• Smecker

    Kvinnor ofredas sexuellt i Kalmar, är jag en hemsk människa om jag inte bryr mig?

    Konstatera skrev 2016-01-10 11:48:48 följande:

    Vi har redan ett helhetstänk. Män våldtar. Det som är unikt i detta fall är hur ett tiotal män kan agera på detta vis i dels Köln, men även i Kalmar och Helsingfors under perioden av några dagar. Speciellt med tanke på att detta varit främmande i Europa sedan tidigare.

    Allting annat är att släta över denna frågeställning, eftersom att detta är ett relativt nytt fenomen västvärlden under fredstid. Vill du skriva om svenska män som våldtar kvinnor bakom sagda dörrar, ska du inte göra misstaget att blanda ihop detta med Köln. Det är skillnad på grupp och enskild våldtäkt,

    Det påminner väldigt mycket om krig, där män våldtar de besegrades fruar som ett tecken på ultimat förnedring, om jag ska vara ärlig.


    Vad kallar du beteendet när svenska tjejer blir omringade av svenska killar och sexuellt ofredade? Sker garanterat veckovis, om inte dagligen, i svenska högstadier, och har skett i decennier. Vad är unikt med att grupper av killar ofredar tjejer? Såg det senast förra helgen utanför ett köpcenter där jag bor, fina välkammade svenska killar som omringade en tjej och tafsade på henne, tack och lov ingrep ett par ordningsvakter. Kraftfullt.
    Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
  • Smecker
    S c h n a skrev 2016-01-10 19:05:48 följande:

    Tja, det brukar kallas "boys will be boys" väl va?


    Ja så var det ja.
    Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
  • Smecker
    Anonym (lögn) skrev 2016-01-10 19:07:13 följande:

    Det där är bara vidrig lögn.

    Skulle SVENSKA då inte araber som redan är här utan svenskar omringa tjejer dagligen för att våldföra sig på dom sexuellt genom att trycka i fingrar i diverse kroppsöppningar för att avsluta det att vråla hora och torka sina fingrar i ansiktet på dom utsatta?

    Det var i alla fall det som hände i bland annat Tyskland du får nog försöka hitta nått som ens kommer nära i i brutalitet och barbarism på svenska skolor, källa tack.

     


    Ja det hände rätt ofta i början på 90-talet iaf. Vet flera tjejer som blev inslitna på herrtoan av SVENSKA killgäng, fick klädesplagg avslitna, blev tafsade på och sexuellt ofredade, fick fingrar uppkörda både här och där. Efteråt blev de kallade hora, slampa, luder i månader.

    Här snackar vi om killar på ett av de mer ansedda skolorna i staden, från ordnade förhållanden och familjer som hade det gott ställt. Klassen med flest invandrare hade ett par juggar som var födda och uppvuxna i Sverige.

    Källa? Seriöst? Du har aldrig gått i svensk skola va?
    Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
  • Smecker
    Anonym (Man som älskar kvinnor) skrev 2016-01-10 23:02:03 följande:

    Bra att du tog fram tabellen men du har fel. I gruppen med utrikesfödda ingick 2005 även alla Europeer. Vid 2005 undersökningen gjordes ingen substudie av enskilda länder utan då får du gå tillbaks till 1996 års undersökning. Siffran är tyvärr väldigt nära 20ggr från länder i Nordafrika och mellanöstern. Du har också fel i siffran 99 av 100 begår inte sexualbrott -det ligger troligen närmre 3/4 inte begår sexualbrottt. Är på telefon så kan inte utveckla just nu.


    Wow. Hänvisade du precis till en 20 år gammal studie?
    Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
  • Smecker
    Digestive skrev 2016-01-13 20:49:12 följande:

    Ta grind exempelvis - lägg exakt alla åsikter om vederbörande åt sidan - som faktiskt är både en ämnesengagerad människa samt väldigt, väldigt långt ifrån korkad (delade meningar gör varkendera till korkad). Skulle han kunna bidra? Helt UTAN tvekan kan han det, med just sådant som jag tar upp här ovanför och mycket mer - och hur många som helst kan bidra på samma vis, ifrån Gert till Världsmedborgare.


