Inlägg från: S c h n a |Visa alla inlägg
  • S c h n a

    Kvinnor ofredas sexuellt i Kalmar, är jag en hemsk människa om jag inte bryr mig?

    Anonym (Kanske) skrev 2016-01-16 23:59:26 följande:

    Igen, kvinnor väljer i mänsklig sexualitet.

    Man behöver inte går längre än reaktionen på diskussionen i sig för att se det. Din instinkt är att föreslå lösningar på förändringar hos män, inte kvinnor, män, för att de ska lyckas bättre med sin sexuella strategi. 

    Rätt onödigt om nu inte utgångspunkten var rätt från början ändå.

    Men diskussionen när det gäller den biten är på en för basal nivå för att det ska gå att komma någonstans. 

    Ägg är dyra, spermier billiga, om vi utgår från det som metafor för de olika sexuella strategierna som män och kvinnor har. Om man vill se resultatet av det kan man.

    Läsa en bok om evolutionära val bland män och kvinnor.

    Titta på ett dansgolv varsomhelst i världen.

    Regga ett par profiler på en dating sida för sex.

    Blunda, hålla för ögonen och skrika, för det är nog enda sättet att nå en annan uppfattning om hur sex fungerar mellan män och kvinnor.


    Igen, jag utgick från män och manlighet för att jag uppfattade det som att jag skulle utgå från män och manlighet.

    Biologin är som den är, så som vi vet idag dvs, och om vi inte är nöjda med det (det är vi inte) så måste vi lura den. Frågan är hur bara. Hur gör djur och hur frigör vi oss från det där det inte gagnar oss längre.
  • S c h n a
    Anonym (Kanske) skrev 2016-01-18 12:14:38 följande:

    Om du skrapar på ytan så ser du nog att skuld och skam väldigt ofta är något människor utsätter varandra för högst medvetet. Oftast för att skaffa sig fördelar genom att passifiera den andra eller få dem att göra som man vill.

    Vi skapar också strukturer som åstadkommer exakt det här, vid sidan av de strukturer som existerar bara genom att naturen är som den är.

    Vi kan till exempel införa ett relativt betygsystem, låta barnen får reda på att alla kan få högsta betyg och få dem att kämpa för det, och sen få dem att skämmas om det går dåligt. Eller ha en tävlingsinriktad arbetsmarknad för vuxna där vi skammar de som inte lyckas så att de inte ens kan använda den frigjorda tiden för något positivt utan istället känner sig misslyckade rent generellt.

    Men jag tror du drar lite stora växlar på just det här när det kommer till det sexuella systemet. Självkänsla och integritet är attraktionskällor för kvinnor, men kvinnor har massor av olika parametrar för attraktion. Dessutom, vilket är den tydligaste skiljelinjen mellan oss tror jag, så är det en fråga om hur relativt respektive absolut det sexuella systemet är. Jag misstänker att du ser det som mer absolut än det är. Om en kvinna/arbetsgivare har 10 kandidater för en tjänst så väljs en av dessa, om det finns 100 kandidater så väljs en av dessa, om det finns 1000 kandidater så väljs en av dessa. Mer så. Iden om att vi alla är snöflingor och att det finns en flinga för varje flinga är kanske vackrare men verkar inte stämma med hur verkligheten ser ut.

    Manligheten, förutom de drag som är medfödda, uppstår just i den här konkurrensen som naturen skapar. Vi kan lösa matproduktion, värme, skydd och eventuellt till stor del sjukdom. Men så länge kvinnlig sexualitet finns i underskott så tvingas män ändå in i ett tävlingsinriktat system som skapar en manlighet som passar den tävlingen. Den som förlorar den tävlingen är mycket riktigt omanlig, eller "ingen riktig man" som kvinnor gärna uttrycker det, och skam och skuld ingår här för att upprättahålla tävlingen. Att vara manlig oskuld livet genom skryter få män med till exempel.


