Inlägg från: FDFMGA |Visa alla inlägg
  • FDFMGA

    Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?

    Kung Markatta skrev 2016-08-09 23:53:38 följande:
    Ibland är det istället endast stenkastar- och rånluvevänsterns främsta twittrare som lyckas avslöja sådant som pågår i det tysta, vilket vi kan se i Bills inlägg.


    Då har du skrivit i helt rätt tråd!
    Är ingen vän av twitter.

    Men jag gissar att Eskilstuna-Kurirens ledarskribent är liberal och att det snarare handlar om din position på höger-vänsterskalan som får honom att framstå som stenkastarvänster. (Tja, jag minns det åtminstone som att det var Eskilstuna-Kuriren han var ledarskribent för).

    Det lustiga var ju annars att SD-stollen inte vet vad en ledarskribent sysslar med utan krävde opartiskhet.

    Det är ju i mångt och mycket därför ni anser att public service är vänstervridet. L betraktas av andra än skrikhögern som ett mittenparti.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Kung Markatta skrev 2016-08-10 00:11:12 följande:
    Det var inte ledarskribenten som var stenkastarvänster Glad
    Inte. Då var det duktigt av dig att känna igen stenkastare på twitter.

    Hoppas att du anmäler dem, det är ju brottsligt att kasta sten på folk.

    Får man fråga vem som kastade första stenen?
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Kung Markatta skrev 2016-08-10 00:32:42 följande:
    Tja, en liten enkel sökning gav i alla fall träff på följande verbalt kastade sten:

     



    Aha, språkförbistring.

    Stenkastarvänstern är nog annars ett vedertaget begrepp och stenarna i allra högsta grad riktiga solida stenar.

    Så du menar att en representant för den verbala stenkastarvänstern var i farten. Busschauffören blev för övrigt avskedad.

    Vilket den där Stenkastande sverigedemokraten ogillar. Jag antar att du även kollade hans twittrande, det är många rejäla bumlingar som kastas där.

    Och i sedvanlig ordning på lika okunniga grunder som exemplet KillBill postade. 

    Hur går det förresten med dina spaningar efter Grå vargarnas fraktion på SRSolig
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Kung Markatta skrev 2016-08-10 01:05:38 följande:
    Tänker du inte på någon annan busschaufför nu? Den här idiotiska kommentaren av en representant för rånluvevänstern skrevs 2013.

    Samma person ses här skratta när nazister försöker driva med Annie Lööf:

     



    Fullt möjligt. Jag har inget twitterkonto så jag känner inte till vilka bussförare som är aktuella på twitter. Jag tänkte närmast på den som fick sparken efter att ha misshandlat en flykting.

    Du länkade förresten nyligen till något på twitter där mygghjärnehögern spekulerade i att SR sympatiserar med Grå vargarna, ja, jag tror iallafall att det var mygghjärnehögern. Är obekant med twitter och det första jag stötte på var någon hänvisning till Fria Tider.

    Var det möjligen i stället hos SD:s avdelning för tombollskastning du befann dig då?
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Kung Markatta skrev 2016-08-10 20:16:47 följande:
    Det finns säkert tusentals busschaufförer i Sverige. Om du inte vet vem som avses är det ingen större mening med att gissa på att diskussionen handlar om just en specifik chaufför som du råkar ha hört talas om. Sannolikheten att gissa fel är nog tämligen hög.


    Jag länkade till ett inlägg på twitter som författats av ekoredaktionen på Sveriges radio. Om du tycker att Ekot är "mygghjärnehöger" får det stå för dig.
    Där ser man, Twitter är inte min grej och din länk fungerar inte längre.

    Hursomhelst, anser jag att Ekot är i särklass avseende opartiskhet och saklighet.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    nattuv skrev 2016-08-17 14:23:38 följande:
    Att du ser det som om vissa slåss mot väderkvarnar bero antagligen på dåliga kunskaper om hur hjärnan fungerar. Den mänskliga hjärnan fungerar så att den tar till sig de fakta och  tolkningar som stödjer den egna ståndpunkten och förkastar allt som går emot den egna tolkningen. (För den som vill veta mer torde en bok i beteendevetenskap vara en bra början).

    Du har bestämt dig för en ståndpunkt där SVT är opartisk och försöker rationalisera ditt beslut genom att fördöma och förkasta alla argument som går emot din ståndpunkt. Därav din tro att andra slåss mot väderkvarnar medan du sitter på sanningen. Det är helt enkelt så hjärnan fungerar. Genom att vara medveten om hur hjärnan fungerar går det inta en mer kritisk, neutral och vetenskapsbaserad hållning som till viss del, men inte helt, kan balansera upp egna åsikter.
    KillBill skrev 2016-08-18 07:28:23 följande:
    Går det att få ett förtydligande kring hur praktikanten ska ha misskött sin praktik på SVT så att din kritik blir mer begriplig?

    Den här tråden är ett utmärkt exempel på det nattuv skriver och här med en "in absurdum"-touch.

    Alla skrikhögerargument om att SVT eller SR är vänstervridna utgörs av enskilda exempel, ofta tagna från twitter där andra i de här gänget uppmärksammat något de anser osakligt och oftast på helt eller delvis felaktiga grunder.

