Inlägg från: Anonym (eva) |Visa alla inlägg
  • Anonym (eva)

    Mycket stor åldersskillnad

    Jag har sett ett par förhållanden på nära håll, och själv varit involverad i ett, med ungefär samma skillnad.

    Det finns solskenshistorier, men man har dessvärre en del faktorer emot sig också. Sen beror det ju på vad man värdesätter i en relation, och hur stor vikt man fäster vid vissa detaljer. Just därför skulle jag inte säga något, eftersom man aldrig vet hur just den enskilda relationen kommer att utvecklas, och det är ju inte min sak att döma andra.

    De relationer jag haft runt mig har fungerat ganska bra, ända tills den äldre kommit upp i 80-årsåldern medan den andra varit 50 och blev mer en vårdare än en livskamrat.

    Min egen relation var fylld av attraktion och romantik, men kom aldrig till nåt djupare plan eftersom vi hade olika referensramar, och sällan kunde relatera till samma saker att lyssna på, skratta åt, minnas osv. Det tog slut innan frågan om barn blev aktuell för min del, annars hade det kunnat bli jobbigt då han hade vuxna barn äldre än jag själv och inte ville ha fler.

    Den totala samhörighet jag känner med min nuvarande partner, skulle jag nog aldrig uppnå med någon från en annan generation, men återigen beror det ju på vad man värdesätter.

    Som sagt, skulle jag aldrig döma någon annan. Man måste själv göra sina erfarenheter. Och man vet ju aldrig hur länge en relation varar oavsett åldersskillnad, men jag tror absolut att man har fler faktorer emot sig i längden.

Svar på tråden Mycket stor åldersskillnad