• Sarah32

    Ivf Sahlgrenska 2016

    Hej! Jag är i en liknande situation, som dig. Jag är 34 år och min man är 37. Vi har försökt få barn i snart 2 år, utan resultat. Vi påbörjade vår utredning i höstas, som inte visade några avvikelser, men vi står i kö för IVF på Sahlgrenska. Jag räknar med att vi ska få komma dit i maj/juni i år.

    Har prövat 4 kurer med pergotime, men. utan resultat. Vore roligt att få följas åt med någon som tidsmässigt befinner sig i samma situation, låååång väntan är det!

  • Sarah32

    Hej! Jag fick min remissbekräftelse den 15/10, så då kanske det är närmare än jag tror? Åh, *hoppas*. Hur ser det ut för dig?


    provi87 skrev 2016-03-06 13:42:50 följande:

    Välkommen till vår tråd! Det är tur i oturen att det finns andra att dela denna väntan med, om man får säga så eftersom jag inte egentligen vill att någon ska ha det såhär. 

    Jag är nyfiken på när du fick din remissbekräftelse till IVF? Jag ringde nämligen SU i veckan och frågade vilka remissbekräftelser de bokar tid för nu och de höll på med oktober. 


  • Sarah32

    Ja, det ska jag göra. Det är sjukt vad påverkad man blir av denna situationen, varje dag tänker jag på det. Borde verkligen försöka släppa det mer, men är så svårt! Tycker alltid det är lite luddigt när man ringer till SU, det "beror alltid på"....någonting. Sedan har de semesterstängt i juli, så kommer man inte igång innan dess är det först i augusti som gäller....

    Har ni satt upp er på"kort varsel - lista"? Det kan vara ett sätt till att få komma tidigare, en chansning om inte annat....

  • Sarah32

    Mirakel kan ske!

    För en liten stund sedan ringde de från Sahlgrenska och vi har fått en återbudstid i slutet av veckan! När jag pratade med dem för 3 veckor sedan, var vi nummer 10 på den listan, så jag trodde aldrig att det skulle gå den vägen.

    Har gråtit av lättnad en stund nu, känns som om att en oerhört känslosam resa nu ska ta fart. Snart är det er tur med:)

  • Sarah32

    Sahlgrenska har 3 ägguttag med 4 insättningar per uttag, det känns bra:)

    Jag känner igen det där med konflikter, min man tycker att jag är "smått hysterisk" ibland och att vi ska ta det lugnt och fokusera på annat. Men jag fungerar inte så och där har det väl skurit sig några gånger i ren frustration.....

    Hoppas att vi kan bli starka och samspelta ihop i det som komma skall nu istället:) Hur är det för er? Har ni olika sätt att hantera detta också?


    provi87 skrev 2016-03-07 12:34:46 följande:

    Vi är på kort varsel-listan. Har dock inga förhoppningar att det ska funka. Jag antar de inte kan säga något mer definitivt eftersom vissa kanske blir gravida på första försöket och vissa använder alla tre försök som man får (för det får vi väl här? det har jag inte ens frågat kliniken om..)

    Jag vet precis hur det är, försöker fokusera all energi på annat men jag längtar otroligt mycket och vi har en del konflikter pga detta, känner mig inte särskilt harmonisk längre. Jag är beredd på att vi får komma till IVF i augusti, men det känns så avlägset nu när det är snö ute! Vi har hållit på med utredningen sen i juni och den blev klar i december så jag är så less på denna väntan, det blir ju typ ett år från påbörjad utredning till första IVF då :(  

    Så jag hoppas att ni får komma fram i kön nu, för det betyder att vi kommer fram i kön :) 


  • Sarah32

    Ja, om jag har förstått det rätt så har man chans till 12 insättningar om man får ut tillräckligt många ägg, som blir befruktade vid varje uttag:)

    Jag ska fortsätta berätta hur det går, många av er är ju nära nu, så vi kommer kunna följas åt i flera steg, det känns skönt. Jag har verkligen INGEN att prata med, det borde ju vara ens sambo/ man som är den självklara, men inte lätt när man tänker annorlunda och inte förstår varandra.

    Vad bra att ni har fått hjälp, jag hoppas som sagt att det ska bli lättare med kommunikationen nu när vi är igång snart, men om inte annat så tror jag det är bra med lite samtalshjälp.

    Har du kollat vilken plats ni har på kort varsel listan?


    provi87 skrev 2016-03-07 15:31:15 följande:

    Supergrattis till att ni fått tid!! Vad skönt för er, det var ju er tur nu. Berätta gärna hur det går för er i veckan, vad de säger och så, håller alla tummar! 

    Men kan man få alltså tolv insättningar då? Förstår jag rätt? Om man får ut många ägg som blir befruktade alltså? Det låter ju för bra för att vara sant isåfall.. 

    Vi har inga vidare sätt att hantera detta, min man förstår inte paniken jag känner. Det låter säkert ungefär som hos er. Det är jättesvårt att byta fokus. Vi var hos psykologen på kliniken på Sahlgrenska och hon sa att vi ska kommunicera mer. Vilket jag tycker vi gör, hela tiden. Vi kommer bara inte fram till något vettigt.


  • Sarah32

    Vi har stått i kö sedan oktober, så jag antar att vi skulle ha blivit kallade om 1-2 månader. Satte upp oss på kort varsel listan i januari:)


    miamarina84 skrev 2016-03-07 17:38:53 följande:

    Underbart, nu händer det. Hoppas oxå på att tiden ska gå fort. Hur länge hade ni stått i kön innan?


  • Sarah32

    Grattis, vad skönt! Då kommer vi att vara i samma fas under denna process, spännande:)


    ivf februari skrev 2016-03-07 17:11:50 följande:

    Hej alla. Va på första besöket idag på sahlgrenska. De va riktigt intressant måste jag säga. Stressen oron och rädslan som man haft bara försvann när vi satt med läkaren. Jag sätter igång med allt den 13 april.. hoppas veckorna går fort nu.


  • Sarah32

    Jo, det fick jag reda på här på familjeliv, glad att jag satte upp oss:)

    Av vilken anledning fick ni det långa protokollet? Har inte riktigt förstått vad som avgör vilket protokoll man får, men det får bli väl vad det än blir för oss:)


    ivf februari skrev 2016-03-07 18:25:26 följande:

    Tack:) spännande att följa flera i samma situation samma tid med. Jag såg i ett inlägg innan de du skrev till mig att du hade satt upp dig på kort varsel listan. Finns de en sån med? Det har jag inte hört talas om


  • Sarah32

    Åh nej, vilken frustration! Hoppas att ni kan få chans på en ny tid snart igen:)

    Är så nervös inför vårt besök, har knappt sovit i natt. Idag fick vi hem en massa information och blanketter som ska fyllas i. Så skönt att få ta tag i något konkret.


    provi87 skrev 2016-03-08 15:52:15 följande:

    Sahlgrenska ringde mig nyss, de har en kort varsel-tid imorgon! Men vi kan inte ta den för min man är bortrest imorgon med jobbet och kommer inte hem så enkelt. Jag insisterade på att komma själv men det fick jag inte. 

    aaaaaaghh den här fruktansvärda frustration, jag blir helt galen!! Jag har ju väntat på att de ska ringa, jag vill inte vänta mer :(


Svar på tråden Ivf Sahlgrenska 2016