Inlägg från: Anonym (Kanske) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kanske)

    Kvinnor ofredas sexuellt i Kalmar, är jag en hemsk människa om jag inte bryr mig?

    todo nada skrev 2016-01-08 18:51:51 följande:
    Om du bjuder in en vän på middag, och denne vännen bestämmer sig för att ge dig en smäll på käften, är det ditt eget fel då?

    Är jag hemsk om jag inte bryr mig och tycker att du får skylla dig själv? Du bjöd ju in vännen, du gav denne förutsättningarna för att kunna smocka till dig.

    Svaret på första frågan är: nej, självklart skulle det inte vara ditt fel att en person du visat vänlighet mot gör dig illa på något sätt. Du kan ju omöjligen kunna veta att din vän skulle agerat så.

    Svaret på andra frågan är: ja, jag skulle vara en hemsk människa om jag la skulden för någons dåliga handlande på den som blev utsatt för det.
    Definiera "eget fel".

    Utan en definition av det begreppet blir vad du säger flytande.
  • Anonym (Kanske)
    todo nada skrev 2016-01-08 20:21:53 följande:
    Jag vet inte riktigt heller vad TS menar med "eget fel" när det avser kvinnor som utsatts för sexbrott, det är ju en absurd sak att anse. Det var av TS jag lånade frågeställningen (om än något förkortad), och ändrade gärningen i själva handlingen.

    Så tyvärr kan jag inte stå till tjänst med några fördjupande kunskaper bakom innebörden av vad som avses. Pröva med TS istället...
    Nu frågade jag dig.

    Detta eftersom hel din framställning, inklusive de andra inläggen bygger just på en vettig definition där. Utan än sån säger du ju ingenting alls.
  • Anonym (Kanske)
    Smecker skrev 2016-01-10 19:19:52 följande:
    Ja det hände rätt ofta i början på 90-talet iaf. Vet flera tjejer som blev inslitna på herrtoan av SVENSKA killgäng, fick klädesplagg avslitna, blev tafsade på och sexuellt ofredade, fick fingrar uppkörda både här och där. Efteråt blev de kallade hora, slampa, luder i månader.

    Här snackar vi om killar på ett av de mer ansedda skolorna i staden, från ordnade förhållanden och familjer som hade det gott ställt. Klassen med flest invandrare hade ett par juggar som var födda och uppvuxna i Sverige.

    Källa? Seriöst? Du har aldrig gått i svensk skola va?
    Han gick nog i en annan skola. Jag också, för jag heller aldrig sett det där.
  • Anonym (Kanske)
    S c h n a skrev 2016-01-11 13:03:38 följande:
    Först och främst, jag har inte suddat ut den första halvan av din text för att jag inte tycker det är värt att bemöta. Jag hinner bara inte just nu.

    Visst skulle vi kunna få ännu mindre frihet, och det får man verkligen se allvarligt på, men det är viktigt att inte bara dra till med något baserat på ens fördomar. Jag vill veta exakt hur det ligger till, vilket förstås är en komplicerad historia, men det är vad jag vill. Stängda gränser har vi ju redan, nu måste vi räkna ut vad vi ska göra med de som är här redan och vad det är som gör att de blir mer benägna att göra som i Köln och Kalmar. Att de är just gatubarn (som blivit äldre) och inte somaliska familjefäder har betydelse. Men som sagt, här i tråden diskuterar vi ju kvinnosynen hos svenska män. Inte för att det är trist med givande diskussioner och debatter även när det är OT, utan för att jag på riktigt tycker att svenska mäns (och kvinnor) kvinnosyn är otroligt viktig den med. Här har vi ju ett klockrent läge att göra det.

    Angående dina förslag där så håller jag med om att de är vettiga lite översiktligt sådär, men är skeptisk till legalisering. Det beror dock på att jag inte är så insatt i det, samt sett hur det förstört så många hjärnor. Men visst har jag sett betydligt fler alkoholskador. Det jag ganska bestämt tycker tills vidare är att vi borde möjliggöra användning av t ex LSD och ecstasy i terapeutiskt syfte för att öka mottagligheten och behållningen av terapi.

