Inlägg från: viseversa |Visa alla inlägg
  • viseversa

    Kopparspiral - gravid?

    Ja man kan bli gravid med kopparspiral. Dock måste man plocka ut spiralen om
    man bestämmer sig för att behålla barnet och det ökar risken för missfall. Hormonspiral har jag för mig kan få sitta kvar men koppar måste ut oavsett. Ta ett test i morgon, jag hade också kopparspiral och väldigt punktlig mens varje månad. Men jag har nu plockat ut den för att jag fick såna problem av den. Hade den i ca 2,5år

  • viseversa
    Blahonga skrev 2015-12-27 20:19:21 följande:

    Jag blev gravid trots kopparspiral. Men det stämmer inte att man måste ta ut den, även om man helst tar ut både koppar -och hormonspiral vid graviditet...


    Aha jag trodde man var tvungen att ta ut den för att kopparn kan ge fosterskador, men man lär sig något nytt varje dag. Behöll du barnet? Och satt spiralen kvar hela graviditeten?
  • viseversa
    Blahonga skrev 2015-12-27 20:35:35 följande:

    viseversa - Alltså, allra helst tar man ju ut den, men min satt rätt långt in, så de ville inte riskera missfall genom att "gräva" för djupt. 
    Just för mig gick det tyvärr åt helvete för. I vecka 20 gick det hål på fosterhinnan (de tror att det var spiralen) och jag var tvungen att föda fram min yngsta son som dessvärre inte gick att rädda... Men meningen var att spiralen skulle komma ut direkt efter förlossningen. 


    Åh beklagar att du förlorade ditt barn. ja helst ska den ju ut. Dock trodde jag att spiral av koppar alltid ska ut men att man kunde låta en hormonspiral sitta kvar.
Svar på tråden Kopparspiral - gravid?