Inlägg från: FDFMGA |Visa alla inlägg
  • FDFMGA

    Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?

    Kung Markatta skrev 2017-01-07 13:24:22 följande:
    FDFMGA skrev 2017-01-07 12:31:49 följande:
    Med dina mått mätt får man nog räkna in SVT:s Anna Hedenmo i skrikvänstern:

    www.expressen.se/nyheter/reinfeldt-kritiseras.../

    Fredrik Reinfeldts intervjuer i SVT:s Toppmötet sågas av kanalens egen programledare Anna Hedenmo.

    Hon dömer ut det som ofattbart att den forne statsministern missar kritiska frågor som bör ställas till de makthavare han intervjuar.

    Sågningen av Toppmötet får Anna Hedenmo själv stå för, meddelar SVT.

    - Det här är en personlig åsikt som hon har om programmet, som hon har skrivit på sin privata Facebook och som vi i kväll inte har någon åsikt om, säger Camilla Hagert på SVT:s pressjour.
    Oförmåga att försöka se helheten är knappast en egenskap som skrikhögern har patent på.

    Även om man kan tycka att skrikhögerns systematiska "trädräknande" utan att någonsin notera att man befinner sig i en skog  är unik i sitt slag.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Flash Gordon skrev 2017-01-07 18:14:04 följande:
    Fascinernade att se dem skrika som grisar bra för att en fd moderat statsminister får några timmar i TV för att prata med andra gamla politiker.

    Den obehagliga känslan de upplever när något otäkt och farligt kommer in i deras korridorer och studios. Någonting från högersidan om sossarna.
    Ja, man kan ju tro att Wechselmann frekventerat Familjeliv och inspiretats av skrikhögern.

    Nåja, mycket väsen för lite ull från alla som går igång på enskilda exempel och saknar förmåga att sätta in dem i ett sammanhangSkrattande
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Världsmedborgare skrev 2017-01-10 09:00:46 följande:
    Jag har inte sett de program som nu anmälts, så jag har ingen åsikt om det.

    Men om vi istället ser till det där med anklagelser mot media, så är ju det som kommer från folk ute på högerkanten oslagbart, för dom kallar ju all media som inte styrs av dom själva för lögnaktig.
    Och inte bara i Sverige, utan över hela Världen. smile2.gif
    Jag har sett något, rätt intressanta men jag gillar iofs Reinfeldt som person också.

    Inte mycket att bråka om och det har det heller inte gjorts. Du kan tänka dig vilket bjäbbande det skulle vara här på FL om vi hade haft en före detta S-statsminister som fått göra program där han intervjuar sina kompisar utan att ställa inträngande frågor.

    Men självklart finns det plats för Reinfeldts program i public service. Möjligen att någon borde ha lagt ner några timmar på att lära honom intervjuteknik, inte för att få honom att ställa tuffa frågor utan bara för att han ska framstå som mindre tafatt.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Världsmedborgare skrev 2017-01-10 13:33:51 följande:
      Ok, så det är alltså full fart i vattenglaset igen då. smile2.gif

    Ja Reinfeldt är det inget fel på, även om han som M-ledare inte riktigt är vad man förväntar sig av partiledare för dom.
    Fast vi kanske ska vara glada att han försvann innan värsta flyktingvågen drog över Europa, har en känsla av att det hade kunnat gynna SD om an hade varit kvar då.

    Men om jag ska ta å reta de som ogillar P-S lite, så kan vi väl säga att ännu en gång, så har P-S visat sig uppfylla sin plikt att vara opartiska.
    För nu har ännu en fd Statsminister fått ha ett eget program, den här gången var det en från M, förra gången en från S, alltså Göran Persson.
    Och jag är helt säker på att "foten" Ingvar Carlsson åxå haft det,, och Calle Bildt har definitvit fått framträda i P-S ett otal ggr, både som fd Statsminister, och en hel del i andra former.

    Sen har vi andra Stasministrar och div partiledare som haft program eller varit huvudpersonen i P-S.
    T.ex den välkände "knivmannen" från M, Gösta Bohman, den evigt piprökande Tobbe Fälldin från C, det berömda talet "Satans mördare" Olof Palme från S.
    Vitsande "Huka er göbbar å kärringer" Tage Erlander från S, och många fler från alla håll och kanter, på den politiska skalan.

    Ja det är inte klokt så opartiska P-S försöker vara. smile2.gif
    Nu överdriver du väl ändå - med storm i vattenglas. Sjönöd i fingerborg eller översvämning i en kapsyl, skulle jag snarare vilja påstå.

    Problemet eller förtjänsten med public service är att de har ett brett och mångfacetterat utbud. För mig en förtjänst efterom jag inte har behov av att alltid få min egen världsbild bekräftad men för en del av FL:s tänkare så utgör utbudet en outtömlig källa till att få den egna uppgiften om vänsterpropaganda bekräftad gemom att de kan välje exempel som de ibland till och med har förstått.

    I den här valsen om public service som vänstervridet är det inte svårt att göra en liten piruett så att även Reinfeldts programledarskap blir ett exempel på det vänstervrida.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Dorian Ertymexx skrev 2017-01-10 19:10:13 följande:
    Alltså, han är den första statsministern som har sitt eget program, så jag är inte förvånad över kritiken.
    Inte mycket till kritik ändå.

    Tänk dig om motsvarande skulle ha inträffat men det handlat om en socialdemokratisk före detta statsminister.

