Inlägg från: Anonym (Fundersam) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Fundersam)

    BF Oktober 2016

    Alltså, någon som har erfarenhet av det här med slemproppen? Jag har haft bindor på i stort sett hela dagen och genom någon månad nu just för ökade flytningar. När jag gick på toa nu efter att ha kört utan binda under eftermiddagen så hade jag som slem i trosorna. Inte riktigt som jag upplevt flytningarna innan. Det var snoraktigt och likt äl-flytningarna. Inte så mycket men det fick mig att fundera på om det kan vara en del av slemproppen?

    BF 28 okt.

  • Anonym (Fundersam)
    Sabinac skrev 2016-09-26 21:13:25 följande:
    Det låter likt slemproppen. Jag har haft liknande vid några tillfällen... Väldigt lite så det är bara små delar som släppt isåfall.

    Har läst att det kan ta flera veckor tills en förlossning startar fast slemproppen släppt så det luras ju lite.

    Jag tror inte förlossningen är på gång, eller jag hoppas den är några veckor bort. Men ändå. Kanske har lossnat lite tidigare men att jag inte märkt för bindan?


    Hela helgen (fre-sön) hade jag förvärkar. Fredag morgon klockade jag dem och de kom tätt och höll i sig 5-10min ca. Men efter någon timme avtog de. Mest värk och sammandragningar under nätterna eller när jag tar det lugnt. Idag har jag jobbat och då inte känt nästan någonting alls. 


    Ska träffa min bm imorgon så får väl ta upp detta med henne och fundera lite tillsammans. :)

  • Anonym (Fundersam)
    Sabinac skrev 2016-09-26 21:44:44 följande:

    Jag har bara sett slemmet i trosskyddet när jag haft det eller på toapappret. Så det syns nog även i binda om det skulle kommit mer. :)

    Spännande med förvärkar också. När jag väntade dottern så hade jag kraftiga förvärkar i ca 1-2 veckor innan hon föddes.

    Vad skönt med bm besök imorgon så ni kan prata genom det lite tillsammans.


    Bindorna har dock typ gått sönder nu de senaste dagarna. Vet inte varför? Kanske de blivit fyllda? Inte märkt av flytningarna i dem tidigare heller men skönt att få känna sig torr för utan dem får jag byta trosor ofta.

    Förvärkarna har jag oftast på natten och då jag vilar. Är inne på fjärde veckan med förvärkar. Eller är det femte? Men de är inte konstanta utan det är uppehåll på några timmar. Utom då jag vilar. Då är det bara 10min mellan typ.
  • Anonym (Fundersam)

    Var hos barnmorskan igår. På två veckor har SF-måttet ökat med bara 1cm mot för tidigare 2cm. Tog upp att jag får förvärkar och sammandragningar på nätterna och när jag tar det lugnt längre stunder. Som i fredags då jag var ledig och satt hemma i soffan. Det gör inte så ont men ändå. Tog urinprov för att kolla om det beror på uvi men nä. Inget sånt. Bebis ligger fixerad nu och jag känner att bebis ligger långt ner nu. Gårdagen däremot blev full med förvärkar. Ibland känns det som att hela underlivet öppnar sig. Känner ingen oro men kanske läge att kontakta fl snart ändå?

  • Anonym (Fundersam)

    Ringde förlossningen nyss för jag har haft förvärkar i två veckor och de har blivit allt oftare. Idag har jag haft sd hela dagen fast jag inte alls brukar ha det. Låg i ett varmt bad i närmare en timme men det blev typ värre. Lite tryck neråt. Blev dumförklarad av de på fl. Nu vill jag aldrig dit.

  • Anonym (Fundersam)
    Tyret1501 skrev 2016-10-08 20:28:12 följande:

    Fundersam, förstår hur du känner! Men det är din rättighet att få den vård du behöver under förlossningen. När du ringer nästa gång så berätta att du tog illa upp och hur du känner. Är det samma person, be om att få prata med någon annan. Va hård och "ta det du har rätt till" om personen inte visar förståelse. Fan för vårdpersonal som inte kan förstå att det man ofta är i en väldigt utsatt situation när man kontaktar vården! Stå på dig <3


    orzia1 skrev 2016-10-08 21:38:46 följande:

    Förstår dig. Men de är där för din skull. Ring igen


    LovisaC skrev 2016-10-08 20:33:51 följande:

    Känn inte så. Tänk på att de finns där för att guida dig, hjälpa dig och förklara när du känner dig osäker. Du märker när det är allvar; då gör det så ont att du inte vill prata vid värkarna och måste koncentrera dig på andningen. 3 smärtsamma värkar på 10 minuter brukar vara tumregeln.

    Jag hörde dock av mig vid sd utan någon som helst smärta nu eftersom det gick så fort med syster och pga prematur vattenavgång. 7h senare (bara 1.5h med förlossningsvärkar) var lillasyster här... Det behöver alltså inte vara "ingenting" vid sammandragningar.


    Har varitin tidigare, då för minskade fosterrörelser. Tappen var då något kort, 26mm. Det var en månad sedan. Nu då värkar och sd blivit värre/kraftigare känner jag att jag vill kolla upp hur läget är med tappen. Det jag försökte förklara för henne. För jag förstår ju själv att fl inte är på gång riktigt än. Men min mamma hade liknande och var då öppen 6cm när hon åkte in. Då i vecka 36 när hon väntade mig. Hade bara haft fler sd och lite mer förvärkar.

    Jag har knappt några sd i vanliga fall men då de blev värre av varmt bad och trycket neråt ökade kände jag att jag vill kolla läget. Men jag tappade helt lusten att åka in. Ska ta upp det med min bm på tisdag.
  • Anonym (Fundersam)

    BF 28e. Gått med stenhård mage i typ två dagar nu. Spänd och hård. Känner mig stel och otymplig. Hur länge ska man behöva gå så?

Svar på tråden BF Oktober 2016