Inlägg från: KissMeQuick |Visa alla inlägg
  • KissMeQuick

    BF Oktober 2016

    Jag är i veckategorin 15 och har gått upp 1 kg sen inskrivningen vecka 8. Men jag promenerar en del och äter lite men ofta. Men det är nog individuellt från person till person det där med viktuppgång .

  • KissMeQuick

    Jag är i veckategorin 15 och har gått upp 1 kg sen inskrivningen vecka 8. Men jag promenerar en del och äter lite men ofta. Men det är nog individuellt från person till person det där med viktuppgång .

  • KissMeQuick

    Jag är i veckategorin 15 och har gått upp 1 kg sen inskrivningen vecka 8. Men jag promenerar en del och äter lite men ofta. Men det är nog individuellt från person till person det där med viktuppgång .

  • KissMeQuick

    Är det nån av er blivande oktobermammor som har planerat ks inbokat? Har själv 17 oktober men är beräknad 26;e. Ska snittas på Akademiska. Nån mer på samma ställe runt samma datum?

  • KissMeQuick
    Livsbalans skrev 2016-09-28 18:12:43 följande:

    Jag har planerat ks inbokat på måndag! Dock inte på akademiska, bor i USA. Har du valt eller blivit rekommenderad kejsarsnitt? Jag har valt det själv pga förlossningsrädsla.


    Hej!

    Jag får snitt pga medicinska skäl. Har ett stort myom som sitter ivägen.

    Mitt förra barn som föddes 2011 blev oxå med ks men då pga förlossningsrädsla. Men myomet hade ställt till det ändå så det hade blivit ks vilket fall.

    Förlossningsrädsla är fruktansvärt. Fick det efter vaginal fl med sugklocka och sprack en del. Fick otillräckligt med smärtstillande och hade otrevlig personal. Fick dålig infortfarande om amningen. Födde då i Västerås. Aldrig mer!

    Hur är vården/förlossningen i USA? Du måste fått barn redan alltså? Grattis! Hur gick det? Vad fick ni för spännande? ????
  • KissMeQuick
    Anonymous29 skrev 2016-09-29 15:02:24 följande:

    Kissmequick:

    Jag ska föda på Akkis. Jag är beräknad 20 oktober. Ska dit imorgon för min har vänt sig så mycket så nu ligger hon fel, igen. Får se vad de säger, om det blir kejsarsnitt. Gjorde kejsarsnitt för mindre än 1 år sedan så de kanske rekomenderar det nu om hon envisas med att inte lägga sig till rätta :)


    Hej!

    Oj hur har det gått för dig? Har du fått hjälp att lägga henne tillrätta eller går det inte? Du kanske har fått veta om du får ks eller inte? Vad önskar du själv?
  • KissMeQuick
    Vanja skrev 2016-09-29 17:22:35 följande:

    Ska inte snittas men är beräknad 17e :) Vi kanske ses där! :)


    Halla där

    Hur mår du? Är det ditt första barn :)

    Avundan på många sätt ni som ska föda vaginalt. Det är så lång återhämtningstid efter snitt. Jag minns mitt förra snitt hur djävulskt ont man hade och det spände å drog i såret fortfaranden efter ett halvår. Du är rätt så trött på vara gravid nu då? Det är jag. Även om det är mindre än 2v kvar till snittet så känner jag att nu får det räcka. Har inte varit nån som gillat att vara gravid.

    Blir miTT tredje barn och jag har väl aldrig varit så sjuk fysiskt och psykiskt och eländig tidigare. Blä. Sen blir de inga fler barn. Men det blir nåt otroligt vackert utav det.
  • KissMeQuick

    Jag har varit dålig på vara in på familjeliv, egentligen nu på sluttampen då jag är så less på vara gravid. Detta av många orsaker.

    I morgon ska jag på glukosbelastning. Nån som varit på det?

    I mitt fall har mina värden varit tipp topp så jag blev förvånad när Ackis gav min bm i uppdrag om detta test. Jag är idag i vecka 37 och har gått upp totalt 7 kg i vikt. Ätit bra hela grav. Tränat. Promenerar än idag även om bäckenet kvider lite i protest.

    Blodsockret har pendlat mellan 4,8-5,2. Inget konstigt med det.

    Så var jag på xtra ul 19 sept och läkaren där frågade om jag tidigare fått stora barn. Jo, med första 4050g och andra 5000g svarade jag. Då berättade läkaren efter ha mätt denna bebis att han var stor då. 3,5 kg! Många andra ligger på dryga kg under samma tidpunkt!

    Så nu undrar man ju hur stor denna kille blir denna gång.

    Så pga det och att mitt sfmått växt med nästan 3 cm på 2 veckor ska jag nu få göra en sån här belastning. I morgon är det dags. Märkligt jag inte fått gjort belastningen tidigare i övriga grav.

