• Jou

    Fyra barn eller fler? Hur får ni vardagen att gå ihop och vilka är era bästa rutiner?

    Hej!


    Vi har ganska nyligen fått reda på att vi väntar ett barn till, fjärde! Och jag skulle vilja ha era tips och råd?


    Hur hinner ni höra och lyssna till alla era barn?
    Hinner med hemmet? Vad gör ni om dagarna? Hur ser era dagar ut? Vilka är era bästa rutiner och knep?


    Jag kommer vara hemma med våra två yngsta. De äldre är på förskola. Våra barn är ganska små. 

  • Svar på tråden Fyra barn eller fler? Hur får ni vardagen att gå ihop och vilka är era bästa rutiner?
  • Mika86

    Ja en bra fråga, här ha det bara "blivit" o flyter på.

    Det är inte direkt kliniskt rent o kan va kaos ibland men barnen kommer före, vi gör mycket ihop o lyssnar på barnens önskemål mycket.

    Sitter o gör läxan med ett barn i taget o få på så vis lite egentid på köpet typ.

    De kan va vakna längre själva med oss föräldrar vissa kvällar.

    Går väl egentligen inget tips eller så på nåt vis men fortsätta dom ni gör nu o låt alltid barnen komma först.

    Steget från tre till fyra barn va inget märkvärdigt men bilen blev juett bekymmer att inte få plats alla i en vanlig Svenssonbilar, tycker det va det största/värsta,allt annat bara flyter på

  • Tezziz81

    Jag är ensamstående med 5 barn på heltid. . Yngsta är 2 och äldsta 15. Att ha fasta rutiner underlättar mycket för mig. De äldre barnen har vars en daglig syssla tex kissa hunden, ta ut soporna. Det allra jobbigaste för mig är vid kvällsmaten, blir mycket disk och en del att städa, så antingen diskar alla barn efter sig eller så tar de större hand om.de små så fixar jag köket själv!

    Men allting går och det är ju så underbart med barn.

    Lycka till

  • MelissaLiamLilo

    Hejsan!

    Jag har 6 barn med mannen och 2 bonusar. Jag har varit hemma heltid de senaste 7 åren. Vi ser till att varje barn får egentid med oss föräldrar flera gånger i veckan. Vi har goda rutiner runt nattning och ja kring det mesta. Planera och rutiner är A och O för att får allt att flyta på fint. Kika gärna in i min blogg. En av Sveriges största föräldrabloggar ???? www.nouw.com/jatalanerna


  • lövet2

    När vi fick vårt fjärde barn, så var syskonen 2, 4 och 6 år. Den äldsta gick till 6-årsverksamheten (vad den nu hette just det året) varje morgon, och vi hade sådan tur att hon kunde gå med en klunga andra barn hela vägen. Jag behövde alltså inte släpa ut småsyskonen för att följa henne. 2- och 4-åringen fick vara hemma. Inga stressiga dagislämningar eller eländiga dagissjukdomar med en baby i huset!
    Medan alla var små, så pausade jag mina egna intressen något år och nöjde mig med böcker, TV och socialt umgänge. Min tid och ork räckte inte till mer än så.

    Vårt kök är relativt stort, om man bortser från själva matlagningsutrymmet. Ungarna hade ett par leksakslådor i köket och i ett hörn låg babyfilten. Så hade jag dem inom syn- och hörhåll och kunde umgås med dem så mycket som de själva ville, medan jag skötte mat och disk (eller lyckades få mig en kaffekopp t o m). Om vädret tillät, så gick vi ut när babyn skulle sova. Vi höll oss mest runt huset, men frisk luft och lek gick bra där också. Vår öppna förskola välkomnade barn i alla åldrar, så de större hittade ofta kompisar när vi gick dit.

    Under åren har ungarna ofta suttit vid köksbordet med sina läxor. Då har jag kunnat hjälpa dem medan jag lagat middag. Ofta är det ju också direkt efter skolan som de berättar viktiga saker. När de kommer hem och det liksom bubblar över allt som hänt under dagen.

Svar på tråden Fyra barn eller fler? Hur får ni vardagen att gå ihop och vilka är era bästa rutiner?