Inlägg från: Dorian Ertymexx |Visa alla inlägg
  • Dorian Ertymexx

    En käftsmäll till undergångsprofeterna

    KillBill skrev 2016-04-16 11:14:20 följande:

    Detta är utdrag från SDs budget för perioden 2016-2019. Beloppen nedan är i miljoner kronor och minustecken innebär försämringar. Som du ser så föreslår SD att Sveriges kommuner ska få 87 miljarder mindre i statligt stöd under 3 år. SD föreslår även försämringar när det gäller barnbidrag, föräldraförsäkring, underhållsstöd, assistansersättning mindre pengar till samhällsplanering etc. 

    Tror du på allvar att pensionärerna kommer att få bättre äldreomsorg om SD under 3 år skulle plocka 87 miljarder från kommunerna?  Vad tror du händer när SD har sänkt barnbidrag, föräldraförsäkring, underhållsstöd, studiestödet?

    Alla belopp nedan är i miljoner kronor och kolumnerna avser skillnader mellan regeringens budget och SDs budget för 2016, 2017, 2018 och 2019.


    www.riksdagen.se/sv/Dokument-Lagar/Forslag/Mo.../
    Precis. Det är märkligt hur det alltid är invandringens fel att SD aktivt motarbetar all välfärd, inklusive äldrevård.
    Politiskt korrekt. Vuxenspråk för du är dum.
  • Dorian Ertymexx
    Världsmedborgare skrev 2016-04-22 08:54:04 följande:
    Igen, Sveriges tillväxt och ekonomiska framgångar beror inte på invandringen, och därmed kan vi fastslå att den inte heller nämnvärt varit negativ för Sverige.

    Att vissa problem ökar med en ökad befolkning är givetvis en självklarhet, men de problem som invandring har skapat är långt mindre än vad som kan ha förväntas.
    Fakta är att vi själva har bidragit mest till uppkomna problem, som avsaknaden av bostadsbyggandet, landstinges oförmåga att behålla sin personal inom vården, och en undermålig skola..., saker vi kunde ha undvikit om inte Alliansen varit så förbannat ivriga på att sänka skatterna.
    Amen to that bro!
    Politiskt korrekt. Vuxenspråk för du är dum.
  • Dorian Ertymexx
    KillBill skrev 2016-04-25 18:59:16 följande:
    Det blir märkligt när du blandar ihop statens och landstingets budget. Du känner väl till att de har separata budgetar?

    Läs inlägg #495. Skulle SDs politik gå igenom då kommer du få se på riktigt stora demonstrationer!
    Inte då! Deras kära vänner i SoO och liknande mysklubber skulle snällt visa alla dumma vänsterextremisterna var skåpet (och järnröret) ska stå (och slå). Det kommer bli så lugnt och fint så!! OskyldigDemon
    Politiskt korrekt. Vuxenspråk för du är dum.
  • Dorian Ertymexx
    Ascendere skrev 2016-04-25 22:26:39 följande:
    Visserligen, men jag tycker inte jämförelsen är helt irrelevant, om inte annat för at visa att de 30 miljarder som Migrationsverket behöver extra är en sån svindlande hög summa i sammanhanget. 

    Eftersom det är kommunerna och landstingen som står för det mesta av välfärden, då borde man ju titta på de siffrorna istället för att se hur det verkligen går för Sverige.
    Och det lite skrämmande i sammanhanget är att de 170000 pers som idag är inskrivna i Migrationsverkets system kommer att hamna i kommunernas budgetar efter två år, dvs 2017. Majoriteten av de kommer inte att ha jobb vid det laget, dvs det blir en kraftig kostandsökning för många kommuner utan motsvarande ökning i skatteintäkter. Det kommer att bli, intressant. 
    Väääänta nu. Det är 170 000 asylsökande i systemet. Tror du på fullaste allvar att alla kommer få ett positivt svar?
    Politiskt korrekt. Vuxenspråk för du är dum.
  • Dorian Ertymexx
    Ascendere skrev 2016-04-25 23:13:11 följande:
    Många verkar tro att flyktingkrisen för Sveriges del nu skulle vara över. Det är helt fel, den har precis börjat, och effekterna kommer att eskalera under åtminstone de närmsta två-tre åren, även om vi lyckas fortsätta kontrollera inflödet.
    Och det baserar du på..?
    Politiskt korrekt. Vuxenspråk för du är dum.
  • Dorian Ertymexx
    Världsmedborgare skrev 2016-05-03 10:15:32 följande:
    Men det är ju bara en illusion, kostnaderna är ju konstanta så betala får vi alltid göra på det ena eller andra sättet, om vi inte är tillräckligt välbärgade för att köpa oss fördelar de flesta ändå aldrig kommer att kunna göra.
    Välfärd byggs inte av pengar från vår privata ekonomi, den byggs enbart av pengar från det gemsamma.

