• Anonym (Sara)
    Äldre 30 Dec 16:10
    10060 visningar
    18 svar
    18
    10060

    Pappadagar

    AnneliR skrev 2015-12-30 09:12:53 följande:

    Det är ju 90 låsta dagar per förälder. Jag har ju också så många låsta dagar jag inte kan ge bort. Jag håller iaf med dig, förstörde vår planering och ekonomi för vår bebis som kommer nu i januari. Tycker också att alla dagar ska vara fria och att man ska få dela upp dom som man vill mellan sig.

    Så länge lönerna är så pass ojämna mellan man och kvinna så blir det ju tyvärr inte jämställt att försöka att båda ska vara hemma mer lika, mannen har ju oftast högre lön än kvinnan och man har inte råd att låta pappan vara hemma mer. Så är det iaf hos oss.


    Du tror inte att det finns ett samband mellan låga löner i kvinnodominerade yrken och att kvinnor historiskt sett alltid har varit de som är föräldralediga och vabbar mest? Det här beslutet är ett litet steg i att skapa ett mer jämställt samhälle. Har väldigt svårt att ta på allvar att 30 ytterligare pappadagar kan förstöra hela er planering och ekonomi. Om man vet att man någon gång tänker skaffa barn så får man se till att inte dra på sig för stora fasta utgifter innan småbarnstiden är över. Som kvinna tycker jag även man bör betänka att man ska ha råd att klara sig och barnet om det skulle bli en separation. Jag är ensamstående och klarar mig fint på föräldrapenning trots att jag normalt har en förhållandevis hög inkomst utan att behöva leva på vatten och bröd. Man har inte så mycket kostnader under föräldraledigheten för man kan inte göra så mycket med en bebis ändå. Barnet kostar inte mer än att det täcks av barnbidraget om man ammar. Inköpen innan är vad som är dyrt.
Svar på tråden Pappadagar