Inlägg från: Gladskit |Visa alla inlägg
  • Gladskit

    Jag vill inte jobba heltid

    Frågan är lite tycker jag vad för typ av yrke du valt?
    Jag kanske är naiv och en av få som tänker på det viset men jag har ju valt yrkeskarriär inom ett område som jag tycker är väldigt kul och har en arbetsplats som jag trivs jättebra på med trevliga kollegor osv.
    Det är en stor anledning till att det fungerar, att jag orkar.

    Hade någon sagt till mig att jag from nu skulle utföra en helt annan slags sysslor/uppgifter 40h per vecka som inte intresserade mig överhuvudtaget så skulle jag också få svårt att gå upp på mornarna och motivera mig själv till att ens gå dit.

  • Gladskit

    Missförstå mig rätt, jag har nog inte heller vad som anses vara ett "drömjobb" på det sättet. Men jag har ändå lyckats välja en inriktning utifrån vad jag själv uppfattar att jag har fallenhet för och varit rätt bra på och som också visat sig hyfsat kul och givande på flera sätt. Inom vissa ramar givetvis, jag har också dagar då mina arbetsuppgifter är enformiga och inte jätteskoj alltid. Men det positiva överväger. Fick jag välja precis vad jag ville så låg det nog också utom ramen för vad man i allmänhet kan försörja sig på, så jag håller med dig om att man inte helt bara kan välja själv.

    Sen finns det också vägar att ta som gör att man kan hamna mer rätt i sin yrkesroll på en arbetsplats än på en annan. Jag har en nära anhörig som älskar hundar. Väldigt få kan försörja sig på hundvård, hundterapi osv vilket hon börjar förstå nu. De som arbetar med sånt har skaffat sig uppdrag genom lång erfarenhet inom ämnet och sedan har man fått nya kunder/klienter ryktesvägen.
    Därför har hon nu tänkt om lite, och studerar juridik. Ekonomi är också en del av planen, och sedan får vi se om hon går vidare mot naturvetenskap och miljö-och hälsa med djurskydd som ämne? Eller om det blir ekonom? Eller jurist?
    Därefter blir ju målet att hamna så nära hundintresset som möjligt och det är där arbetsplatsen spelar roll. För istället för att arbeta med ekonomi på en kommun så kanske du istället tänker att bli ekonom på ett försäkringsbolag som arbetar med djurförsäkringar? Eller du kan vara djurskyddsinspektör? Eller du kan bli säljare på ett företag som har butiker för djurägare eller så?
    Så att man på ett eller annat sätt lyckas väva in ett intresse i en helt annan befattning/roll.

    Sen kan det bli så ändå till slut att hon hamnar i ett läge där hon helt kan jobba med hundar men vägen dit får vi se hur den kommer att te sig

Svar på tråden Jag vill inte jobba heltid