• grodan26

    Ivf Sahlgrenska 2016

    provi87 skrev 2016-03-02 07:03:26 följande:
    åhhh hoppas det är sex månaders väntetid!! jag pratade med dem förra månaden och då bokade de tid för de som fått remissbekräftelse i augusti. Men de sa att jag inte kunde tänka som så att då är det bara fyra månader kvar för vår del eftersom de i typ okt fått in dubbelt så många remisser som i sept, och att flödet är så ojämnt. Och att 20% blir gravida på annat sätt (naturlig väg, privat IVF) under tiden i kön.. 

    Ni som fått tid nu, hade varit kul att veta när ni fick remissbekräftelsen så vi vet när det börjar närma sig vår tur :) 
    Hej! Jag står också i kö, remissen skickades i början på december. Ringde idag för att kolla kötiden men det var ett väldigt luddigt svar jag fick. Hon kunde inte svara på om det var 3 månader eller 8 månader. Förmodligen för att om de beräknar att kötiden ska vara över tre månader så är de skyldiga att skicka oss vidare via vårdgarantin. Men nu gör de inte det förrän 3 månader har gått... och då hamnar man ju längst bak i kön någon annanstans. Dåligt!!!! 
    Men hon sa nu att de tar in remisser från december, lite skillnad från augusti som de sa till dig?! 

    Sen gäller ju er kötid från det att remissen skickades, inte från det att remissbekräftelsen kom Jag har lusläst vårdgarantilagen...
  • grodan26
    provi87 skrev 2016-03-07 10:33:22 följande:
    men konstigt!!! jag ringde i onsdags och då sa de att de tar in remissbekräftelser från oktober! jaa jätteluddiga svar verkligen, SUCK! hoppas ju det är december förstås.. 

    vårdgarantin skiter de i. det är billigare för dem att betala böter (alltså inte till oss utan till typ landstinget eller nåt) för att inte hinna ge oss vård inom tre månader än att köpa vård utifrån. när jag nämnde vårdgarantin på SU nu så ville de verkligen inte prata om det, de sa att de vet ingenting om det. vilket är sjukt märkligt att man som patient vet mer än de som jobbar med det.. jag har hållit på med vårdgarantin på SU innan och det tog 2 år innan någon remitterade mig vidare, SU kunde alltså efter 2 år i kö fortfarande inte hjälpa mig med en mindre operation på 45 min. på den tiden så fanns vårdgarantin men handläggaren för det var sjukskriven så jag behövde blanda in patientnämnden.. nu verkar IVF-kön ändå funka men igen är man så himla bunden till dem, vill inte hamna längst bak i kön på annat håll. 

    det datum remissen skickades är det datum som står på bekräftelsen? det är ju lite segt system att vi var hos läkaren som tog beslut att skicka oss till IVF-kön den 15/12 och på bekräftelsen står det 29/12.. 
    Det är sjukt att de kan skita i vårdgarantin som trots allt är LAG. Vi har funderat på att göra det privat, vi gjorde utredningen på Göteborgs kvinnoklinik/Nordic IVF och hade varit så skönt att få göra det där, men det kostar ju...

    Då är det 15/12 som gäller för er. Står klart och tydligt i lagen att det är datumet som remissen skickades som gäller! 

    Hur länge har ni försökt? Har ni gjort en fertilitetsutredning än?
  • grodan26
    provi87 skrev 2016-03-07 12:42:25 följande:
    Eller hur!! Jag hade högre förhoppningar på kön, tre månader sen är vi typ gravida tänkte jag naivt. Åh tack då hoppas jag det är 15 dec som de går efter :)
    Vi försökte i 1,5 år innan vi sökte hjälp. Vi började med utredningen i juni och den blev klar i dec (seeeeegt jag vet). Vi var på kvinnokliniken i januari och pratade om IVF privat och tyckte mycket mer om dem, men det är ju så mycket pengar och jag tänker att ev. syskonförsök eller om våra tre försök på SU inte funkar så kommer vi betala o göra dem på Nordic. 
    Hur länge har ni försökt? Hittade de några fel under utredningen?
    Jo jag tänker likadant, bättre att spara till syskonförsök. 
    Vi har varit utan preventivmedel sedan okt -14 men försökt aktivt sedan januari förra året. Startade utredning pga långa cyklar (40-50 dagar). Fick pergotime i september och blev gravid på tredje försöket men fick missfall i v 7. Så nu käkar jag pergotime igen och hoppas såklart att det ska gå på naturlig väg medan vi väntar på IVF men jag har inga jättehöga förhoppningar! Förutom mina långa cyklar så hittades inget fel. 
    Hur blev resultatet på er utredning? 
  • grodan26
    provi87 skrev 2016-03-07 20:03:12 följande:

    kan man få välja korta protokollet på SU? Vill helst inte göra långa..


