Inlägg från: todo nada |Visa alla inlägg
  • todo nada

    Sverigedemokraterna

    100kgpappa skrev 2016-01-13 17:53:29 följande:

    Den palestinska regimen står i mycket nära förbindelse med Hamas, och har som mål att utrota alla judar i området


    Snarare tvärt om isf, om du ser till hur många civila dödsfall det finns på vadera sida om den konflikten, samt hur mycket land palestinierna förlorat.
  • todo nada
    100kgpappa skrev 2016-01-13 23:44:54 följande:

    Om Israel hade velat utrota palestinierna hade de gjort det på två veckor, de har ju en rätt hyfsad militärmakt.

    Men de gör inte det, däremot försvarar de sig när de blir anfallna, och förvarnar även när de gör flygattacker mot raketramper och andra militära mål ( som hamas placera på befolkningsstäta ställen så att det ska bli mycket civila förluster så att Israel ska få en massa skiter av övriga världen).

    Om palestinierna hade haft medel för att utplåna Israel så hade de gjort det utan att blinka. Nu har de inte det som väl är, utan nöjer dig med att döda civila israeler med knivar, bomber och skjutvapen.

    Summering: Israel har kapacitet att utplåna palestinierna, men gör det inte, för de har ingen sådan strävan. Men de vill gärna slippa få raketer nerdimpande i skallen i tid o otid

    Palestinierna vill utplåna Israel, men har inte kapaciteten.

    Men vi kom ifrån ämnet lite. Som jag faktiskt inte har svarat på; Nej, det är det inte.

    Tack och hej!


    När konflikten blossade upp 2014:

    Minst 1473 döda civila palestinier varav 501 barn och 257 kvinnor. Enligt det palestinska hälsoministeriet skadades mer än 11 100 palestinier, inklusive 3 374 barn och 2 088 kvinnor.

    4 civila israeler dödades

    2008-2009:

    Över 700 civila palestinier varav 288 barn och 121 kvinnor. Av 239 poliser som dödades dog 235 på krigets första dag i en flygräd. Av 5303 skadade palestinier var 1606 barn och 828 kvinnor.

    3 civila israeler dödades.

    Här är kartan på landets minskning:



    Så... Vem var det nu av parterna som "försvarar" sig? Israel..? Tillåt mig småle..
  • todo nada
    Rataxes skrev 2016-01-14 10:26:52 följande:

    Israel intog hela västbanken under Oktoberkriget 1973.Jordanien avsade därefter sig alla anspråk på västbanken. Där har du uppgörelsen efter ett krig.

    Om Hämnas inte gömt sina vapen bland civila hade dessa civila skonats, ska det vara så förbannat svårt att få in det i skallen? Hämnas använde civila byggnader som eldställningar (dvs använde sin egen befolkning som mänskliga sköldar) Använde ambulanser för att transportera stridande och vapen, förklädde sig till läkare medan man utförde stridshandlingar, använde sig av FN's flagga och symboler som skydd under tiden man utförde stridshandlingar. Waffen-SS framstår som rena gosskören i jämförelse.


    Var ska hammas gömma sina vapen menar du? Det kan ju bli lite svårt att hitta en plats utan civila i närheten i ett land där det bor 4,5 miljoner människor på en yta lika stor som en fjärdedel av Öland... Dessutom omringade av Israel som styr vem och vad som kommer in och ur landet.
  • todo nada
    Rataxes skrev 2016-01-14 20:04:54 följande:

    Nej du.

    Det bor 1,6 miljoner i Gaza (enligt siten som Shit To Hamas driver). 4.5 miljoner inkluderar även de som är bosatta på västbanken.

    Lägger palestinierna ner sina vapen blir det fred, om Israel gör detsamma blir det massmord.


    Nja, 1,816 miljoner bor där. På samma yta som en fjärdedel av Öland. Men frågan kvarstår för det, var hittar man en plats utan civila i Gaza?

    Kan du också förklara varför det mördas så mycket palestinska barn, även när när det inte är krig? www.countthekids.org

    Och varför är skillnaderna så enorma, om det nu är som du skriver att stackars stormakten Israel är den som försvarar sig?
  • todo nada
    Rataxes skrev 2016-01-14 21:20:38 följande:

    Varför ska då dina hämnaspolare hålla på och skjuta sina raketer mot Israel överhuvudtaget? Slutar de upp med detta kommer varken israeliska eller palestinska barn att dö.

