• Äldre 14 Dec 19:12
    16940 visningar
    20 svar
    +1
    20
    16940

    Är det fel att adoptera när man har biologiskt barn och inga svårigheter att få barn?

    Hur är det fel mot andra som vill adoptera av andra skäl? Är väl knappast brist på barn som behöver ett nytt hem?? Var glada att det finns familjer som vill öppna upp och ge alla barn en chans!

  • Äldre 14 Dec 20:00
    #7
    Seven Costanza skrev 2015-12-14 19:27:03 följande:

    Du är inte insatt i detta märker jag. Jo, det har i åratal varit brist på barn som är tillgängliga för internationell adoption och väntetiden är flera år. Långt ifrån alla barn som behöver ett nytt hem är nämligen tillgängliga för internationell adoption utan man försöker för barnets bästa i första hand leta släktingar som kan ta hand om det, i andra hand adoptera barnet inom det egna landet. Så det är knappast så att alla världens gatubarn finns möjliga att adopteras för att "bli hjälpta" av västerlänningar.


    Men om en familj väljs framför en annan så måste det väl bero på att de anses lämpligare? Och det är väl det 'vi' vill? Att barn som behöver ett nytt hem skall få komma till det mest lämpliga? Inte till de som önskar mest eller är mest synd om?
  • Äldre 14 Dec 21:26
    #11
    +1

    Förstår hur ni menar, känner bara att det är barnen som har rätt till en trygg familj/uppväxt, inte vi vuxna som har rätt till barn, har inga själv, vet inte ens om kan få, försökt, men har ej blivit några, är ändå nyskild nu så inget jag kan påverka just nu.

    Har ibland funderat på andra lösningar än egna biologiska, men som påpekat, ej insatt i det tillräckligt då förhållandet ändå sprack...

Svar på tråden Är det fel att adoptera när man har biologiskt barn och inga svårigheter att få barn?