    Hur skulle det då ha sett ut i en sådan här trådSkrattande

    För min del är det helt okej, så länge inte Maud Olofsson för göra intervjuprogram. Är svårt allergisk mot hennes personlighet.

    För övrigt brukar man ju ibland prata om själstvillingar när det kommer till kärlek. jag mötte en gång en kvinna och redan vid samtalets första trevande inledning kom vi fram till att vi bägge hade så svårt för henne att vi omedelbart stängde av tv:n om hon dök upp.

    Där kan man tala om själarnas harmoni.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Dorian Ertymexx skrev 2017-01-10 23:46:48 följande:
    I tysthet? Hur skulle de annars tagit bort den? Med en parad?
    Haha.

    Men det förstår du väl att det skett i hemlighet med avsikt att ingen ska lägga märke till detta, fast våra alltid lika uppmärksamma ganskare på FL är en garant för att SVT:s vänstervridna agenda avslöjas.

    Och det fina i granskarnas kråksång är att om SVT hade tagit bort vad som nu tagits bort men med buller och bång så hade våra granskare även avslöjat detta som en del av den vänstervridna agendan.

    Det ska bli intressant att se vad tesen är om 100 inlägg i den här tråden när nästa guldfisk avslöjar att SVT behandlar Söder och Wallström olika utifrån en tillrättalagd vänstervriden agenda. Och om då KillBill ids dra den lättförståeliga förklaring han drog första gången det stimmades om detta.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Kung Markatta skrev 2017-01-28 17:15:03 följande:
    Terrorist = Militär

    sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=...

    Förra året dödades minst 22 unga män i Gaza medan de grävde militära tunnlar från Gaza in mot Israel.

    Bashar säger också att han visste att Ramy tillhörde Hamas militära gren, men inte att han riskerade sitt liv.

    Hamas talesperson i Gaza, Hazem Qasem, försvarar tunnlarna och säger att detta är en av Hamas metoder att något överbrygga den militära obalansen mellan Israels överlägsna försvarsmakt och Hamas primitiva vapen.
    Har du verkligen lyssnat på reportaget. Jag gjorde det när det sändes. Jag minns inte om det var i detta fokus låg på att alltfler i Gaza börjar hålla Hamas ansvariga för att inget fungerar där. Och apropå tunnlarna så minns jag mest hur träffande Cecilia Uddén beskrev fanatismen hos den som överlägset log mot henne och förklarade hur bra tunnlarna är.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Kung Markatta skrev 2017-01-28 23:24:57 följande:
    Apropå Hamas så har följande 10 år gamla S-artikel åter aktualiserats i och med AKB:s utspel härom dagen.

    Så här lät det då:

    www.socialdemokraterna.se/Webben-for-alla/Arb.../

    En kritisk dialog med Hamas är bättre än isolering

    Morot eller piska? Samtal eller bestraffning? Dialog eller isolering? Frågan om hur vi bäst möter en oliktänkande diskuteras allt flitigare i vårt land under senare tid, framför allt i relation till islam och muslimer. Det började med Muhammedkarikatyrerna och fortsatte med förhållandet till den nyvalda palestinska Hamas-regeringen.

    Tilltron till bestraffning och isolering på bekostnad av samtal och kritisk dialog med dem som har avvikande uppfattning bryter mot både svensk diplomatisk och demokratisk tradition.

    När många andra länder haft nära till att dra in sina ambassadörer vid politiska konflikter, har Sverige envist stått för principen att det är när skillnader finns, som behovet av samtal är som störst.
    Tja, om Hamas skulle etablera sig i den svenska riksdagen så utgår jag från att S behandlar dem på samma sätt som de behandlar SD.

    Men M kanske kan samarbeta med dem i sakfrågor som infrastrukturella tunnelbyggen.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Finne84 skrev 2017-01-29 01:10:12 följande:
    Ja just det, glömde säga att eliten vill också att ekonomin och vården ska kollapsa så att så många som möjligt dör, speciellt de sjuka, handikappade och gamla som kan ge minst nytta till nya världsordningen. De vill ha en värld lik Hunger Games där en rik elit styr över den största delen av fattiga, de som är kvar efter krig och elände eliten varit med och orsakat.
    Hm, alltid lika spännande att få ta del av skrikhögerns analyserSkrattande
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Moderno skrev 2017-02-10 22:56:07 följande:
    Att begå grovt kriminella handlingar måste vara grund för uppsägning. Domstolen brukar ta hänsyn till att den dömde blir av med jobbet som en del i straffmätningen. Så inte i det här fallet, så vi får väl anta att människosmuggling inte är ett så allvarligt brott om man jobbar i public service tjänst.

    Jag kan dock inte stödja public service om det förhåller sig så.
    Försöker förstå, i och med att jag brukar tycka att dina åsikter nästan alltid är genomtänkta.

    Antar att du inte anser att alla som begår ett brott som leder till minst villkorligt fängelsestraff ska få sparken - eller ens alla som arbetar för SVT som begår ett brott med den påföljden.

    i så fall kanske det handlar om att han i praktiken gör ett tv-program som beskriver hur han bryter mot lagen?

    Hm, jag tycker ju att han gjorde rätt - att det finns sådant man bara måste göra om man inte ska förvandlas till en liten lort - men att det kanske också finns sådant SVT bara måste göra om de ska leva upp till sitt uppdrag att vara opartiska.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
Svar på tråden Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?