    Ja, skuld och skam används i manipulativa syften. Nej, jag tänker inte att självkänsla och integritet är de två enda parametrarna för attraktion, givetvis gör jag inte det. Och nej jag tror inte det går på ett ut, kvinnor och män. Jag förstår vad som händer vid konkurrens och att kunskaper värderas högre när de kommer till användning. Jo, är bekant med nyanser och synergieffekter. Nej, jag fokuserar inte bara på män. Jag har inte skrivit hur rasism ska lösas, det är du som läser in det, och jag har definitivt inte skrivit att vi ska frigöra oss från medfödd sexualitet. Tvärtom skrev jag att den är som den är, så som vi känner till den idag dvs.

    Det jag pratar om är att kunna lura den, bli medveten om att t ex styrka och mjukhet kan presenteras på flera sätt än ett, och jag pratar om individnivå. Kunskap från en person till en annan. För att man vill det.

    Glaciärerna kan du släppa, där är jag inte här.
  • S c h n a
    Anonym (anonym) skrev 2016-01-19 22:43:34 följande:

    Källa är väl den där polismannen som det hänvisas gång efter gång när diskussioner om våldtäkt sker, kvinnor anmäler oskyldiga män eftersom de har varit otrogna och är rädda för att det ska komma ut, de anmäler snälla killar som hämnd för att killen inte var intresserad av en relation, de anmäler för att de ska få en klumpsumma i skadestånd, allt detta gäller givetvis bara när det gäller vanliga snälla svenska killar.


    Är det den här människan du syftar på? sverigesradio.se/sida/artikel.aspx&artikel=4699012
    grind skrev 2016-01-20 06:54:27 följande:

    Att det finns falska våldtäktsanklagelser är bekräftat. Däremot har jag aldrig hört någon som sagt att det är en stor andel.


    Det händer väl ibland att enskilda mindre begåvade individer (t ex här på FL) drar den slutsatsen från nedlagda våldtäktsutredningar.
  • S c h n a
    Anonym (anonym) skrev 2016-01-20 12:04:04 följande:

    Det är det. Gång efter gång ser man i kommentarsfält och diverse trådar att beviset för att det sker en massa falskanmälningar är att utredningar läggs ned eller inte går att bevisa eftersom ord står mot ord, detta tas då som bevis för att det bara är ett fåtal anmälda våldtäkter som är riktiga och resten är falskanmälningar.

    Om man drar slutsatsen att det bara är en liten andel våldtäkter som är våldtäkter eftersom det leder till ett straff så måste samma sak gälla för alla brott, dessutom framhärdas det att massor av oskyldiga män sitter i fängelse för sexbrott.


    Antar du syftar på kommentarsfält som på "genusnytt" där man hittar en hög som menar att kvinnor anmäler våldtäkter för att få ut försäkringspengar? genusnytt.wordpress.com/2011/09/16/polischef-tjejer-hittar-pa-valdtakter/

    Men det är nog ingen intellektuellt hederlig människa som på fullaste allvar hävdar att merparten av de nedlagda våldtäktsutredningarna beror på falskanklagelser.
  • S c h n a
    Anonym (anonym) skrev 2016-01-20 13:40:23 följande:

    Där och bland jämställdisterna, samt bland alla snälla killar som är rädda för att de ska bli anmälda för våldtäkt om de har sex med en kvinna..


    Jag kan väl förstå att han kanske aktar sig lite för att ligga med tjejer som inte har så mycket att förlora på ett socialt självmord (vilket det innebär för en tjej att anmäla en populär kille på liten ort) men tankesättet att man är rädd för att "råka" våldta en tjej enbart för att man är rädd för anmälan och inte bryr sig om man faktiskt råkat våldta tjejen eller inte, är bara.. ja.
  • S c h n a
    Digestive skrev 2016-01-20 19:07:56 följande:

    Vem/vilka har accepterat aktuella företeelser i den egna gruppen?

    Trådstartaren har inte vinklat röster på andra partier än Sverigedemokraterna, på det viset. Partierna som trådstartaren hänvisar till framkommer redan i trådstarten, i och med "Det är framförallt kvinnor som slåss för socialism, feminism och öppna gränser [...]" och den hänvisningen är även konstant i vederbörandes övriga trådinlägg.

    Bland riksdagspartierna är det i princip enbart Miljöpartiet som kvalar in i den hänvisningen samt, om man vill dra slipstenen så, även Centerpartiet och Socialdemokraterna. Vilket lämnar gott om riksdagspartier kvar att rösta på, utan att man möts utav trådstartarens kalla hand.

