• Mabo90

    BF Oktober 2016

    Hej! Nu vågar jag äntligen skriva in mig i denna grupp:) är i v 15 nu och har bf 19/10. På kub fick vi högrisk 1:39 och gjorde moderkaksprov i tisdags som kom tillbaka normalt. Nu vågar jag äntligen tro på att jag är gravid!

  • Mabo90

    Vi har en flicka på 16 mån så vi har inte köpt något än utan väntar till efter vi vet könet. Tror vi har en del kläder även om det blir en pojke ????

  • Mabo90

    Jag är i v 16 och har gått upp strax över 2kg. Har absolut fått en liten mage och det är inte konstigt med en dotter som bara är 16 mån. Det sägs ju att magen kommer tidigare med andra. Känner små pickar nån gång av dagen????

  • Mabo90
    Ggrahnen skrev 2016-05-07 08:32:27 följande:

    17+5 Började känna sparkar för flera veckor sedan, men nu har jag inte känt på tre dagar. Är det normalt tror ni? Har kunnat varit någon dags uppehåll innan också.. Någon som känner igen sig?

    RUL om en vecka..


    Jag tror det är normalt såpass tidigt. Jag kände tydliga sparkar i morse och innan dess var det ett par dagar sen. Kanske bebisen sparkar inåt ryggen nu när den är så liten? Testa att dricka ett glas kallt vatten och lägg dig ner. Det kan funka :)
  • Mabo90

    Mina chefer har reagerat rätt starkt på min graviditet. Mest för att dom räknade med att själva få gå ner i arbetstid och samtidigt som jag berättade att jag va gravid slutade tjejen som vickat för mig. Nu har jag ständigt ont i magen för jag måste berätta att jag går på mammaledighet efter semester. Det är ingen som ens frågat mig när jag planerar att gå så dom verkar räkna kallt med att jag går i oktober. Jag vet ju att dom har sitt sätt att hantera press så jag har väldig ångest. Dom kommer bli så sura! Hur hade ni gjort?

  • Mabo90
    Alvsten skrev 2016-05-10 10:09:35 följande:

    Men usch vad jobbigt!! Jag hade ändå gjort det som var bäst för mig själv, oavsett om de blir sura. Jag hade inte jobbat längre för någon annans skull. Det är tyvärr ingen som tackar en för att man gör mer än man vill/orkar. Förstår att det är jättejobbigt, men tänk på dig och bebisen <3


    Nä det stämmer verkligen! Det är absolut ingen som tackar en när man sätter sig själv sist på jobbet utan ger man fingret tar dom istället hela armen. Jag hoppas dom får in någon ny snart så jag kan berätta. Eftersom dom tar allt så hårt vågar jag inte säga något nu men måste ju ändå berätta två månader innan. Usch varför ska det kännas så jobbigt!
  • Mabo90

    Har knappt sovit inatt för jag har sån ångest över att prata med min chef om att jag kommer gå på mammaledighet efter semestern. Det känns så tråkigt för jag har inte kunnat glädjas fullt ut över min graviditet. Dom har tagit bort glädjen och längtan helt för mig och istället har jag bara vart orolig och arg????

  • Mabo90

    Det gick inte bra alls och nu känner jag mig helt tom och vill inte ens tillbaka efter mammaledigheten:( har mått riktigt kasst och gråtit mellan kunderna idag. Jag va väldigt orolig över hur det skulle gå men det gick så mycket sämre än jag kunde anat.

  • Mabo90
    Tyret1501 skrev 2016-05-13 23:54:09 följande:

    Mabo90.. att ha passiva arbetsgivare som inte bryr sig om sina anställda eller kan följa kollektivavtal är inget att ha. Under min första graviditet behövde jag berätta för min chef två ggr att jag var gravid,för han glömde bort första.. Sedan "glömde" de berätta att de "omorganisation företaget" under min mammaledighet och att min tjänst inte fans kvar; det fick jag reda på efter flertalet sms, ignorerade samtal och mail genom ett sms. Sedan fick jag skäll när jag ifrågasatte det och att det var mitt fel att jag gett av fel signaler och att jag inte vart tydlig att jag tänkte börja arbeta igen efter ledigheten, jag hade då en tillsvisaretjänst, helt sjukt. Detta var efter 2 år på företaget och vi var 7 anställda. Det sög som fan. Men vet du vad? jag mådde piss av det arbetet endå. Och helt klart kan jag bättre! Nu har jag pluggat program på högskola efter det och känner mig mycket bättre, och det ska bli skönt att komma ut på arbetsmarknaden och aldrig (förhoppningsvis) behöva ta ett skitjobb igen, och ha de rättigheter som en anställd ska ha. Man ska inte behöva kämpa för sin rätt att vara gravid och vara föräldraledig. Jobba så gott du kan nu så att du har en god mammapenning; var så sparsam du kan med den och hitta ett nytt arbete eller börja studera efter ledighet! Det är helt klart inte ett arbete att ha kvar!


    Usch! Det låter inte som om du hade någon vidare arbetsplats heller. Jag har jobbat där i 3 år nu och har trivts väldigt bra förutom att jag har vart tvungen att kämpa väldigt hårt för mina rättigheter. Men nu har dom verkligen gått för långt och jag funderar på om jag ska gå på föräldraledighet för min dotter och mannen går och jobbar istället. Dom kan ju inte neka men det blir ändå 2 månader av hemsk stämning. Tror jag försöker kämpa på och ha i bakhuvudet att jag ändå inte kommer tillbaka. Vet att jag kommer få jobb lätt med min erfarenhet bara tråkigt att hamna på ruta ett igen. :(
  • Mabo90
    Alvsten skrev 2016-05-14 11:36:59 följande:

    Men nej, fy sjutton <3 Det låter som en riktigt dålig arbetsplats. Är du med i facket? Eller har ni något skyddsombud? Arbetsgivare får inte bete sig hur som helst mot sina anställda.


    Gick tyvärr ut ur facket för ett par månader sen för jag trodde aldrig det skulle slå så slint i skallen på dom då dom hela tiden berättar för kunderna hur glada dom är att jag är tillbaka och så. Men dom behöver värna om deras personal om dom nu tycker jag gör ett så bra jobb. :(
Svar på tråden BF Oktober 2016