Inlägg från: HäxanSol |Visa alla inlägg
  • HäxanSol

    Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?

    Bakslag skrev 2016-06-18 01:08:35 följande:

    Nä, inte är det så! De flesta i det här landet som betalar en massa skatt och sin licens är ju knappast intresserad av vinklad och socialistisk propaganda. Journalister skulle behöva klippa sig och skaffa sig ett riktigt jobb helt enkelt.

    Tacka vet jag USA, friheten i ett nötskal!!!


    Det finns mycket jag inte gillar med USA, men också mycket som är bra - och den stora vidden i åsiktskorridoren (om det än finns någon åsiktskorridor där) är något som är föredömligt. Och det handlar för övrigt inte bara om de vanliga PK-ämnena heller, t.ex. invandring eller gaybröllop - två saker som man inte får vara emot om man ska få arbete på en svensk tidning. Utan det är MASSOR. 

    För att ta bara ett exempel. I amerikanska dags- och damtidningar finns det många kvinnliga kolumnister, som skriver från ett kristet hemmafruperspektiv. De berättar om hur de lagar mat tills mannen ska komma hem från jobbet, och delar med sig av recepten. De lägger ut en bild på rosorna som de plockade in från trädgården för att pryda matsalsbordet med. De berättar om hur de broderar ett nytt altarkläde till sin församlingskyrka, och om hur mycket de uppskattar kyrkoherden. De berättar om sonens baseboll och dotterns flickscouter... De kan uttrycka sådana åsikter som att hemmafruar är bra och att aborter är dåligt, och att tonårsflickor borde klä på sig mer för att inte fresta tonårspojkar. De kan berätta att de själva uppfostrar "honorable men and honorable women"...

    ...och till och med jag kan småle åt det! Men det intressanta är att i Sverige skulle ingen FÅ skriva något sådant. Ingen tidning, varken morgon- riks eller lokaltidning, skulle ta in en sådan kolumnist. Och börjar man att fundera över detta, då blir det otäckt. Riktigt otäckt.
Svar på tråden Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?