Inlägg från: Snart 2 pojkar |Visa alla inlägg
  • Snart 2 pojkar

    Besviken efter aurorasamtal

    Jag hade en väldigt jobbig förlossning med första barnet som slutade i ett akut kejsarsnitt. Nu är jag jätterädd för att föda mitt andra barn vaginalt och vill göra ett planerat kejsarsnitt. Av den anledningen blev jag skickad till auroramottagningen och jag hade verkligen sett fram emot besöket. Jag tänkte mig att alla känslor och tankar skulle klarna lite grann och att jag skulle träffa en trevlig barnmorska att resonera med. Idag var jag på första besöket och tyvärr var barnmorskan inte alls sympatisk. Hennes enda intresse var tydligen att ge mig dåligt samvete för mina känslor. Hon sa t.ex. att jag bara tänker på mig själv och inte på barnet, eftersom kejsarsnitt är såååå mycket farligare för barnet än en naturlig förlossning. Visst vet jag att det finns risker för barnet med kejsarsnitt, men det finns det definitivt även vid en vaginal förlossning. Hon behöver inte spä på min oro genom att prata om hur egoistisk jag är. Hon sa dessutom att jag "måste" uppleva en vaginal förlossning eftersom det är "sååå stärkande och häftigt". Jag tycker dock inte att det är häftigt alls. Jag är bara rädd. Min självbild påverkas inte av att "klara av" en vaginal förlossning, så det där med stärkande för självförtroendet fungerar inte heller som argument på mig.

    Hela mötet slutade i alla fall i att jag fick en läkartid för diskussion om bäckenträngsel, vilket förra förlossningen gav misstanke om. Barnmorskan sa dock att jag "ska" föda vaginalt ändå... Nu är jag mer rädd än jag var innan besöket. Vad ska jag ta mig till? Hur har det gått för er andra som varit på aurora?

  • Svar på tråden Besviken efter aurorasamtal
  • Snart 2 pojkar

    Tack för ditt svar, nu känner jag mig lite mer hoppfull igen. Hoppas verkligen att min gynekolog är trevlig! Var det svårt att diskutera snitt med läkaren?

  • Snart 2 pojkar

    Jag skulle också vilja komma till ett annat sjukhus efter den här upplevelsen. Problemet är att jag har väntat så länge i kön till auroramottagningen att bf närmar sig med stormsteg, så jag tror inte att jag hinner få en tid på ett annat sjukhus.

  • Snart 2 pojkar

    Så skönt att det löste sig för dig! Min man skulle också ha följt med, men fick tyvärr inte ledigt från jobbet. Jag hade verkligen behövt hans stöd idag.

  • Snart 2 pojkar

    Tack för ditt svar, anonym! Jag tycker att det är tråkigt att kejsarsnitt måste framföras som så riskfyllt och vanlig förlossning som ofarligt, för så är det ju inte.

  • Snart 2 pojkar

    Vad tråkigt det är att behöva kämpa emot hela tiden, men skönt att du fick ditt snitt till slut.

    Jag har inte alls långt kvar till bf, så om jag blir nekad snitt av läkaren så kommer jag kanske inte ens hinna få någon annan hjälp inför förlossningen. När jag träffar läkaren är jag redan i v 38. Jag kommer inte få några psykologsamtal om jag blir nekad, eftersom det inte hinns med, enligt barnmorskan.

  • Snart 2 pojkar

    Jag fick en tid om en vecka och det var bara möjligt genom att läkaren ändrade om i sitt schema. Jag fick vänta i väldigt många veckor på aurorasamtalet, så det är därför allt sker så sent. De hade så långa köer så det gick inte att få tid fortare. Känns väldigt stressigt.

  • Snart 2 pojkar

    Jag håller med, jag förstår inte varför de tycker att man ska genomlida en ny förlossning när man redan har gått igenom nästan en hel och är livrädd. Männen klarar sig genom hel livet utan att ha känt på hur en vaginal förlossning känns, så jag ska nog klara mig utan att vet hur det känns att pressa ut barnet de sista centimetrarna. Har barnmorskorna stor press på sig att förhindra planerade snitt?

  • Snart 2 pojkar

    Jag har försökt läsa på så mycket jag kan om snitt kontra vaginal förlossning. Jag har aldrig fått intrycket av att snitt skulle vara så mycket farligare, men på barnmorskan lät det som om jag valde mellan livsfara och säkerhet. Har jag missat hur farligt det är med snitt?

  • Snart 2 pojkar

    Tack allihopa för ert stöd och information! Jag ska försöka läsa på så mycket som möjligt inför läkarbesöket. Som det känns just nu så skulle jag kunna tänka mig ett barn till, om jag vågar gå igenom en till förlossning, men efter det vill jag nog inte ha fler barn. Risken finns ju att de inte vill göra kejsarsnitt nu när jag känner mig sugen på ett barn till. Är det någon av er som har gjort upprepade kejsarsnitt?

  • Snart 2 pojkar

    Liten update: Gynekologen var tyvärr inte bättre att prata med än barnmorskan. När jag sa att jag vill göra kejsarsnitt, så viftade han bara bort det och sa att jag kan få ett akut kejsarsnitt under förlossningen om det behövs (t.ex om barnet har fastnat). Han pratade bara på om hur lätt en vaginal förlossning är och hur dåligt det är med kejsarsnitt. När jag frågade varför sa han bara att kejsarsnitt kan öka risken för allergier. Men vaginala förlossningar ökar ju risken för annat. Suck... Så nu sitter jag här och vet inte hur jag ska klara förlossningen, som kan starta när som helst nu.

Svar på tråden Besviken efter aurorasamtal