    Skrikhögern kan knappast beskyllas för att vara eftertänksam Skrattande
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Anton Chigurh skrev 2016-08-18 09:18:07 följande:
    Inte...

    Jag tycker mig se en viss likriktning här, Bill. Gör inte du det !!!

    Jag vet. Det är inte siffror från förra veckan, men det spelar nog fan kvitta. Och det tror jag du håller med om.Glad

    Partisympatier hos journalister verksamma på SVT

    Vid en enkätundersökningen som genomfördes av medieforskaren Kent Asp under perioden oktober 2011?februari 2012 beträffande journalistkårens partisympatier framkom bland annat att 41 procent av de svenska journalisterna svarade att Miljöpartiet var det bästa partiet och att över 50 procent av journalisterna på Sveriges Radio och Sveriges Television sympatiserade med Miljöpartiet. Vänsterpartiet har en starkare ställning i public service än i dagspressen och över 80 procent inom public service sympatiserade med de rödgröna partierna (v+s+mp).


    Asp har även konstaterat att Miljöpartiet i alla valrörelser som de har ställt upp i fått en mer gynnsam behandling av journalister i allmänhet än andra partier och att rapporteringen har betydelse för partiernas valresultat. Den gynnsamma behandlingen härleder Asp, efter 30 års studier, till partiets starka ställning i journalistkåren.


     


    sv.wikipedia.org/wiki/Sveriges_Television

    Mvh //Antondance.gif
    I början av den här tråden var den där enkäten flitigt debatterad och skrikhögerns skarpaste intellekt förklarade att media aldrig kritiserar MP eftersom alla journalster är miljöpartister.

    Och sen blåste verkligheten in och skriken tystnade.

    Om du gör dig besväret med att backa bandet så kan du hitta en mängd inlägg som behandlar enkäten.

    Rätt lustig läsning mot bakgrund av att vekligheten kom ifatt skrikhögern.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    KillBill skrev 2016-08-18 09:49:39 följande:
    Precis. det är exempelvis bara 93 journalister som har besvarat enkäten och jag vill minnas att SVT och SR har fler än 1 000 anställda journalister.

    Här kan man läsa en klok kommentar till udersökningen signerad Mats Svegfors (Moderat om jag inte tar fel). 
    sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=...
    Visst.

    jag skulle iofs kunna tänka mig att det finns en viss vänsterövervikt bland journalister mot bakgrund av att personer med högersympatier som kan uttrycka sig och också förstå skriven text förmodligen väljer andra mer välbetalda arbeten är journalistyrket. Och skrikhögerns läs- och skrivsvårigheter får vi ju dagliga exempel på här på FL.

    Dessutom utgår skrikhögern från antagandet att en journalist saknar förmåga att vara professionell i sin yrkesutövning och att det är journalisterna som bestämmer vad media tar upp - inte chefer och ägare.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Anton Chigurh skrev 2016-08-18 10:17:03 följande:
    Du verkar ha en poäng, BillGladdet måste jag erkänna, att endast 60 % svarar på enkäten ger inte det mest tillförlitliga resultat. Jag vidhåller dock att den trots det visar på att journalister rent allmänt lutar åt en viss riktning inom politiken, att journalisters partisympatier på intet vis motsvarar svenska folkets, vilket förstås vore helt orimligt att begära, men ändå visar på att media, vad som än sägs, inte är opartiska.

    Mvh //Anton
    Jag vidhåller att Försvarsmakten är en säkerhetsrisk, liksom Polismyndigheten och Säpo. Det är ju knappast någon tillfällighet att de flesta som är anställda där ligger till höger om den politiska mittlinjen.

    Eller vänta - resonerar jag bara som en omvänd skrikhögeraktivist nu och att man i själva verket kan utgå från att även dessa förmår vara professionella i yrkesrollen och inte låter eventuella partisympatier påverka yrkesrollen.

    Ja, så är det nog om man tänker efter ordentligt. Vi ser ju vare sig exempel på att militären eller polisen tar politisk ställning precis som med journalister i deras nyhetsrapportering.Tja, med undantag för rikspolischefen då, som inte gillar SD.

    Förmodligen är det så väl att - och skrikhögern får fortsätta hitta praktikanter som visar hur tendentiösa SVT och SR är Glad
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Kung Markatta skrev 2016-08-18 12:31:40 följande:
    Du resonerar väl ungefär som Kakan Hermansson på SR som skrev "ACAB. Dom skyddar nassarna inte oss" och även "Palla när snuten tycker synd om sig själv" om Malexandermorden.
    Aha, ironi kan vara svår.

    Nej, jag ironiserade över skrikhögerns oförmåga att förstå att det är möjligt att vara professionell i sin yrkesroll oavsett vad man har för politisk uppfattning.

    Du läste nog mitt inlägg ur ett önskeperspektiv - jag har stort förtroende för polisen och försvaret.

    Bara oss emellan kan jag avslöja att jag jobbar på ett ställe där de flesta har sympatier som ligger till höger, det hindrar inte att jag har förtroende för dem och att jag gillar de allra flesta.

    Jag tillhör alltså inte skrikhögerns motsvarighet skrikvänstern - om det nu finns någon sådan. Jag uppfattar det som att vänsterextremister kan vara dogmatiska intill vansinne men de har inte samma prägel av häpnadsväckande enfald och okunnighet som skrikhögern.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
Svar på tråden Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?