ni som studerar/studerat till ingenjör/civilingenjör!
Finns det mycket jobb inom medicinteknik någonstans i Sverige?
Finns det mycket jobb inom medicinteknik någonstans i Sverige?
Har kan du se hur det ser ut i verkligheten; de schemana du hittade visar inte rätt, man läser inte fysik + mekanik + mattekurser mm samtidigt, utan på heltid läser man normalt två kurser parallellt i block, och varje kurs visar sitt schema separat t ex här. Lägg ihop båda schema så får du en full dag:
www.tfe.umu.se/student/program/maskinteknik/blockschema/
Skojar du?!
Tänker du ifrågasätta de officiella scheman som KTH lägger ut på sin hemsida?
Verkligen?!
Vill du ha en länk till schemat på deras hemsida?
Länk
.
Alltså, är det verkligen så svårt att förstå att man INTE har schemalagt 8-17 fem dagar i veckan på en civilingenjörsutbildning? Inte ens på Teknisk Fysik.
Pp
Både jag och min sambo är civilingenjörer från Chalmers och minns det som att det var schemalagt 8-17 nästan jämt. Schemalagd tid när vi pluggade var 35 timmar i veckan. Sen skulle man utöver det lägga mängder med timmar på hemstudier. Dock fanns det ändå mycket tid till att festa, nollning, cortegebygge och mycket annat.
Det kan ju vara så att civilingenjörsutbildningarna är betydligt slappare än vad de var förr. Precis samma sak som händer med övriga skolor i Sverige. Eller så har det visat sig att så mycket schemalagd tid inte var så effektivt. Ärligt talat så sov vi på många föreläsningar, hoppade ofta över 1-2 timmar varje morgon eller gjorde annat.
Det som de länkade schemana visar på är att tiderna varierar kraftigt. Ibland är det heldag och ibland är det bara några få timmar. Det verkar vara en hel del laborationer som ofta är obligatoriska.
Det är nog största problemet om man har barn. Oregelbundenhet. För att det ska funka så får man nog ändå räkna med att man pluggar 8-17 varje dag och lämna på förskolan de tiderna. Det kan också vara bra att ha som vana att plugga så mycket i början för att inte komma efter vilket är otroligt lätt när man inte har någon piska över sig som i grundskolan och gymnasiet.
Jag skulle säga att det är med gamla studentminnen som med lumparberättelser och fiskehistorier.
Den gamla skolgången blir bara värre och värre och tuffare och hårdare ju längre bak i tiden den ligger.
.
"Jaså, du tyckte att NI hade det tufft när ni växte upp? VI, vi var tvungna att bo i ett hål i en väg och vi fick äta grus till frukost varje morgon innan vi tvingades städa botten av en sjö innan vi gick till skolan!"