• Äldre 18 Dec 19:29
    1120 visningar
    6 svar
    6
    1120

    Förlossningsrädsla

    Hej.


    Jag undrar om de finns någonstans i Sverige man kan få kejsarsnitt utan att ha haft tidigare komplikationer.
    Jag bor i Dalarna och har fått 3 tjejer och jag & mannen har funderat på ännu ett till knyte. Jag har inte haft några komplikationer eller problem vare sig under eller efter grav. & förlossning.
    Men, jag fick "tvinga" mig igenom en igångsättning med sista då det gick så lång tid att det var "försent" att söka sig utanför landstinget eftersom mitt landsting vägrade göra kejsarsnitt pga bra tidigare förlossningar.
    Jag vill inte genomgå ännu en "vanlig" förlossning och kan inte förklara för andra hur rädd jag är, eftersom alla hela tiden säger "ja men du har ju en kropp som är som gjord för att föda barn", det förändrar inte mitt mående och rädsla. Min förlossningsrädsla togs inte på allvar & kommer antagligen inte göra det om vi kommer dit igen.
    Så, snälla säg att det finns ett landsting som gör kejsarsnitt UTAN att kräva att det ska ha gått illa från tidigare förlossningar...?!


    förlossning. förlossningsrädsla.
  • Svar på tråden Förlossningsrädsla
  • Äldre 18 Dec 19:33
    #1

    Är det den förra förlossningen med igångsättning som gjort dig förlossningsrädd?

  • Äldre 18 Dec 19:34
    #2

    Nej jag var rädd efter min andra förlossning men vid den tredje blev jag överkörd och kränkt och fick veta att jag inte hade ett val eftersom det inte fanns komplikationer i samband med förlossning. Därför var inte min rädsla något att bry sig om.

  • Äldre 18 Dec 19:41
    #3

    Oavsett landsting kan dom inte neka dig ett kejsarsnitt. Du måste bara stå på dig för dom är väldigt hårda på sin sak. dom vill att alla föder naturligt. Får jag fråga vad det är denna förlossning som gör dig så rädd? :(

  • Äldre 18 Dec 19:50
    #4

    Om du står på dig kan de i princip inte neka dig. Du har ju dessutom ett starkt case eftersom du redan gått igenom tre förlossningar, de kan ju liksom inte säka att du inte vet vad du pratar om...

  • Äldre 18 Dec 20:08
    #5

    Jag lider av förlossningsfobi, är endast i vecka 9 har inte barn sedan tidigare men har ändå i princip fått klartecken på planerat kejsarsnitt. Både min läkare på specialistmödravården och min barnmorska säger att dom inte kommer tvinga mig till att föda vaginalt trots att jag "bara" har förlossningsfobi. Jag bor i Stockholm förövrigt. Stå på dig! Dom kan inte "tvinga" dig till att föda vaginalt

  • Äldre 18 Dec 20:53
    #6

    Jag har fått tid för planerat snitt pga min förlossningsrädsla, även fast dom tycker att jag inte har ngn rimlig orsak. Vilket jag inte heller har. Första barnet, aldrig varit utsatt för övergrepp etc, MEN jag vill verkligen inte föda vaginalt och vet ej varför. Dom gav mig ett ok då jag stått på mig hela graviditeten och dom respekterar min önskan. Har inte direkt fått bråka om det heller, bara gått igenom flera samtal med mödravården än vad jag annars skulle gjort :) bor och tänker få bäbis i Gävle.

Svar på tråden Förlossningsrädsla