    Jag är beräknad 26 oktober men har planerat ks 17 oktober. Pga myom som sitter i vägen. 11 oktober är det dags för inskrivning .

    Känner smått panik inför snittet då jag förra grav kräktes narkossköterskan i ansiktet och två bm fick trycka ut min 5 kg bumling ur snittet som de dessutom fick klippa upp mera annars hade han inte kommit ut.

    Samt den långa återhämtningstid som blir. .

    En standarderna jag tycker börjar bli utjatig hos folk är: vad pigg du ser ut, vad välmående du ser ut. Å jag känner mej överkörd av tåget. Nu har jag spytt ut mej lite. Sorry för det.

    Hoppas ni andra mår bättre!

  • KissMeQuick
    orzia1 skrev 2016-10-04 21:07:05 följande:

    Nu är äntligen Ada här. Efter en helvetes igångsättning, vatten som gick efter två doser cytotec, fostervattnet var väldigt missfärgat och jag hade kraftiga värkar ändå ger de mig ännu en dos cytotec... Blev påverkad på tappen men öppna mig ej som de ville, hade en förlossningsplan som jag o en dr gjort upp om pga min h.g (kraftiga graviditetsillamående) .där hade vi lyft upp om mina krafter blev sämre och jag önska sovande snitt så skulle jag få det.

    Kl 14 gick vattnet de försäkrar både min man o mig att barnet mår bra. Får sen ännu mer intensiva värka pga mer medicin. Värk efter värk och ingen vila. Svimmar av vid upprepade tillfälle och det bestäms att jag ska få eda för att öppna mig sista biten. Innan den hinner läggas så bönar jag om snitt (jag o mannen hade ett kodord som jag skulle använda) . En jätte bra dr kommer in o säger du ska få snitt och få sova. Så om ca 30 min är det din tur. Kl var då ca 16. Andas lustgas konstant, bm går ut och säger hon kommer tillbaka sen. Efter ca 10 min kommer dr in o säger måste först ta ett annat snitt men det är max 40 min tills du får komma ner... Får maxdos bricanyl o även morfin för att dämpa värkarna. Ingen effekt.

    Bm försvinner igen, sen kommer en annan bm in som vi träffat pga min mans förlossningsrädsla o min rädsla för vaket snitt. (Har förlorat mitt första barn då de spände fast en op duk framför mig o jag fick föda vaginalt, detta var utomlands)

    Denna bm var ej i tjänst igår men säger jag stannar en stund.. Har lika täta värkar nu, den ena hinner ej ta slut innan nästa börjas.. Hon känner på mig. Är dock bara öppen ca 6 cm... Men har så ont. Och känner hur Ada börjar rotera neråt. Skriker efter snitt och mannen o bm som är hos mig säger att det är snart din tur. Andas nu lustgas på högsta styrka konstant.... Tar inga pauser som man ska... Är utmattad och skriker bara att jag wj klarar mer... Efter ca 3 tim kommer de äntligen och ska köra mig till op, får då höra att hennes huvud fortfarande är ganska högt uppe så det är ett bra beslut med snitt... Åker till op o där ska allt förberedas och narkos dr o barn dr ska tillkallas... Tyvärr spänns det för ett skynke framför mig på liknande sätt som jag har ångest över.. All panik kommer över mig totalt, är dessutom fastspänd över benen och armarna, och har fortfarande kraftiga intensiva värkar... En efter en...

    Får till slut sova och ca kl 20 är hon ute, dock medtagen och slö delvis pga morfinet jag fick men även otroligt stressad och svalt det missfärgade fostervattnet. Hon får syrgas och ngr sprutor och sen får mannen gå upp med henne till BB medans jag är på uppvak, där har de sagt jag ska ligga ca 4-6 tim innan jag kan se henne. Men jag är ef en timme ganska klar i huvudet, så mannen o Ada får komma ner.

    Nu är det en smärtsam process att komma tillbaka, har ont i hela kroppen efter hela gårdagen, eftervärkar utan dess like och ett snitt som gör ont..

    Men huvudsaken är att hon är ute och mår bra. Och behöver ej syrgas.

    3135 gram och 49 cm lång.

    Här är en bild på storasyster Idun och lillasyster Ada


    Grattis ! Så fin Ada är och storasyster.

    Det gör mej ont att och höra din förlossning historia. När du och din make redan hade dåliga erfarenheter. Hoppas ni känner att ni orkar gå vidare och tar hjälp och stöd utifrån och pratar om det som hände.

    Underbart att det ändå blev bra till sist. Ta hand om dej och din lilla familj.
  • KissMeQuick
    Sabinac skrev 2016-10-04 07:29:43 följande:

    Hej! Jag gjorde en glukosbelastning i somras pga högt blodsocker på testet bm gjorde. Hade ätit frukost påväg in till besöket med mycket socker i sig som gjorde att jag hamnade precis över gränsen för godkänt och blev därför tvungen att göra glukosbelastningen.

