Butterscotch skrev 2016-03-01 20:30:18 följande:
Jag ser inga problem med en halv hummer till förrätt, men skulle inte ösa på med några stora volymer till varmrätt. Oxfilé och hummer är ju halvklassiskt (standard nyårsmeny), så antingen dessa som två separata rätter eller kombinera som inlägg 8 föreslår.
Ja, en surf and turf - det är ju så GOTT!!!
För att slippa pillandet och kladdandet i hummerns huvud, så räcker det med att värma hummerstjärten, spräcka skalet uppepå och hälla ner lite vitlökssmör på hummerköttet. Då "växer" köttet ut alldeles glansigt och gyllengult. Mmm, smaskens! Servera med en medium oxfilé, samt tigerräkor eller några andra stora, goda (grillade) räkor. Så nedrans gott!!!
För att inte slösa på hummern, så kan man ta romen samt annat som finns i huvudet på hummern, blandat med räkor, i med sallat och ner i cocktailglas till förrätt.