibla.
  • FDFMGA
    nattuw skrev 2022-08-27 08:02:57 följande:
    Han kanske inte kommer att avancera i partiet men det ger mig iallafall ett visst hopp om framtiden.
    Nej, hans tankar om att S och M på riksplanet ska samregera under två valperioder lär knappast bli verklighet, men förmodligen skulle den konstellationen få ett omfattande väljarstöd.

    Men inget är ju omöjligt - så kanske efter att Ulf avpolletterats och M i så fall fått en ledare som är mindre mån om att prata om att hen är vuxen i rummet och mer agera som om hen vore det.
  • FDFMGA
    KillBill skrev 2022-08-27 09:42:30 följande:
    Jag såg den här artikeln i gårdagens Expressen. Om moderaterna internt börjar prata om om att topplocket är på väg att flyga kanske det leder till nya politiska överväganden..
    Ja, förmodligen kommer man inte enbart att göra det sannolika valnederlaget till en personfråga. Några kommer säkert att erinra sig hur framgångsrikt M var när partiet triangulerade mot mitten eller egentligen S och jämföra med den metod man relativt försiktigt började tillämpa under Kinberg-Batra och numer tillämpar utan förbehåll.

    Vad gör man när man nått vägs ände - och målet fortfarande är lika avlägsetGlad
  • FDFMGA
    KillBill skrev 2022-08-27 11:15:41 följande:
    Det är nog inte bara Moderaterna det kommer bli en hård intern diskussion. Sannolikt kommer även väljarna i L och KD ifrågasätta varför deras partiledare drev kampanj för SD..
    Mm, och ett M på dekis behöver alla röster de kan få, något som kan drabba L.

    Det blir en spännande valnatt - själv ska jag stödrösta på MP, vilket känns en smula absurt eftersom jag kommit att alltmer ogilla MP:s politik.

    Skönt åtminstone att jag slipper rösta på MP i valet till Regionen och till Stockholms stad, där är ju MP en del av den blågröna smörjan.
  • FDFMGA
    Rataxes skrev 2023-01-01 16:50:51 följande:
    63 mördade förra året, då är bara skjutvapenvåld inräknat  det är 6 gånger så många som övriga norden sammanlagt. Till detta kommer dagliga sprängdåd. 
    Men vanligt folk behöver inte oroa sig säger skitätarvänstern  "monster under sängen "

    Varje sprängdåd påverkar hela kvarter, skottlossningsr på mc Donalds, Emporia m.m. påverkar mer än de inblandade.

    Snart kommer samma skitätare att gnälla på den nya regeringen för att skjutvapenmord och sprängningar inte upphör. Deras huvuden är så långt uppkörda i varandras dajmkryss att de inte törs erkänna att det beror på decennier av vanstyre. Eller också är de verkligen så korkade att de inte begriper.
    "Skitätarvänstern", "skitätarna", "Deras huvuden är så långt uppkörd i varandras dajmkryss"

    Själv är jag nog mest intresserad av hur det kan komma sig att somliga analyserar medan andra tycks nöja sig med att analisera.Skrattande

    Nåja, alla gör väl så gott de kan - eller mer marxistiskt uttryckt: Av var och en efter förmågaGlad
Svar på tråden En käftsmäll till undergångsprofeterna