    Återigen:

    Skillnaderna blir enorma för att Israel använder sina vapen för att skydda sin befolkning medan Hämnas använder sin befolkning för att skydda sina vapen. Använder de civila bostäder som avfyrningsramp för raketer så räknar de helt kallt med att deras civila befolkning kommer att dö. Inte ens nazityskland placerade sina V1 och V2-raketramper i bostadsområden för att undgå bombningar. (Nu brydde sig inte de allierade om såna petitesser utan bombade glatt tysk civilbefolkning)


    Hahaha... Muckar "mina poolare" med dina barnamördare amigos? Nåja, tack för skrattet. Det påminner lite om min 6 åring som då och då kallar mig "bajs-mamma"när barnet blir arg, det du skrev höll samma nivå ungefär (fast du är nog lite över 6 1/2 år...)

    Är du oförmögen att svara på frågorna som ställts, eller försöker du undvika dem in i det sista? Du upprepar istället saker som inte ens är en antydan på svar till frågorna jag ställt.
  • todo nada
    Kung Markatta skrev 2016-01-14 21:57:16 följande:

    Varifrån har du hämtat kartan?


    Det minns jag inte, eftersom jag har den bilden sparad på min telefon. Men det finns fler kartor och även skrivet i text, men det får du googla efter själv eftersom jag surfar från en telefon med trasig skärm.
  • todo nada
    Rataxes skrev 2016-01-15 12:59:11 följande:

    Att du väljer att inte vilja begripa svaren är symptomatiskt för er hamasgullare.

    Om du inte gillar svaren så är det ditt problem, inte mitt.

    Gaza är för övrigt ungefär lika tättbefolkat som Stockholms stad, sist jag var där (sthlm) skulle det finnas gott om utrymme att ställa upp eventuella raketramper utan att behöva göra det i bostadsområden. De bilder jag sett från Gaza visar på samma förhållande. Det finns gott om platser att avfyra sina fyrverkeripjäser ifrån, trots det väljer man att göra det från bostadsområden, förmodligen för att de vet att ni yrkesgråterskor ylar i högan sky när IDF slår ut raketbaserna.


    Aha, det är bara de som snackar bort barnamördares (Israels) aktioner som "begriper" saker och ting? Du tittade väl på statistiken jag länkade till som förts över alla barn som dödats på vadera sida av konflikten sedan år 2000? Otroligt många palestinska barn som är ett hot mot Israels säkerhet, även under "fredstider".

    Sedan ville du jämföra Stockholm stad och Palestina... Hur många höghus tror du det finns i Palestina? Och hur mycke biyta tror du det hade funnits i Sthlm stad om det inte funnits höghus med lägenheter i?

    En vän till mig från Gaza bodde på en av de säkrare platserna i landet, vet du varför? Hans hus låg så att israelerna sköt bomberna över huset ist för direkt på. Där har du uppfattningen av vad som är en säker plats i Gaza.

    Det vore kul om du kunde titta igenom följande, och kanske ge en liten förklaring.

    www.mintpressnews.com/video-palestinian-child-bleeds-to-death-while-israeli-police-civilians-watch-shouting-insults/210317/

    www.mintpressnews.com/video-palestinian-child-bleeds-to-death-while-israeli-police-civilians-watch-shouting-insults/210317/

    www.theguardian.com/world/2015/dec/24/video-jewish-extremists-mocking-death-of-toddler-wedding-israel

    mondoweiss.net/2015/10/israeli-palestinian-demonstrators

    www.nytimes.com/1988/02/16/world/israel-detains-2-in-burial-alive-of-palestinians.html

    Det vore ju särskilt intressant att få veta varför israelerna behravt palestinska barn levande? Eller hamas kanske sökte skydd bakom dem så de inte hade något att välja på..? Blir du inte spyfärdig av att försvara mördare? Jag hade önskat jag kunde delat med mig av lite bilder på vad Israelerna gjort med palestinska barn, men bilder på hysteriska mödrar som håller ett litet barn i famnen där halva huvudet är borta hade troligen genererat att inlägget hade raderats.
  • todo nada
    Kung Markatta skrev 2016-01-15 13:38:14 följande:

    Jag googlade och det jag hittade var liknande kartor med samma budskap men där det stod Israel istället för "The Jewish state" och "Zionist land" som på din bild. Det var just den här formuleringen jag undrade över varifrån den kom. Det är ett uttryck som så vitt jag förstår främst nazister använder sig av. Har inte hittat någon källa till bilden med den texten.

