Inlägg från: Voodoodoll |Visa alla inlägg
  • Voodoodoll

    Besviken efter aurorasamtal

    Men usch, vilket dåligt bemötande! Stackars dig. Upplevde mitt auroramöte precis likadant. Kände mig dessutom nedtryckt efter jag gick därifrån. Sa direkt efter mötet att jag ville prata med en läkare, och det fick jag. Det är INTE aurorabarnmorskan som bestämmer om du får snitt eller inte, det gör en läkare! Hon skickar remiss till läkare på din förfrågan.

  • Voodoodoll
    Snart 2 pojkar skrev 2016-01-26 20:32:16 följande:

    Tack för ditt svar, nu känner jag mig lite mer hoppfull igen. Hoppas verkligen att min gynekolog är trevlig! Var det svårt att diskutera snitt med läkaren?


    Ja, hon försökte ju verkligen övertala mig men jag sa som jag kände och att jag inte under några omständigheter kan tänka mig att föda vaginalt igen. Påpekade också att jag visste fördelar och nackdelar, tror det är bra att vara lite påläst. Läkaren lovade mig ett KS om jag gick hos en psykolog som var specialiserad på förlossningsrädsla. Jag skulle försöka omvändas till mitt och läkarens nästa möte ca 2 månader senare, och ville jag fortfarande ha ett KS efter det skulle jag få det lovade hon. Hon höll sitt ord. Hon sa dock att hon ändå hoppades att jag skulle föda innan datumet jag fick tid för mitt snitt, haha. Sen kom hon och hälsade på mig på BB :)
  • Voodoodoll
    Snart 2 pojkar skrev 2016-01-26 22:44:48 följande:

    Vad tråkigt det är att behöva kämpa emot hela tiden, men skönt att du fick ditt snitt till slut.

    Jag har inte alls långt kvar till bf, så om jag blir nekad snitt av läkaren så kommer jag kanske inte ens hinna få någon annan hjälp inför förlossningen. När jag träffar läkaren är jag redan i v 38. Jag kommer inte få några psykologsamtal om jag blir nekad, eftersom det inte hinns med, enligt barnmorskan.


    Undrar som ovan, om du redan är långt gången eller om du fick mötet såpass långt fram?

    Jag råder dig att ta med dig någon som stöd som backar upp dig (jag tog med min syster när min sambo inte kunde), och att du läser på lite om kejsarsnittets fördelar och nackdelar om du inte redan vet det mesta, så att du är väl förberedd om du bara har en chans. Hoppas det löser sig för dig!
  • Voodoodoll
    Snart 2 pojkar skrev 2016-01-31 22:48:38 följande:

    Jag har försökt läsa på så mycket jag kan om snitt kontra vaginal förlossning. Jag har aldrig fått intrycket av att snitt skulle vara så mycket farligare, men på barnmorskan lät det som om jag valde mellan livsfara och säkerhet. Har jag missat hur farligt det är med snitt?


    Min aurorabarnmorska skickade med mig papper hem. Har tyvärr inte kvar dem, annars hade jag kunnat fota dem åt dig. Den vanligaste risken är väl andnöd när barnet kommer ut då han/hon inte pressas samman så som han/hon gör vid värkarna vid en vaginal förlossning. Flest risker är hos modern. Googla på fördelar och nackdelar med kejsarsnitt vs vaginala förlossningar, det gjorde jag och hittade jättemycket. Jag pushade även på att jag inte ska ha några fler barn så att jag får ärr på livmodern inte är något negativt för mig heller vid senare förlossningar.
  • Voodoodoll

    Sen måste jag lägga till att kejsarsnitt inte är farligare än vaginal förlossning direkt, det har bara andra fördelar och nackdelar. Barn riskerar ju inte de förlossningskomplikationer som kan uppstå vid en VF vid ett KS. Samma sak med modern. Man får bara ANDRA fördelar och nackdelar.

  • Voodoodoll
    Snart 2 pojkar skrev 2016-02-12 20:24:17 följande:

    Liten update: Gynekologen var tyvärr inte bättre att prata med än barnmorskan. När jag sa att jag vill göra kejsarsnitt, så viftade han bara bort det och sa att jag kan få ett akut kejsarsnitt under förlossningen om det behövs (t.ex om barnet har fastnat). Han pratade bara på om hur lätt en vaginal förlossning är och hur dåligt det är med kejsarsnitt. När jag frågade varför sa han bara att kejsarsnitt kan öka risken för allergier. Men vaginala förlossningar ökar ju risken för annat. Suck... Så nu sitter jag här och vet inte hur jag ska klara förlossningen, som kan starta när som helst nu.


    Nämen fy fa-n! Jag blir så jävla arg! Förlossningsvården är ju vidrig!!!
    Precis så gjorde min med det första. Jag sa "jag vet. Jag vägrar föda ändå" läänge. Jag poängterade att jag inte under NÅGRA omständigheter kan tänka mig att föda vaginalt. De försöker ju ge en dåligt samvete, lova vad som helst för att få en att föda (snittkontrakt, mest erfarna barnmorskan, ALLA bedövningar) osv. Jag tycker att du ska (om du får tag på hans direktnummer) ringa honom. Ring och ge dig inte! Svara "jag vet" på allt negativt om KS, säg att du ska ha det ändå.
    Det går inte att ringa närliggande sjukhus och prata med annan läkare också?
Svar på tråden Besviken efter aurorasamtal