Inlägg från: BCH52 |Visa alla inlägg
  • BCH52

    Sverigedemokraterna

    Det finns inget rasrstidkt i deras partiprogram. Men det finns ett flertal av deras representater som uttryckt rasistiska åsikter.

    För mig betyder det mer vilka åsikter ett partis representat de facto har än vackra ord på ett papper.

  • BCH52
    Anghammarad skrev 2016-01-05 09:15:02 följande:

    Jag är nyfiken. Skulle du påstå att följande påstående

    ?Det finns dock också en nedärvd essens hos varje människa som man inte kan undertrycka i hur hög utsträckning som helst utan att det får konsekvenser. Delar av denna essens är gemensam för de flesta människor och annat är unikt för vissa grupper av människor eller för den enskilde individen.?

    är rasistiskt? 


    Jag vill gärna tro människor om gott tills motsatsen bevisas, svårt ibland. Första meningen kan jag ställa upp på, andra meningen kan jag också ställa upp på, utom delen "vissa grupper av människor". Utan den delen tolkar jag texten som att vi är i grunden lika men att vi alla ändå är unika individer.

    Tack för att du uppmärksammade mig på den där texten.

    I och för sig har SD aldrig varit något alternativ för mig. De som skrivit detta skulle kanske ha glädje av att läsa Amartya Sens "Identitet och våld"

    Detta referat raserar hela SD;s tankar kring givna identiteter.

    "Våld skapas när skickliga agitatorer tvingar på godtrogna människor enkelspåriga och aggressiva identiteter". I denna bok visar Sen att föreställningen om unika och givna identiteter är lika mycket en illusion som en stor fara. En sådan syn missförstår praktiskt taget alla människor i hela världen. Den inte bara förminskar människor, den skapar också konflikter och våld genom att ställa "oss" mot "de andra". Sen belyser de ofta förödande konsekvenserna av denna människosyn ur en rad olika perspektiv. Han diskuterar ekonomisk globalisering, politisk mångkulturalism, postkolonialism, religiös fundamentalism och global terrorism. Att erkänna människors komplexa identiteter och deras förmåga att välja är avgörande för att finna lösningar på många av de våldsamma konflikter som präglar vår tid.
Svar på tråden Sverigedemokraterna