    Kan du kanske säga hur du fått tag i bilden? Jag antar att du inte hämtar information från nazistiska sidor.


    Jag har verkligen inget minne av var jag hittat bilden faktiskt, har haft den ett bra tag på telefonen för att jag tycker den är tydlig och bra.

    Vad det gäller benämningen som används på Israel i kartan har jag inte reflekterat över det faktiskt. Sionism är väl rörelsen som ville skapa en judisk stat? Om den benämningen på israeler främst används/använts av nazister har jag ingen koll på faktiskt.
  • todo nada
    Rataxes skrev 2016-01-16 14:12:04 följande:

    Du vill uppenbarligen fortfarande inte förstå mekanismen bakom dödsfallen på båda sidor.

    Sedan 2005 har mer än 8000 raketer avfyrats mot Israel. Mångdubbelt fler granater har avfyrats från samma sida. Ni godhetsonanister tycker tydligen att Israel ska sitta still och bara ta emot skiten som Hämnas skickar, och låta dödstalen på den Israeliska sidan öka? Dina hämnasterrorister avfyrar sina fyrverkerier från tättbefolkade områden, godhetsonanisterna tycker att de då ska vara skyddade från vedergällning. Är du medveten om hur idiotiskt ditt resonemang är?

    Detta blir mitt sista svar gällande Israel/hämnas. Trådens ämne är Sverigedemokraterna. Vidare diskussioner tas i en tråd med rätt rubrik.


    Här är texten från en av länkarna (detta hände för tre månader sedan ungefär):

    "Die, you son of a whore!! Die!!? shouted Israeli men at a seriously wounded Palestinian child, who was left to die while police stood around him doing nothing. One of the officers repeatedly pushed the boy down with his foot, whenever he tried to sit up.

    While the child was bleeding to death, Israelis surrounded him, shouting at him in a mix of Arabic and Hebrew, ?Die, you son of a whore!?, ?Die, you son of the biggest whore!?, and telling the police to ?Do him a favor, and shoot him in the head!?

    The officers did not shoot him, but left him bleeding with head injuries, broken legs and other serious injuries on the ground. The boy was able to raise his head a few times, but the police officers kicked him back down until he bled to death."

    Denna delen i artikeln är intressant utifrån dina förklaringar om att de minsann bara försvarar sig:

    "incident took place near Pisgat Zeev Israeli settlement, in occupied Jerusalem. The police claimed that the boys stabbed two settlers, wounding them.

    A settler who chased the boys with his car also rammed Ahmad. But the police presented no evidence to connect the two children with the crime that they claimed the boys committed."

    Detta försvarar du..? Usch, jag hade inte kunnat sova gott om nätterna i din sitts.

    Men jag håller iaf med dig om att detta är OT till trådämmnet. Dessutom blir du ju så fruktansvärt kinkig när du blir motsagd i det ämnet. Så jag är helt med på att vi klipper diskussionen istället.
  • todo nada
    Konstatera skrev 2016-01-16 14:59:26 följande:

    Angående Israel/Palestina-konflikten. Om du är osäker på om en person är vänster eller höger, fråga dem vilka av dessa två som de stödjer och du har svaret. 

    Men som alltid ligger sanningen någonstans i mitten. Sanningen är den att rätt och fel sedan länge suddats ut och vi har nu länge befunnit oss i en enda lång gråzon vad avser denna konflikt. 

    Israel har helt klart gjort betydande övergrepp på Palestina. Men vi måste också förstå att Israel blivit attackerade redan från starten av staten Israel 1948, och de har sedan dess varit tvugna att vinna varenda konflikt för att försäkra sin överlevnad. Tusentals raketer har riktats mot Israel, och hundratals civila israeler har mördats genom åren i terrorattacker utförda av muslimer. Om ni tror att Hamas inte gladeligen skulle skära halsen av judiska barn om de så kunde, så är ni ute och cyklar. 

    Israel har många gånger gått väldigt långt och har dödat fler, men vilka är vi svenskar att fördömma dem när vi själva inte har en aning hur det är att leva i ett land omgiven av grannar som vill förinta dig? Under omständigheterna, har Israel funnit en rätt fredlig väg ex genom att sluta fred med Jordanien. 