    Finns det bara två partier, Miljöpartiet och Sverigedemokraterna, när du diskuterar ämnet politik? Du verkar iallafall resonera som så och då det här säkerligen är tredje påpekandet om sak, i denna tråd, så verkar du även föra resonemanget väldigt envist.

    Vilka relevanta partier faller under hänvisningen "socialism, feminism och öppna gränser"? Det är inte alla förutom Sverigedemokraterna, givetvis. Vilket du troligen också kommer fram till om du väl ger frågan en chans.


    TS skrev att all feminism är vänster, så då ryker väl allt åt vänster med. Frågan är väl vänster om vad?
  • S c h n a
    Digestive skrev 2016-01-18 20:05:30 följande:

    Jo, det är sant, förstår vad du menar.

    Skuld och skam är effektiva verktyg men vi bör också bli bättre på att lyfta fram det positiva inom feminismrörelsen. Någonting måste ju också vara en tydlig guide till vad och för det som vi vill se. Just här kommer väl även många män i kläm, då det talas ofantligt mycket mer om män som går åt fel håll än om män som går rätt. Alla är ute efter självkänsla - speciellt när den reflekteras mot ens egen miljö - och även det är ett effektivt verktyg, det används dock för sällan.

    Brukar halvpoetiskt definera liv, i allmänhet, som "En självorkestrerad händelse i Universums orkester.". Mer än så är det svårt att koka ner det till, iallafall för denna knopp, höhö.. Angående människan per se så kan vetenskapsmän på området inte ens avgöra en gräns mellan "det mänskliga" och "det övriga" i våra egna kroppar, haha..


    Vad tänker du att det positiva är inom feminismrörelsen? (som vi kan lyfta fram?)

    Och det sista där är ju en svindlande tanke
  • S c h n a
    Digestive skrev 2016-01-20 19:57:26 följande:

    Hmm, så kan man se det men jag tolkar upplägget i sin helhet snarare än endera ting som absolut. Det vill säga att all feminism, kan givetvis ses som ett exklusivt vänsterfenomen - hur fel det än må vara - men det finns bara ett vänsterparti som därtill "slåss" för "öppna gränser".


    Som majoriteten kvinnor röstat på?
  • S c h n a
    Digestive skrev 2016-01-20 21:52:39 följande:

    Syftar du till ordet "kollektivt"? Det är lite svårt, iallafall för min del, att tolka det ordvalet som annat än en tankemiss, alternativt en uttrycksmiss - efter att vederbörande just har specifierat sig om vilka kvinnor det främst berör, i meningen ovan.

    Det ena utesluter iallafall det andra.


    Nej, om du trycker på "visa endast" på TS och kikar på sidan 2, så hittar du ett inlägg där han skriver just majoriteten. Minns tyvärr inte vilket inläggsnummer det var.
  • S c h n a
    Digestive skrev 2016-01-20 22:29:27 följande:

    Hittade! Kopierar in texten:

    "En majoritet av Sveriges kvinnor hyser vänsterpolitiska åsikter. De är feminister, socialister och tycker att det är bra att Sverige tar emot många flyktingar."

    Låt oss säga att det här nullifierar alla motsägelser och att det avser hela vänsterblocket är givet.

    Finns det bara Sverigedemokraterna kvar som röstalternativ, för att undslippa trådstartarens kalla hand?

    Att dock majoriteten kvinnor skulle rösta på vänsterblocket, det vet jag ingenting om, men det är nog en rimlig antagelse.


    Så tänker man nog i normala fall, men det är inte säkert. Det kan lika gärna vara alla vänster om SD. Eller alla vänster om Svp. Det är ju inte alls ovanligt att bli kallad vänsterextremist oavsett hur man röstat, så tanken är väl inte så långsökt om man tar hänsyn till vad TS skriver i övrigt? FDFMGA ger några exempel. Finns det fog för att anta att TS inte är ett dugg färgad av egna åsikter när han skriver "vänsterpolitiska åsikter"?