    Jag har pratat med läkare på både Carlanderska och Nordic IVF som säger att de kör långa protokollet för att det ska passa in i deras schema. För att slippa insättningar på helgen och för att inte alla ska äggplockas eller återföras samtidigt. De är lite mer flexibla på de privata ställena. 
  • grodan26
    Sarah32 skrev 2016-03-11 06:40:42 följande:

    Hej! Är både lite chockad och glad efter gårdagens besök.

    Mest chockad eftersom vinfått olika besked av våra läkare, den som gjorde vår utredning lämnade besked till oss att detbinte fanns något fel och att vi egentligen kunde försöka själva ett tag till, inte ha så bråttom, men jag insisterade "tack o lov" på ivf remiss ändå. Läkaren vi träffade igår menade att vi hade små chanser att bli spontangravida då jag hade en dålig äggreserv och min sambo dåliga simmare, tom så att vi nu ska genomgå ivf med icis befruktning (att man injicerar en utvald spermie i ägget). Så därmvar vi till en början rätt ställda!

    Det positiva är dock att vi har goda möjlugheter med ivf och att vinpåbörjar vår behandling i nästa vecka!

    Vi fick det långa protokollet pga av att man vill tränga fram fler ägg hos mig, men det känns helt ok. Har hämtat ut alla mediciner och börjar med nässpray först.

    Vi var på Sahlgrenska och allt rullade på bra, möjligtvis att vi kände att första mötet var lute forscerat, allt gick väldigt fort, men sen var vi båda lite chockade efter beskedet vi fått.

    Det ska nu bli spännande att få följa er andra och hoppas att vi kan följas åt även med bebisar i magarna framöver:)


    Vilken tur att ni drev på det! Man ska lita på sin magkänsla...
    Kommer du ihåg hur låg äggreserv du hade? Mitt värde låg på gränsen för min ålder men jag vet inte om det egentligen var dåligt eller inte. Men intressant att veta vad ni fått höra om ert AMH-värde. Mitt var 2,1. 
  • grodan26
    miamarina84 skrev 2016-03-14 19:59:14 följande:
    Min amh värde låg på detsamma, vilket var bra. Men du pratar om låg äggreserv, fick ni den mätt oxå? Jsg vet bara att min var bra (är 32 år).
    AMH = äggreserv :) 
  • grodan26
    Sarah32 skrev 2016-03-14 06:45:56 följande:

    Hej, allt var väldigt luddigt, så jag vet egentligen inte så mycket.....det läkaren sa var att man för min ålder så var detta värde (amh?) normalt över 1, jag hade 0,64. Jag fick dock aldrig något svar på konsekvenserna kring det, jag är lite seg på att ställa frågor i rätt läge, de liksom poppar ut i efterhand.....men har skrivit ner de som kommit nu och ska ställa dem vid nästa besök. Hur gammal är du? Hur långt har ni kommit i ivf processen?


    Okej. Nej det är inte lätt att komma på frågorna när man sitter där. Jättebra att du skrivit ner inför nästa gång! 

    Jag är 27 år. Har gjort utredningen via göteborgs kvinnoklinik och remissen skickades till ivf i början på februari så lär väl dröja länge innan vi får komma dit. Kör några månader till med pergotime nu så länge. 

    Vad härligt att ni är igång snart, håller tummarna! Du får uppdatera oss om hur det går!
  • grodan26

    Nu har vi blivit kallade via kort varsel listan till Sahlgrenska, äntligen! 
    De ringde precis och vi ska dit imorgon. 

    Ni andra som har blivit kallade med kort varsel, har ni kunnat köra igång direkt? 
    De har ju inte tillgång till våra journaler då vi gjorde utredningen direkt och vi hinner inte fixa det tills imorgon men hoppas vi kan lägga upp en plan ändå...
    SÅ taggad, vill bara köra igång NU NU!!!

  • grodan26
    grodan26 skrev 2016-04-20 14:30:05 följande:

    Nu har vi blivit kallade via kort varsel listan till Sahlgrenska, äntligen! 
    De ringde precis och vi ska dit imorgon. 

