• Mooki

    Vi som planerar äggdonation 2016

    Ja 20 mil är onekligen en bra bit att åka. När är första VUL inplanerat för din del?

  • Mooki
    Bappen skrev 2016-02-14 08:39:48 följande:
    Tack! Känns bra att vara på g igen!
    Ava vill att jag tar Progynon 3st 2mg, ca 20 dagar innan transfer (23/4) och 6st lutinus per dag från 4 dagar innan transfer. Det är samma som förra gången och de ville inte ändra ngt trots fyra ivfer med fin äggkvalitet och 1 äd, alla utan plus.
    Min svenska läkare däremot höll med om att det verkar som om infästningen inte funkar av ngn anledning och skrev ut IL-dropp, prednisolon och fragmin men hon hade lite dålig koll på hur det skulle användas och det hela kändes ganska lättvindigt så jag är kluven till om vi kommer använda det.
    Vill gärna ha input från er!
    IL-dropp har jag ingen koll på tyvärr. Vad gäller Prednisolon verkar doserna variera mellan 5-20 mg. Jag tror att 10 mg ofta är en standarddos, det kan jag ta på eget bevåg tycker jag. Börja ca 1 vecka före transfer. Ni andra här i forumet har kanske andra rekommendationer?

    Vilken dos fick du av Fragmin? Vanligt verkar vara 1 injektion om dagen eller varannan dag med start dagen för transfer. Jag skulle ta Trombyl varje dag och fragmin varannan dag. Men eftersom jag fick blödningar ville kliniken att jag skulle upphöra med båda preparaten. Får du blödningar efter konstaterad graviditet verkar många kliniker köra på att du ska ta bort fragmin.

    Håller tummarna för att det går vägen för dig denna gång!
  • Mooki

    Savasana: det kommer fortfarande lite rosa/brunt då och då tyvärr. Dessutom har jag så ont att jag måste ligga ned hela tiden. Imorgon åker jag nog till akuten igen, funderar på om jag kanske har fått någon infektion? Ingen feber iofs.

  • Mooki
    Savasana skrev 2016-02-14 11:54:03 följande:

    Bra att du ska kolla upp det Mooki. Det låter ju inte som det skulle vara smärtor pga ett begynnande MF utan mer som någon infektion. Kollade de UVI förra veckan?


    Ja, de hittade inga bakterier i urinen. Jag tycker att om det varit missfallssmärtor så borde väl missfallet ha startat nu? Det här är 5:e dagen jag har jätteont. Funderar lite kring ureaplasma: strax efter vårt första ÄD-försök upptäcktes det att jag och sambon hade ureaplasma. Sambon var alltså infekterad när han lämnade sitt prov. Vi har behandlats och friskförklarats, men kan embryot bära på ureaplasma så att jag har blivit smittad igen? Får fråga läkarna.

    Skönt att det är dags för VUL och inskrivning för dig imorgon! Kommer du att gå på vanlig MVC?
  • Mooki

    NinaCamilla: Ja, jag vet att Serum ordinerar antibiotikakur om man haft ureaplasma. Kliniken i Riga ville dock absolut inte att jag skulle blanda in antibiotika... så olika det kan vara från klinik till klinik.

    Savasana: jag har inskrivning på MVC på torsdag. Valde att lägga det tidigt eftersom de ska skriva remiss till specialmödravården. Blev lovad att få gå där efter min förra graviditet som fick ett så abrupt slut.

    Tulpa: Det är därför vi älskar Eva:). Som du säger både kunnig och engagerad, dessutom lyckas hon alltid ordna en tid. Vad roligt att du är på gång nu!

  • Mooki

    Tuttis: Betyder 2 streck att ägglossning är på gång? DE flesta får mens ca 14 dagar efter ägglossning, men det kan variera. Du gjorde detta försök i ostimulerad cykel: innebär det att du inte tar några hormoner/mediciner alls?

  • Mooki

    Tycker det är konstigt att du inte fick progesteron. Hur bestämdes det när transfern skulle äga rum? Fick du ta ägglossningstest och så bestämde de datum utifrån det? Vad tråkigt att gravtestet var negativt idag också...

  • Mooki

    Tuttis: Då förstår jag. Har ni fler embryon kvar i frysen? Personligen tycker jag att ostimulerad cykel blir för mycket av en chansning. Vid stimulerat kollar de ju sånt som slemhinna m.m.

Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2016