    Du menar samma grind som anser att kvinnor skall sluta klä sig som slampor annars får de skylla sig själva om de blir våldtagna, och som anser att allt som inte är överfallsvåldtäkt inte är en riktig våldtäkt?
    Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
  • Smecker
    Anonym (Paul) skrev 2016-01-15 21:10:18 följande:

    Vilken dynga. Jag väljer själv om jag vill ligga eller inte.


    Klart du inte gör, alla män måste enligt lag ligga med alla kvinnor som visar dem sexuellt intresse.
    Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
  • Smecker
    grind skrev 2016-01-16 02:44:31 följande:

    Var inte så fast i dagens Sveriges normer så slipper du uppleva det som märkligt. Det var ett konkret och korrekt inlägg jag skrev.

    Vänskap betyder ju ingenting dessa dagar. Jag talade om nära vänskap och att det är olämpligt mellan könen. Främsta anledningen är att barn i större utsträckning borde få växa upp med sina riktiga föräldrar. Sedan skulle det även minska risken för våldtäkter, ja.


    Du menar precis som det skulle minska risken för våldtäkt om kvinnor klädde sig sedesamt?
    Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
  • Smecker
    Digestive skrev 2016-01-16 17:45:35 följande:

    Har inte sprungit på sådana inlägg av grind men det är inte så relevant med tanke på inlägget som du svarade på.

    Du verkar tycka att grinds attityd angående kvinnor och män är problematisk och utifrån det som jag skrev i aktuellt inlägg - så är det direkt givet och självklart att grind kan hjälpa till. Det vore lite svårt att få insikt och en bredare bild av problematiken, utan ett sammarbeta med det problematiska.

    Det räcker inte med att åberopa ett samarbete med enbart det icke problematiska, för att kunna nysta ordentligt i underliggande problematik. Det slutar bara med en självutnämnd elit som talar i nattmössan.

    Ska attitydförändrande metoder implementeras på ett effektivt vis så måste de träffa mitt i prick, annars tenderar sådana metoder att splittra människor och därmed förstärka konturerna för det som utgör problematiken.

    Metoderna ska inte väcka kämparglöd i de problematiska elementen utan de ska totalt avväpna dessa och erbjuda en väg till attityder som är så överlägset bättre, att det hela blir oemotståndligt.


    Intressant. Din lösning är att samarbeta med misogyna för att förbättra kvinnors situation? Lite som att samarbeta med nazisterna för att förbättra judarnas situation.
    Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
  • Smecker
    sumot skrev 2016-01-17 10:59:50 följande:

    Handlar det här om en generellt dålig kvinnosyn bland män? Ja.

    Handlar det här om en generellt dålig kvinnosyn bland flyktingar? Ja.

    Diskussionen har handlat mest om männen generellt. Kanske vi därför skulle prata om flyktingar/migranter mer generellt nu? Hur kommer det sig att t ex nordafrikaner är på topp i våldtäktsdtatikstiken? Hur kommer det sig att det som skett i Kalmar också hänt på andra platser som Köln och Kungsträdgården där gärningsmän är illegala flyktingar/flyktingar/migranter/ensamkommande m.m. Skiljer sig kvinnosynen i Sverige från t ex Afghanistan? Vilka konsekvenser får det för svenska kvinnor när de kommer hit? Vad behövs göras och vad borde redan ha gjorts?


    Är det bara flykting-/invandrarmän som tafsar på kvinnor på festivaler? Nej. Är det bara flykting-/invandrarmän som våldtar kvinnor, inom och utom relationer? Nej. Är det bara flykting-/invandrarmän som har taskig kvinnosyn? Nej. Varför skulle vi särskilja en grupp av män när problemet inte ligger (endast) där?
    Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
  • Smecker
    Anonym (Hittat) skrev 2016-01-17 19:32:45 följande:

    Varför pratar du om alla män eller alla flyktingar? Du måste väl kunna diskutera vad en grupp gjort, som i det här fallet har gemensamt att de är flyktingar och kommer från liknande kultur, utan att blanda in invandrare i hela Sverige eller alla flyktingar. Eller är du rasist? Det fattar väl vem som helst att det här inte är alla flyktingarna, eller gör inte du det? 