    Det kändes lite segt där och då att behöva komma in en ny dag, fasta och sen bara vänta mellan blodproverna men i efterhand känns det såklart skönt att de är noggranna som kontrollerar även om man egentligen inte misstänker diabetes.

    Lite konstigt att du får göra det såhär sent i graviditeten. Lycka till iallafall!


    Det gick bra med belastningen. Hade fasat för att sockerlösningen skulle vara kräkande snuskig. Men så farligt var det inte. Det smakade som Dextol eller vad dem där snabba kolhydrats/energi tabletterna heter. Men sött var det.

    Glukos värdet innan sockerbelastningen började på 4,4 och jag var fastande. Två timmar senare låg jag på 7,8. Så ingen grav diabetes här inte. Men fy vad dålig jag kände mej under tidén jag satt där. Kände mej nästan påverkad.

    Bm sa oxå att från vecka 12 brukar man börja göra socker belastningen. Men tror det var så när jag gjorde mitt extra UL i vecka 35 som de såg hur stor bebisen var redan då som de började fundera.

    Men inget sånt här test i dem två tidigare grav.

    Första grav vägde sonen 4050 och andra grav vägde nästa son 5000.

    Drygt å göra testet men skönt att ha de gjort då jag vet att jag passar in i flera kriterier för diabetes. Man får sej en tankeställare framförallt.
  • KissMeQuick
    LisenB skrev 2016-10-14 06:08:35 följande:

    Hej! Här ligger jag och väntar på snitt. Får träffa vår son på måndag!! Ni som precis fått barn, vad önskar ni att ni gjort innan barnet kom? Eller vad är ni glada att ni gjorde innan?

    Ha det fint allihopa!


    Kul! Vi ska oxå få träffa vår son på måndag. Blir planerat ks. Är du redan inlagd?
  • KissMeQuick
    Tyret1501 skrev 2016-10-14 09:45:43 följande:

    Någon som upplever att illamåendet har kommit tillbaka? Jag spyr inte men jag blir jävligt illamående, kallsvettig och snurrig och får lägga mig ner! Har en teori om att hormonnivåerna är superhöga och därav illamående. Andra är att jag är småsjuk och jag därför blir illamående då och då.. är det fler som känner så?


    Jodå jag har känt av som du. Blev illamående igen runt vecka 30 och fram till vecka 39 (nu). Vissa dagar har jag kräkts. Särskilt på morgonen. Min mage ligger redan på SF måttet 40 och magen har växt som bara den en period. Jag har varit mycket sjuk denna grav. Konstant snorig. Haft tre halsfluss omgångar, svårläkta sår, Kroppen har verkligen jobbat på högtryck. All energi gått till bebis. För att bygga upp dess immunförsvar som min bm förklarade för mej. Så illamåendet är ju ett sätt för kroppen att tala om att det är jobbigt.

    Jag har ätit små mål flera gånger om dan när det varit som värst. Undvikit mjölkprodukter och onödigt socker. Tycker det hjälpt. Gick upp 3,5 kg i vikt till vecka 25. Och nu har jag landat på totalt 8 kg upp. Så där kan ju tillväxtkurvan göra sitt med illamående oxå.

    Vila mycket. Jag har haft en del blodsockerfall. Inte kul. Hoppas du mår bättre snart!
  • KissMeQuick
    LisenB skrev 2016-10-16 06:27:34 följande:

    Nej vi är hemma! Han ligger i säte så det blev planerat snitt. Så länge inget sätter igång innan då ska vi dit 06.30 på måndag för inskrivning. Hur blir det för er?

    Är det första barnet? SÅ mycket tankar så här sista dagen :) Men ska bli skönt också! Båda att ha han utanför och att slippa vara gravid mer. Nu har jag tänkt så himla mycket på det här med att få barn så nu ska det bli skönt att vi snart är på andra sidan..


    Vi ska vara på Akademiska till 06.00 . Hua blir att gå upp tidigt. Men underbart men lite läskigt att träffa den "lilla". Är beräknad till 26 okt men blir snitt pga myom. Det blir mitt tredje barn. Andra snittet. Fick information att akademiska ändrat medicineringen i ryggmärgsbedövning till två mediciner. Den ena bedövar under ks och sen tar den andra vid och sitter i 24 tim framat. Å det som verkar så bra det är att man slipper illamåendet under själva ks. Förra gången kräktes jag narkos ssk i ansiktet. Fy bubblan. Illamåendet kom lika fort som det gick över.

    Ska bli skönt att slippa trycket från magen. Har kryckor nu på slutet för bebisen ligger på ena sidan. Har så ont så jag grinar vissa dagar.

    Men då får jag önska Lycka till!
Svar på tråden BF Oktober 2016