    Visst jag har fått mer pengar att hantera, men samtidigt så har jag/vi t.ex fått utgifter för vägunderhåll, snöröjning och gatljus att betala, när Alliansen sett till att skrota den delen av vår gemensamma välfärd, så att nu tvingas vi sköta vägen själva.

    Mig/oss personligen är det skitsamma, men för de med sämre ekonomi blir det alltid ett minus när skatteintäkter till det gemensamma minskar.
    Ett bra exempel på det, är att nu läggs det ner skjukhus i allt snabbare takt...
    Precis så är det.
    Politiskt korrekt. Vuxenspråk för du är dum.
  • Dorian Ertymexx
    Kung Markatta skrev 2016-06-07 11:28:39 följande:
    Sverige har nu lägre tillväxt än euroområdet, där bl.a. Grekland ingår, skriver SvD som i sin tur hänvisar till Eurostat:

    www.svd.se/bnp-stiger-i-euroomradet/i/senaste

    Euroområdets BNP steg 0,6 procent under första kvartalet jämfört med föregående kvartal, enligt Eurostats definitiva beräkning av utfallet. Jämfört med motsvarande kvartal 2015 ökade BNP med 1,7 procent.

    Sverige hade en BNP-tillväxt på 0,5 procent.

    Fast det är väl inte så konstigt? Grekland har haft USEL tillväxt under en period, så när den förbättras blir det så markant att det liksom blir svårt för det att INTE bli högre än andra länders tillväxt.


    Det är liksom klassikern: går du från 10 till 11 har du gått upp med 10%, går du upp från 10000 till 10100 har du bara gått upp en procent - men i rent faktiska tal är det andra fortfarande en bättre uppgång i sig. Det beror ju på utgångsläget också.


    Politiskt korrekt. Vuxenspråk för du är dum.
  • Dorian Ertymexx
    Kung Markatta skrev 2016-08-14 11:36:48 följande:
    Anmälningsbenägenheten när det gäller bilbränder har ökat kraftigt i år, inte minst i Malmö:

    sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=...

    Sedan början av juli har drabbade varit duktiga och anmält hela 80 fall av bilbrand vilket är betydligt fler anmälningar än tidigare år. Antalet faktiska brott kan dock däremot antas vara konstant eller kanske något färre i år enligt gängse sätt att resonera.
    Hörde på nyheterna att antalet faktiska bilbränder i Malmö halverats, men antalet anmälningar ökat.
    Politiskt korrekt. Vuxenspråk för du är dum.
  • Dorian Ertymexx
    Ascendere skrev 2016-08-15 13:39:31 följande:
    Det där är för övrigt ett begrepp inom statistik, eller rättare sagt den underavdelning av statistik som sysslar med manipulation därav, det kallas "cherry picking", dvs selektera ditt data eller din dataserie på ett sätt så att det stödjer din tes, i det här fallet "Antalet bilbränder är konstant eller minskar över tid".

    Den här metoden är bra att känna till eftersom den används flitigt i medierna (och även här på FL som synes) nuförtiden när man vill vissa att våldet i samhället minskar, att sexualbrott är konstant, asylinvandringen minskar osv osv.

    Ser man istället från till exempel 1985 och framåt ser det helt annorlunda ut. 

    Så tesen får därmed anses falsifierad och istället kan vi konstatera att antalet bilbränder visar en kraftigt ökande trend de senaste 30 åren, dock med vissa  variationer enstaka år som man i stort sett alltid ser i den här typen av mätningar. 
    Då vet du förstås att det inom statistik är viktigt att veta att saker förändras. Till exempel förändrades lagstiftningen kring sexualbrott för ca tio år sedan, och brottet våldtäkt utökades rätt rejällt, vilket givetvis påverkar hur många sexbrott som anmäls som sexbrott. Bara för att ta ett exempel. Om man duckar för sådant så plockar man i högsta grad körsbär, ja.
    Politiskt korrekt. Vuxenspråk för du är dum.
  • Dorian Ertymexx
    Kung Markatta skrev 2016-08-16 01:28:30 följande:
    www.svd.se/manga-larm-om-bilbrander-i-malmo/i...

    Nio larm om bilbränder på en halvtimme - och polis och räddningstjänst i Malmö har inte hunnit åka på allt. I stället har de boende fått rycka ut med handbrandsläckare för att rädda sina bilar.

    Det har aldrig varit så lugnt och tryggt och så få bilbränder som nu!
    Ehm, jaha? Hur motsäger de tu sakerna varandra? Att det är färre bilbränder betyder inte att folk inte kommer försöka rädda sina brinnande bilar idag, du förstår det va?
    Politiskt korrekt. Vuxenspråk för du är dum.
Svar på tråden En käftsmäll till undergångsprofeterna