Inlägg från: Konstatera |Visa alla inlägg
  • Konstatera

    Sverigedemokraterna

    Åttionian skrev 2016-01-06 03:26:44 följande:
    Nope, men du bör matcha motståndet med det du känner inför vänstern.
    Frågan är dock om SD är lika extrema? De erbjuder i teorin en form av konservatism som är rätt centrerad ur ett internationellt perspektiv. Skulle nog vilja påstå att vänsterpartiet är ett av världens mest extrema partier i ett aktivt och fungerande parlament!

    SD hamnar nog någonstans i mitten.
  • Konstatera
    Åttionian skrev 2016-01-06 07:09:06 följande:
    Rataxes har själv hävdat att han är varken vänster eller höger - därav min anmodan till honom.
    Är han inte i mitten då? Det är fortfarande som sådant att vänsterpartiets extremism är tydligare ur ett internationellt perspektiv, och således lättare att snabbt avfärda. SD och deras placering på den politiska skalan är lite mer komplicerad att sätta.
  • Konstatera

    Angående Israel/Palestina-konflikten. Om du är osäker på om en person är vänster eller höger, fråga dem vilka av dessa två som de stödjer och du har svaret. 

    Men som alltid ligger sanningen någonstans i mitten. Sanningen är den att rätt och fel sedan länge suddats ut och vi har nu länge befunnit oss i en enda lång gråzon vad avser denna konflikt. 

    Israel har helt klart gjort betydande övergrepp på Palestina. Men vi måste också förstå att Israel blivit attackerade redan från starten av staten Israel 1948, och de har sedan dess varit tvugna att vinna varenda konflikt för att försäkra sin överlevnad. Tusentals raketer har riktats mot Israel, och hundratals civila israeler har mördats genom åren i terrorattacker utförda av muslimer. Om ni tror att Hamas inte gladeligen skulle skära halsen av judiska barn om de så kunde, så är ni ute och cyklar. 

    Israel har många gånger gått väldigt långt och har dödat fler, men vilka är vi svenskar att fördömma dem när vi själva inte har en aning hur det är att leva i ett land omgiven av grannar som vill förinta dig? Under omständigheterna, har Israel funnit en rätt fredlig väg ex genom att sluta fred med Jordanien. 

    Själv sover jag godare med vetskapen att Israel har kärnvapen, än att Hamas skulle få tag på kärnvapen. 

    Sedan har Israel gjort visa saker som indikerar fred. De gav ex tillbaka Gaza till Palestina. Huruvida de ockuperar västbanken eller inte, är även upp för diskussion. Israel stödjer sig på på det bindande San Remo-beslutet som författade 1922, där det klargjordes att hela det brittiska mandatet Palestina, skulle vara ett judiskt nationellt hem. De argumenterar därför för att de inte sysslar med en ockupation, även fast detta är vad Palestina vill peka på. Juridiken står här åtminstone på Israels sida. 

    Sedan ska vi ha ett historiskt perspektiv i detta. Vi måste komma ihåg att judarna fördrevs från de områden de nu tagit tillbaka. Talar vi om västbanken finns det även en tydlig skiljelinje länderna emellan. I Palestinas del av västbanken får inga judar bo eller vistas, vilket bryter mot det som San Remo-beslutet statuerade, medan Israels del inte har liknande förbud utan huserar många muslimer. Det säger en hel del om vart det största hatet ligger.

    Att Palestina lidit mer förluster av denna konflikt är inget att snacka om. Frågan är om de i stor mån inte har sig själva att skylla? 

Svar på tråden Sverigedemokraterna