Inlägg från: nattuw |Visa alla inlägg
  • nattuw
    KillBill skrev 2019-02-24 10:52:58 följande:

    Ja det är just därför som jag pekar på att det är de företag som anlitar UPS som  bör byta leverantör till posten eller annan distributör som har leveranser i området. Det är ju ganska dumt av ett företag att anlita en underleverantör som inte kan leverera de tjänster som kunderna efterfrågar, tycker inte du det?


    Bortsett då från att inte heller posten levererar paket till vissa områden:

    "Risk för brott stoppar paketleverans
    Transportföretaget UPS kör inte längre ut paket i Rosengård i Malmö, av säkerhetsskäl. Postnord levererar inte paket till ett annat område i Malmö, Seved.


    ? Vi måste tänka på vår personal i första hand, säger Mathias Krümmel på Postnord."
    ( www.svd.se/risk-for-brott-stoppar-paketleverans )


  • nattuw

    Svenska dagbladet rubrik: "Första skottfria månaden i Malmö på tre år"
    När gick det så snett att en månad utan skjutningar i en Svensk stad fick ett nyhetsvärde?

    Samtidigt har tre personer skjutits till döds i Sätra. Ibland vägrar monstren stanna kvar under sängen.

  • nattuw

    Angående debatten om våldet i samhället och risken att drabbas.

    Det räcker med att inse att gängen och de organiserade kriminellas verksamhet inte sker i ett vakuum för att inse att även civilsamhället och de som lever där drabbas. Att vissa kan köpa sig fri gör inte tillvaron bättre för de som inte har samma möjligheter.

    När människor mördas på öppen gata, när människor tvingas leva i otrygghet och känner att de måste anpassa sin vardag för att minska risken att utsättas för våld, när människor måste röra sig i grupp för att kunna känna sig säker ja då har samhället misslyckats med en av sina huvuduppgifter som är att upprätthålla lag och ordning.

    Att vissa väljer att öppet håna de som inte har någonstans att fly och de vars barn mördas gör inte livet bättre för de som drabbas. För dem är en mor som fått sitt barn mördat bara en statistisk sannolikhet som kan jämföras med sannolikheten att vinna på spel. Längre än så sträcker sig inte deras empati.

  • nattuw
    K Kalle skrev 2019-05-21 14:11:11 följande:
    Det är svinigt! Om inte journalisterna kan gräva och stå på sjuka och handikappades sida vem ska då göra det?
    Journalister har inget intresse av utsatta grupper annan än om det går profitera på deras utsatthet. Att de dessutom allt för ofta saknar både allmänbildning och intresse av att faktagranska sina alster gör inte saken bättre.
  • nattuw
    Snäll men inte tråkig skrev 2019-05-30 13:13:26 följande:
    Om du inte har förstått det vid det här laget så är det JUST PRECIS den i mina ögon cyniska inställningen att dödsskjutningarna inte är något jätteproblem eftersom majoriteten av de som bor i Sverige inte påverkas personligen av dem som gör mig rasande och upprörd. Det är ett otäckt exempel på "Vi och dom"-tänkande och ofta ses det som mer eller mindre underförstått att varken en själv eller de man diskuterar med tillhör gruppen "dom" som faktiskt behöver vara oroliga.
    Det där kommer du aldrig att kunna få dem att förstå. Om det nu inte är så illa att de faktiskt förstår men att de på grund av andra orsaker (politiska, rasistiska) ändå väljer att försöka bagatellisera otrygghet och mord.
  • nattuw

    Skottlossning in i ett oskyldigt äldre pars sängkammare. Inget monster under sängen utan bara en vanlig vardagsbagatell som inte skapar otrygghet:

    "Fem män är anhållna misstänkta för mordförsök efter skottlossningen i Stenhagen strax före midnatt på tisdagen. Skott gick då in i en lägenhet där ett äldre par befann sig.


    Skottet gick in i sovrummet, medan paret satt i vardagrsummet och tittade på tv. Paret klarade sig oskadda, och enligt polisen har de inget med skjutningen att göra."
    ( www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/fem-anhallna-for-skott-i-stenhagen-skot-in-i-sovrum )

  • nattuw
    KillBill skrev 2019-08-14 09:11:16 följande:

    Tänk att få vara polis i dagens Sverige. Detta måste vara så långt ifrån film och TVs romantiserade bild över polisyrket som man kan komma..


    https://mitti.se/nyheter/polisen-ryckte-polisskrack/?view=app
    Så det är därför polisen är så osynlig när det sker ett brott. De är rädda för att någon (till exempel ett barn eller en kriminell) skall bli skrämd av deras närvaro.
  • nattuw
    KillBill skrev 2019-08-14 11:35:53 följande:
    Det säger nog en del om dig som person som gör den analysen.
    Ja det säger att jag som person vill ha en fungerande rättsstat där polisen kommer när när någon blir misshandlad även om det innebär att gärningsmännen blir rädda för polisen.
  • nattuw
    KillBill skrev 2019-08-14 14:25:09 följande:
    Och vem tycker annorlunda?
    De som ifrågasätter min analys.
Svar på tråden En käftsmäll till undergångsprofeterna