    Fast jag tror att vi även måste jobba med normer med, jag tror att det där "tramsandet" kring bara bröst och liknande successivt ruckar på våra föreställningar. Vi får ju ständigt påminnelser om att kvinnor är underordnade och män överordnade, och jag tror inte det räcker att inse det orimliga i det rent intellektuellt för att få bort de fördomar som sitter djupt inne i ryggmärgen. Att ändra på dessa små små till synes betydelselösa påminnelser tror jag har effekt.

    Det är inte alls så att jag inte tror att biologi har en betydelse, jag ser på detta mer som en push upp till ett mindre primitivt stadie. Jag tror att vi alldeles oavsett blir mindre och mindre primitiva eftersom vi förstår allt mer, men jag tror att det bl a är sånt som bidrar till att det blivit så och fortsätter bli så.

    Nu måste jag avrunda
    Menar du att det inte finns en kulturell dimension det här alls? 
  • Anonym (Kanske)
    S c h n a skrev 2016-01-11 16:32:07 följande:
    Nej, vad i min text gör att du tolkar den så?
    Det var en direkt fråga till dig.
  • Anonym (Kanske)
    S c h n a skrev 2016-01-11 16:57:02 följande:
    Men om du läser texten så ser du ju att jag skriver det? Jag fattar inte problemet riktigt. Tycker du att det är rörigt i texten? Säger jag emot mig själv någonstans? Vad är det som gör att du ärar just mig med denna fråga? Eller valde du ut en lite slumpvist bara? Är det tics?
    Jag tycker det är intressant att få det klargjort.

    Hur ser den kulturella dimensionen ut?
  • Anonym (Kanske)
    S c h n a skrev 2016-01-11 17:32:18 följande:
    Åh, tack för svar! Men om det inte duger med ett rakt "Nej" så föreslår jag att du läser det jag skrivit. Typ? Det är väl rätt normalt att man gör så på ett forum?
    Svaret nej var inte entydigt såsom frågan var ställd. Nej kan betyda mycket.
  • Anonym (Kanske)
    S c h n a skrev 2016-01-11 18:06:37 följande:
    Okej, men om du använder dig av en sk Ockhams rakkniv på mitt "Nej" där, vad innebär det för dig då?
    Tja. "Nej, det menar jag inte, jag menar ingenting." 

    Du kan ju säga vad du menar, eftersom du nog vet.
  • Anonym (Kanske)
    Veronique skrev 2016-01-11 18:23:37 följande:
    Håller med här också. Vänsterpacket försöker blanda bort korten genom att påpeka att även europeiska män våldtar och antastar kvinnor sexuellt. Vilket de naturligtvis gör, men absolut inte i den omfattningen som arabiska, svarta och en del asiatiska (tänker främst på de hemska gruppvåldtäkterna i Indien) gör. Och absolut inte så här organiserat, samordnat och hänsynslöst.

    Jag läste i en utländsk tidning nu att denna "våldtäktslek" där många män samarbetar om att leta efter kvinnor, skilja dem från deras ev. eskort, slita upp deras kläder och röra vid bröst och könsorgan, vilket i värsta fall om de får vara ostörda kan fortsätta med en brutal gruppvåldtäkt, t.o.m. har ett särskilt namn på arabiska. Kommer inte ihåg det nu, men jag kan leta rätt på det igen om någon är intresserad.
    Det kallas Taharrush.
  • Anonym (Kanske)
    S c h n a skrev 2016-01-11 18:54:24 följande:
    Okej, det var iofs min favorittolkning men ändå fel tolkning. Vilket illustrerar vikten av att läsa inläggen personen skrivit, då hade du sett att jag och Konstatera diskuterar att det vore oerhört viktigt och intressant att undersöka exakt hur det förhåller sig med det du undrar om jag förnekar. Inte om det finns skillnader utan hur och vilka. Förutom det tycker jag att jag är otroligt kortfattad och tydlig med min uppfattning i mitt första inlägg.

    Om någon inte förstår vad jag skriver så kan jag absolut förtydliga men då får man ju säga det är så det förhåller sig. Annars vet jag inte om jag ska förenkla eller utveckla det jag skrivit.
    Jag undrar fortfarande om du ser en kulturell dimension i det här. Gör du det?
Svar på tråden Kvinnor ofredas sexuellt i Kalmar, är jag en hemsk människa om jag inte bryr mig?