    Själv sover jag godare med vetskapen att Israel har kärnvapen, än att Hamas skulle få tag på kärnvapen. 

    Sedan har Israel gjort visa saker som indikerar fred. De gav ex tillbaka Gaza till Palestina. Huruvida de ockuperar västbanken eller inte, är även upp för diskussion. Israel stödjer sig på på det bindande San Remo-beslutet som författade 1922, där det klargjordes att hela det brittiska mandatet Palestina, skulle vara ett judiskt nationellt hem. De argumenterar därför för att de inte sysslar med en ockupation, även fast detta är vad Palestina vill peka på. Juridiken står här åtminstone på Israels sida. 

    Sedan ska vi ha ett historiskt perspektiv i detta. Vi måste komma ihåg att judarna fördrevs från de områden de nu tagit tillbaka. Talar vi om västbanken finns det även en tydlig skiljelinje länderna emellan. I Palestinas del av västbanken får inga judar bo eller vistas, vilket bryter mot det som San Remo-beslutet statuerade, medan Israels del inte har liknande förbud utan huserar många muslimer. Det säger en hel del om vart det största hatet ligger.

    Att Palestina lidit mer förluster av denna konflikt är inget att snacka om. Frågan är om de i stor mån inte har sig själva att skylla? 


    Israelerna fördrevs från sitt land 70 e.Kr, av romarna. Jag tycker inte det är fel att de får tillbaka sitt land, men då ska detta även tillämpas i resten av världen också. Än i dag har inte all kolonialiserad mark återlämnats till de länderna de tillhör.

    Skulle någon säga att Skåne from nästa vecka ska tillhöra Danmark igen tror jag inte att det hade varit glada miner, tror du? Är det då konstigt att det redan vid start var infekterat, när araberna tvingades på någonting de själva inte ville?

    Israel gör i modern tid samma sak mot palestinierna som romarna gjorde mot dem.
  • todo nada
    Världsmedborgare skrev 2016-01-16 17:47:23 följande:

    Det vidrigast jag sett var de 24/7 direktsända sat-sändningar som AlJazeera sände via feeds inifrån Gaza under förra kriget.

    Det var f.ö bara AlJazeera:s reportage-team som stannad kvar i Gaza, så alla bilder som sändes ut i nån nyhetskanal kom från dom.

    Att dom ö.h.t kunde sända är bara det ett hjältmod i sig, israelerna jagade dom hela tiden intensivt med flyg, så dom fick hela tiden flytta runt.

    För dom pejlades in rätt fort, och då angrep israeliskt flyg och bombade sönder husen dom hade befunnit sig i.

    Allt för att försöka slå ut nyhetsbevakningen inifrån Gaza, men dom lyckades aldrig med det.

    Och att se hur israelerna släppte ner sina bombmattor med fosfor över Gaza är fan den vidrigaste krigsförbrytelsen som kan tänkas ut, och det av ett folk som kallar sig civiliserade och demokratiska, fy fan det är så man vill spy.

    Att med berått mod tända eld på civila, barn, kvinnor och t.o.m sjukvårspersonal i arbete med att hjälpa skadade var långt värre att se, än den lilla vietnamesiska flicka (Kim Phúc) som fått napalm på sig av USA:s bombande. 

    Under samma krig så bombade även Isreal FN byggnader med förnödenheter till Gazas befolkning, enbart för att slå ut sändningar med mediciner, sjukvårdsmaterial och mat.

    Även det finns väl dokumenterat.


    Visst är det så.

    Frun till vännen jag nämner i inlägget du citerade var gravid vid ett tillfälle när de bombade med fosfor. Den pojken ska opereras om två månader, han föddes med hjärtfel. Och de var knappast de enda, många av de kvinnor som var gravida när detta hänt har fått barn som är sjuka på något sätt, vissa mer andra mindre. Äckligt och vidrigt är bara förnamnet.

    Det har begåtts många krigsbrott från Israels sida i konflikten. Vilket sopas under mattan, men med tanke på hur nära Israel står USA är väl det iofs inte särskilt förvånande. Att detta får och fått pågå så här länge är fan i mig en skamfläck i den moderna tidens historia.
Svar på tråden Sverigedemokraterna