    Nämnas bör att jag struntar i vilket parti vederbörande menar att otacksamma kvinnor bör rösta på nu när otacksamma kvinnor ju "fått" rösträtt och allt, men det var dit mina tankar gick. Hur som helst. 46% av kvinnorna som röstade, röstade på de rödgröna. 38% på Alliansen. 8% röstade på Fi. 6% röstade på SD. 1% övriga. Om jag räknat rätt och kollar på rätt valresultat dvs.
  • S c h n a
    Digestive skrev 2016-01-21 00:25:45 följande:

    Trådstartaren är nog så färgad av sina åsikter men det är en allmänt tråkig miljö när allt och alla som tänker annorlunda/har annorlunda åsikter, nödgat ska hänföras till Sverigedemokraterna i tid och otid. Det är en aning sur miljö att vistas i, kan jag säga som tillhör just den gruppen.

    Det är väl också som så att när resonemangen är bortkomna, så kommer slutsatser lätt bort i dem. Det finns ingen röd tråd i trådstartarens diskussion - som innehåller specifika uttalanden och motstridande generalliseringar om vart annat, och som beskriver politiklivet orimligt i allmänhet/utan någon given måttstock för "vänsterpolitik".

    Tack för information. Skulle inte kalla det för ett kollektiv av kvinnor.


    Njä, i så fall är det ett kollektiv män med.. 53,1% av de totala rösterna på S-ledarmöten var från män. (43% av männen totalt) 52% av de totala rösterna på Mp var från män. 42,9% av de totala rösterna på V var från män. Såvida inte man jämför med att 77,6% av de totala rösterna på SD var från män, då. 62,5% på KD. 47,6% på M..

    Det beror lite på hur man vrider och vänder.

    (Män stod för 56,4% av rösterna totalt) Ja, med förbehåll att jag räknat rätt, är rätt trött nu.

    Jo, jag förstår att det är en sur miljö att vistas i.
  • S c h n a
    S c h n a skrev 2016-01-21 01:36:58 följande:

    Njä, i så fall är det ett kollektiv män med.. 53,1% av de totala rösterna på S-ledarmöten var från män. (43% av männen totalt) 52% av de totala rösterna på Mp var från män. 42,9% av de totala rösterna på V var från män. Såvida inte man jämför med att 77,6% av de totala rösterna på SD var från män, då. 62,5% på KD. 47,6% på M..

    Det beror lite på hur man vrider och vänder.

    (Män stod för 56,4% av rösterna totalt) Ja, med förbehåll att jag räknat rätt, är rätt trött nu.

    Jo, jag förstår att det är en sur miljö att vistas i.


    Haha, nej jag både läste och skrev fel. Nåväl, det går att läsa sig till om jag inte hinner skriva rätt siffror imorgon.

    Stryk det jag skrev om totala röster helt, och ersätt de 43% på S till de rödgröna.
  • S c h n a
    FDFMGA skrev 2016-01-21 00:36:28 följande:

    Ts är en flitig skribent på FL, trots att han brukar anse att  FL är ett vänsterxtremistiskt forum.

    Så här formulerade han sig i en replik i den här tråden.


    Anonym (Hemsk?) skrev 2016-01-10 13:29:36 följande:
    Ursäkta sent svar. Familjeliv stängde av mig ett par dagar eftersom jag bröt mot deras policy om att det bara är vänsterextremister på forumet som får uttrycka sig nedsättande om andra.

    Det stämmer inte. Majoriteten av alla män tycker att Sverige ska ta emot färre flyktingar och invandrare enligt de SOM-mätningar som görs.

    Men visst, i någon mån får vi alla lida för vår egen kollektiva dumhet. Det är bara det att det just nu är väldigt populärt att prata om hur synd det är om kvinnor i Europa som utsätts för sexövergrepp trots att de själva demonstrerat och skrikit sig hesa för att de vill ha hit de män som förgriper sig på dem.

    Västeuropas kvinnor ogillar tydligen sin egen frihet och gör sig av med den. Good riddance!
    Ja, du ser. Och naturligtvis är stampen en vänsterextremistisk koncern.
Svar på tråden Kvinnor ofredas sexuellt i Kalmar, är jag en hemsk människa om jag inte bryr mig?