Inlägg från: K Markatta |Visa alla inlägg
  • K Markatta

    En käftsmäll till undergångsprofeterna

    SVT rapporterar nu om den första bilförlossningen efter att S och MP skamligt beslutat om att lägga ner BB på Sollefteå sjukhus, ett beslut som Bill här på forumet stödde.

    www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/forsta-babyn-fodd-i-bilen-pa-vag-till-bb

    I samband med att man
    stängt BB i Sollefteå har blivande föräldrar fått börja lära sig om bilförlossningar. Nu har paret Emma och Jim fått uppleva det - på riktigt.

    "En mardröm för mig. Panikslagen. Otrygg. Tror därför inte att bebisen skrikit eller andas. Vilket hon i verkligheten gjorde."

    Ambulansen mötte upp efter tre minuter och Emma tar sig ur bilen med sin nyfödda baby på bröstet.

    "Utan byxor eller skor, med navelsträngen hängandes och vår dotter på bröstet får jag kliva ur bilen i snön, i minusgrader. Blottad för allmänheten. Väl i ambulansen kände jag mig trygg och allting brast känslomässigt."

    Men men, någon julgran har ju inte brunnit och BNP ökar.

  • K Markatta
    KillBill skrev 2017-02-24 23:52:58 följande:
    Tom SD stödde förslaget att lägga ner sjukhuset och BB I Sollefteå.
    Är det någon ursäkt? Ska hon som fick föda i bilen hoppa upp och ner av lycka av ditt svar?
  • K Markatta

    www.svt.se/nyheter/inrikes/darfor-1

    Skjutningar med dödlig utgång i kriminella miljöer har ökat kraftigt under 2000-talet. Enligt kriminologen Jerzy Sarnecki har det utvecklats mycket våldsamma subkulturer i några få av våra mest socialt utsatta förorter.

    - Det handlar om "öga för öga, tand mot tand" (sic), säger han.

  • K Markatta

    www.uppsalatidningen.se/aktuellt/rokheroinet-ett-skenande-tag-4557307.aspx

    Tidigare i veckan blev en 66-årig man utsatt för ett våldsamt rånförsök på Petters­lundsgatan då han överfölls av tre till fyra ungdomar som försökte slita av hans halskedja. De misslyckades men mannen fick sår på halsen. Händelsen liknar ett antal tidigare rånöverfall som skett i centrala Uppsala de senaste veckorna, exempelvis på Vaksalagatan den 5 februari då en 90-årig man blev rånad på sin guldklocka av en yngling som sågs springa mot Resecentrum.

    Enligt Uppsalapolisen finns det en koppling mellan dessa rån - våldsamma och med små byten - och det ökade missbruket av rökheroin i Uppsala. Som bland annat Upsala Nya Tidning rapporterade om i mitten av februari rör det sig nu om minst 90 ensamkommande flyktingbarn som använder heroin kring Resecentrum.

    Sedan dess har utvecklingen skenat, enligt Daniel Larsson, kommissarie vid Uppsalapolisen.

    - Det är mycket mycket värre nu. Säkert hälften av ungdomarna vi pratade om då har gått ner sig djupare sedan dess, och det är stor risk att de fastnar i ännu tyngre missbruk.

  • K Markatta

    "Gosse" gripen efter stök i simhall:

    expressen.se/nyheter/badhus-akutstangs-efter-ungdomsstok

    20 stökiga ungdomar satte i går eftermiddags skräck i övriga badande i Bro simhall.

    Ungdomarna som är i övre tonåren, uppförde sig så stökigt och provocerande - bland annat i en vattenrutschkana och i ett omklädningsrum - att resten av gästerna blev skrämda.

    Efter att en väktare i simhallen insett att han inte själv skulle klara av att stävja situationen, ringde personalen polisen - som kom dit med fyra patruller med sammanlagt sju poliser.

    Stöket inne i simhallen pågick i tre timmar innan samtliga bråkstakar var ute.

    I dag strax efter klockan tre var det åter dags, när runt 15 av ungdomarna åter försökte tränga sig in i simhallen.

    - De ville in, men blev stoppade och blev då aggressiva. Två väktare på plats behövde hjälp och polis tillkallades än en gång, säger Sven-Erik Olsson vid polisens ledningscentral.

    - En gosse greps för våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd.

  • K Markatta

    S anser nu att landet är så illa skött att det behövs 10 000 nya poliser för att skapa ordning och reda:

    www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/10-000-nya-poliser-ny-utbildning-i-vast

    Magdalena von Anka, som enligt uppgift badar i pengar i sin pengabinge, tycker dock inte att de, till skillnad från vissa andra yrkesgrupper,  förtjänar högre lön:

    Moderaterna och Liberalerna vill göra polisyrket mer attraktivt genom höjda polislöner med flera tusenlappar i månaden. Men det säger finansminister Magdalena Andersson blankt nej till.

    - I Sverige är det inte politiker som sätter löner utan det sker ju mellan parterna och det är ju en central del av den svenska modellen. Det blir väldigt stelbent om vi ska sätta löner i Sveriges riksdag.

    Men ni höjde ju lärarnas löner?

    - Det var ett undantag och det var vi tydliga med redan då.

  • K Markatta

    Dan Eliasson visar att han i första hand är S-politiker och i andra, eller kanske tredje eller fjärde hand rikspolischef. Följande gick ut från TT för några timmar sedan:



    Verkar dock ha ändrats nu.
  • K Markatta

    KG Bergström kommenterar:

    www.expressen.se/kronikorer/k-g-bergstrom/dubbelmoral-om-polisen-ygeman/

    Vi tänker inte delta i någon anslagsbingo om mer pengar till försvaret. Så sa försvarsminister Peter Hultquist på Folk och Försvars konferens i Sälen i januari apropå krav från borgerliga partier. Sen dröjde det bara två månader tills Hultquist gjorde upp med tre allianspartier om just det.

    Jag tänker inte delta i någon auktion om fler poliser, meddelade inrikesminister Anders Ygeman den 18 mars i år, sen allianspartierna krävt flera tusen fler poliser. Det tog inte ens en månad för att han skulle göra precis vad han inte skulle göra. Idag kom Ygemans bud. 10 000 fler polisanställda till 2024. Dubbelt så mycket som polisens eget mål.

    Dubbelmoralen om auktionen avfärdade inrikesministern med att han nu vill avsluta budgivningen.

  • K Markatta
    KillBill skrev 2017-04-11 20:05:52 följande:
    Ygerman har inte vänt sig mot att oppositionen vill att försvaret och polisen ska få mer pengar utan mot att det saknats ett (1) förslag från alliansen. I stället för att samla sig har varje alliansparti gått fram med sitt eget förslag och det har varit svårt för regeringen att förstå vilket förslag som är alliansens (det har inte allianspartierna själva vetat) därav liknelse med bingo och auktion..
    På vilket sätt skiljer det sig från när nu endast ett av regeringspartierna ropar Bingo?
Svar på tråden En käftsmäll till undergångsprofeterna