• Mooomin

    Mår dåligt av att amma.

    Men guud, läste inlägget och trodde att det var jag som skrivit det! Och då hade jag inte det riktigt lika jobbigt som du ändå, tror jag.. Jag "gav upp" efter ca två veckor.. Jag ville inte ge upp men det var för jobbigt och jag ville inte känna irritation mot min egen lilla bebis så fort han ville ha mat. Tillslut började vi ge ersättning några ggr/dag. Sen blev det automatiskt bara mindre o mindre amning. Fortsatte amma morgon och kväll i en månad ca, samt "mysamma" lite men sen rann det ut i sanden. Det tog ett tag innan det dåliga samvetet och de där tankarna du oxå har, gav sig, men det kändes samtidigt såååå bra och som en stor lättnad. Skönt när sambon kan avlasta och mata oxå.. Tror att det är bättre att ge flaska tidigt, men jag är ingen expert. Vet bara att vissa har svårt med det sen.. Det viktigaste är den första mjölken och du har ju redan ammat ett tag.

    Ang immunförsvar och sådant så känns det som ett lotteri. Våran fick sin första lilla snuva nu, vid nästan 5-månaders ålder medan mina ammande vänners barn blivit sjuka efter några veckor, men även tvärtom. Tänk på dig själv. Mår mamma bra, mår bebisen bra. :) Lycka till vad du än väljer. Och du behöver inte förklara dig för någon!

  • Mooomin
    Fiffiffi skrev 2016-02-05 12:18:31 följande:

    TS du är inte ensam! För mig tog det 1 månad innan amningen funkade.

    Började precis som du med fel tag och blodiga bröstvårtor. Därefter fick jag infektion i båda brösten som ingen upptäckte. Fick tillslut medicin efter hjälp på Amningsmottagningen och därefter funkade allt perfekt!

    Jag förespråkar amning! Inte för att barnet inte klarar sig på ersättning utan för att det är så praktiskt för småbarnsföräldrar. Mat alltid nära till hands, rätt temperatur och slippa all disk. Kunna lägga barnet till bröstet på natten istället för att få upp och härja, värma etc.

    Men om du känner att detta inte är din grej så gå över till flaska. Men rekommenderar verkligen amningsmottagningar.


    Oj vad olika man upplever saker.. Det var såååå krångligt med amning, stora lite mjuka/hängiga bröst som jag var tvungen att trycka undan så han kunde andas fritt, han hade svårt att ta grepp, jag=dålig rygg så jag inte kunde sitta/ligga hur som helst, klä av sig.. Nä.. Jag värmer/blandar ersättningen och är igång och matar på ca 30 sekunder istället för allt det böket vi hade. :D
  • Mooomin
    Kattflickan skrev 2016-02-06 22:29:48 följande:

    Ja, det är verkligen olika. För mig har amningen varit det enkla. Det tar 10 sekunder att få igång amningen på natten och minst 5 minuter att blanda ersättning. Men det är inte det värsta. Om jag ammar min son medans han är nyvaken så somnar han om. Om han får hänga med ner till köket och blir vaken så tar det ofta 2 timmar att söva honom igen mitt i natten. Så, amma 10 minuter och sen somnar vi båda om eller 2 timmars vaggande...

    Men om amningen inte funkar så är det självklart inte så enkelt. Undrar bara om ni som ger ersättning har de problemen med att få barnet att somna om mitt i natten?

    Vi gav ersättning ( förutom amning) sonens första veckor och det var en mardröm om nätterna.


    När jag hör att han börjar vakna, sätter jag på vattenkokaren i köket (sovrummet är intill) det tar typ 15sek att bli 40 grader, blandar det, hämtar sonen, sätter mig i soffan, matar 15-20min, lägger direkt ner han i sängen efteråt och han somnar om direkt. För det mesta iaf. :) Men vi kanske har haft tur.. :)
Svar på tråden Mår dåligt av att amma.