    Varför skulle vi utgå från en HEL grupp män när problemet som vi sett i Köln och i Kalmar kan kopplas till en specifik grupp som kommer från samma kultur och delar samma syn på exempelvis kvinnor? 


    Är det bara flykting-/invandrarmän som ofredar och/eller våldtar kvinnor? Är det bara i Köln och Kalmar som män ofredar, trakasserar eller våldtar kvinnor?

    Det är konstaterat att taskig, misogyn kvinnosyn är ett mansproblem, inte ett flykting/invandrar-problem.

    Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
  • Smecker
    FDFMGA skrev 2016-01-18 08:01:09 följande:

    En ledare om ämnet för tråden

    www.dn.se/ledare/signerat/amanda-bjorkman-hatarnas-hyckleri-ar-patetiskt/


    Det sjuka är att det sitter män och avfärdar kvinnors erfarenheter och berättelser, för "det är inte samma saaaak när det är svenska män som är förövare/det är minsann FLYKTINGAR som har VÄRRE kvinnosyn/men nu diskuterar vi inte män som grupp/INTE ALLA MÄN!" och så vidare.

    www.dn.se/kultur-noje/kronikor/hanna-fahl-den-gemensamma-namnaren-vid-overgreppen-ar-kon-inte-etnicitet/
    Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
  • Smecker
    Digestive skrev 2016-01-18 18:51:17 följande:

    Nu vet jag inte vad du läser in i ordet "samarbete" men säger det inte sig självt; att vi behöver en större bredd på perspektiv om vi vill göra våra perspektiv bredare? Jo, klart det gör. Att därmed hämta information ifrån män med alla möjliga perspektiv - om hur de ser på kvinnor och män - bör ge en bredare inblick i Sveriges manskultrur.

    Det är iallafall vad jag menar med ett "samarbete" - att samla in alla möjliga perpektiv och utifrån den grunden göra våra metoder mer träffsäkra och mer skadereglerade - och även så djupt skulle samarbetet med dessa människor gå.

    Jag talar inte heller om just misogyna män, utan om så många män som möjligt. Så lite som möjligt ska vill jag gå miste om, då metoderna just ska vara såväl effektiva som skadereglerade.


    Jag undrade just om du hade hittat på en egen definition på ordet "samarbete". Tack för att du bekräftade det. "Samarbete" betyder "arbeta tillsammans", inte "inhämta andras perspektiv". Trevligt att du ändrar dig stup i kvarten, men nu gällde diskussionen grind och misogyna män. Håll dig till ämnet. Hur tänker du samarbeta, utifrån ordets verkliga betydelse, med misogyna män för att förbättra kvinnors situation?
    Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
  • Smecker

    Här har vi ännu fler exempel från kvinnors verklighet som Riktiga Män(tm) kan avfärda. Det gills ju inte om det är en kvinna som upplever det.

    touch.metro.se/metro-debatt/du-okande-man-som-skriker-pa-mig-hur-vet-jag-om-du-vill-valdta-mig/EVHolp!mCQ03nh0Qvnc/

    touch.metro.se/metro-debatt/till-dig-som-tar-dig-friheten-att-kalla-mig-for-ackelhora/EVHpar!Sqt0IPcwCZUY/


    Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
  • Smecker
    Digestive skrev 2016-01-21 20:55:57 följande:

    Det vore passande med exempel som styrker dina utsagor.

    Vem eller vilka, avfärdar att länkinnehållet är verkligt och hur gör de det?

    Vem eller vilka, menar att kvinnors upplevelser är ogiltliga och hur gör de det?


    se.avoiceformen.com/hangouts/svenska-vanstervridna-feta-kvinnor-pastar-sig-ha-blivit-tafsade-av-svenska-man/
    Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
Svar på tråden Kvinnor ofredas sexuellt i Kalmar, är jag en hemsk människa om jag inte bryr mig?