    Ni andra som har blivit kallade med kort varsel, har ni kunnat köra igång direkt? 
    De har ju inte tillgång till våra journaler då vi gjorde utredningen direkt och vi hinner inte fixa det tills imorgon men hoppas vi kan lägga upp en plan ändå...
    SÅ taggad, vill bara köra igång NU NU!!!


    Då vi gjorde utredningen privat skulle det ju stå :) 
  • grodan26
    miamarina84 skrev 2016-04-20 20:37:22 följande:
    Hur länge har ni hunnit stå i kön ca? Lycka till :)
    Bara sedan början på februari så det gick jättesnabbt. När skickades din remiss, du väntar också va? 
  • grodan26
    provi87 skrev 2016-04-25 07:00:43 följande:

    grodan26 - Vad skönt att ni kommit fram så fort! När börjar ni?

    Jag är på sprutdag fem idag och ska på ultraljud på onsdag. Börjar känna mig typ som PMS, såg en barnfilm igår och började gråta för pingvinerna var så glada.. Men annars går det bra! Gonal-f är ganska okej, ikväll börjar vi med spruta nr 2 som ska vara värre.. 


    Börjar förhoppningsvis runt 6-7 maj, beror på när mensen kommer efter proverakuren som jag äter nu. 

    Spännande för er! Håller tummarna att det går bra på ultraljudet imorgon. Du får berätta hur det går. Hur gick det med andra sprutan? 
  • grodan26
    miamarina84 skrev 2016-04-26 20:35:51 följande:
    Hmm hur kunde du som stått i kö några v längre än mig i kortvarsellistan komma före? Hur väljer dem? Bara undrar :) då finns det hopp för oss oxå snart ;) ringde de från 031 nummer?
    Jättekonstigt. Tror de väljer efter remissdatum men inte säker. Dock borde du kommit före mig då också. Tror nog att ni kommer komma fram snart! Se till att alltid svara i telefonen för om du inte svarar direkt så ringer de vidare. De ringde från skyddat nummer.
  • grodan26
    miamarina84 skrev 2016-04-27 08:18:08 följande:
    Oki från skyddat. Japp jag har ljudet på från o med igår samt vissa dagar ;) men nu kommer jag fortsätta ha ljudet på. Frågade på en annan sida hur de väljer osv och fick svar att typ de äldre närmare 40 får gå före i kön samt om man har låg äggreserv (AMH). Stämmer något in på dig?
    Nej jag är ung, 27 år och har bra äggreserv (2,2). Så det stämde inte alls.. :) Märkligt. 
  • grodan26
    rebeqqa skrev 2016-05-27 10:40:45 följande:

    Hej alla ni här inne som krigar så med IVF och barndrömmen. Jag och min man har haft en krokig väg vi med. Nu äntligen (förra veckan) skrev min läkare remiss till Sahlgrenska. Som jag förstått finns det två köer. En vanlig och en kort varsel lista. Vart ringer man för att höra om remissen kommit till dem? Kö-status? Samt för att sätta upp sig på kort varsel listan,? Hur går man till väga för att nyttja vårdgarantin?


    Du kommer att få ett brev hem när de mottagit remissen, tog 1-2 veckor har jag för mig. Efter detta kan du ringa dem och be att de sätter upp dig i kort varsel listan. Om du vill utnyttja vårdgarantin får du kriga, de ger absolut inga svar om det.... Fram till november förra året så hade de ett kontrakt med Carlanderska men det är uppsagt nu. De sa till mig att när det har gått tre månader så kan de skicka dig till annat landsting men då lämnar du kön på Sahlgrenska och ställer dig längst bak i den andra kön, dessutom får du inte välja var du hamnar men ofta blir det Linköping sa dem. För mig tog det bara två månader att komma in via kort varsel listan iaf :) 
  • grodan26
    miamarina84 skrev 2016-05-27 18:36:41 följande:
    Jsg har stått i kortvarsellistan sedan sista januari. Jag ringde dit o kolla i början av maj om hur det låg till och jag hade ca nr 27 före mig i kön. Nu håller vi både tummar o tår att vi kommer på första mötet innan sommar ledigheten :)
    Så himla märkligt kösystem alltså, vi ställde oss i kortvarselkön runt mitten av februari så du borde ju gått före mig. Vet inte alls hur de väljer ut. 
Svar på tråden Ivf Sahlgrenska 2016