• Fame

    IVF mars/april

    Hoppar väl in här då, ska göra första IVF-försöket via Linköping och väntar nu bara på mensen (som bör komma när som helst) och ska sedan börja spraya på dag 3. 
    Har endometrios som ställer till det, aldrig varit gravid.. AMH var i mitt tycke lågt (1,-nånting) men enligt gynekologen på RMC var det normalt.. Är i alla fall galet spänd på att få börja!! Ska köra långt protokoll men fick ingen vettig förklaring på varför så det känns som att de gör som de brukar och byter om det inte tar sig, typ.. 

  • Fame
    CAM86 skrev 2016-03-05 12:53:44 följande:

    Hej alla. Jag är som sagt ny på familjeliv och IVF. Om man vill svara på någons inlägg hur gör man då? Ha ha. Har någon av er använt synarela och har ni fått biverkningar av det? Eller sprutorna som jag ska börja ta om en vecka? Jag har inte fått några biverkningar än sålänge av sprayen. Går man inte på någon kontroll under spray tiden för att se om man fått rätt mängd?


    Kan svara på detta då jag sprayat innan, som endometriosbehandling. Jag fick tyvärr biverkningar- jävliga humörsvängningar (varade bara 15-20 min när de kom men gud vad förbannad jag var, fick gå ut i skogen o gå eller stänga in mig.. hua), magen pajade helt (gick ner 7 kg på två veckor) och jag tappade massa hår- men håret dröjde nån månad och så länge tar man det ju inte under IVF. Men oavsett vad man får för biverkningar är det ju värt med tanke på hur kort tid man tar, men biverkningar i någon form får nog många. Just det ja, värmesvallningar hade jag också. Kunde bli pionröd och svettas som en gris fast jag satt vid datorn.. men det höll bara i sig några minuter åt gången :)
  • Fame
    Regnbågsdröm skrev 2016-03-12 07:24:57 följande:

    Jag måste bara skriva att jag är så glad över att det skrivs i den här tråden och att jag fick med mig många hit. Det känns viktigt för mig att ha någon att ventilera med under processens gång. Tack för att ni finns! Det här ska bli våran tid! <3


    Precis så känner jag oxå, så kul att du startade den här tråden :) Har försökt kolla i andra men har inte sett så mycket aktivitet. Verkligen skönt att kunna ventilera lite med andra som förstår, för själv har jag dessutom inte berättat för mer än två personer (mamma och en vän) och då är det ännu värre att inte kunna prata mer öppet. Självvalt förstås men jag orkar inte med välmenande frågor och tycker det vore jobbigt om det inte fungerar, orkar inte förklara. Inte ens chefen vet men det lär väl bli dags att hitta på en förklaring till varför jag kommer behöva springa iväg för ultraljud stup i kvarten.. Tur man jobbar vid sjukhuset ;) 

    Håller tummarna för er alla!! Tänk om vi kan ha en gemensam bebistråd sedan <3 
  • Fame

    Regnbågsdröm, 29 år. Långt protokoll. IVF nummer 3. Spraystart synarela 20 mars. Sprutstart menopur 6 april. Planerat plock vecka 16.

    BK1986, 29 år. Kort protokoll. IVF nummer 2. Inväntar mens för sprutstart Menopur;

    Linoa131, 34 år. Kort protokoll. IVF nr 1. Sprutstart kring 29 mars Gonal-F. Planerat plock v 14

    Anki75, 40 år. Långt protokoll. IVF nummer 2. Spraystart synarela 26 feb. Planerat plock vecka 13.

    FruA78, 37 år. 1:a IVF-försöket. Första besökstid i början på april. Vet ej behandlingsmetod.

    Sjöblomman, 30 år. 8:e försöket (3 hela + 4 FET tidigare, MF oktober 15), Sophiahemmet.

    Zasu, 42 år, kort protokoll, 4 försöket (1 helt försök, 2 FET, missfall april-15), plock 2016-03-08

    Nicka, 35 år, väntar på ägglossning för att göra frysåterförande. Försökt bli gravid i ca 6,5 år. Gjort 3 el 4 behandlingar och ca 8 återföranden.

    Ivfsyskon, 36 år. Ivf nr 4. Syskonförsök till ivfdotter född -12. Carlanderska, Göteborg. Halvägs genom det korta protokollet.

    Juli13, 35 år. Försökt bli gravid i 2.5 år. Ivf färskt försök januari. Fet februari. Ny lång behandling med början 20 mars

    Mollan81, 35år. Försökt bli gravid i 2 år, ska påbörja första ivf om tre veckor, äter p-piller två veckor för att skjuta över påsken. Första injektion ska tas 8 april, planerat äggplock v 16.

    Fame, 32 år. RMC Linköping. Ska börja första IVF, långt protokoll. Väntar och väntar på mensen, spraystart dag 3.

  • Fame

    Ni som fått exakt datum att börja spraya! Vet ni varför/hur de kom fram till just då? Jag har ju fått direktiv att börja mensens tredje dag men iom att mensen aldrig kommer blir jag bara mer och mer ledsen och frustrerad. :( hade trott vi skulle vara igång för flera veckor sedan..

  • Fame
    Regnbågsdröm skrev 2016-03-21 19:33:40 följande:

    Åh. Då vet jag att det är din blogg jag börjat läsa Ville svara på det där, men kunde inte kommentera.

    Anledningen till att jag fått ett datum har också med menscykeln att göra. Så det är egentligen inte det minsta orättvist. Jag måste också få mens för att de ska kunna räkna ut min första spraydag. Den blir då exakt 19 dagar efter mens. Min mens var också senare än jag förväntat mig, så det blev också senare start än vad jag hoppats på. Men nu är jag på andra spraydagen, så det känns bra Du hinner snart ifatt mig då om du ska börja redan dag 3!


    Å det var ju roligt :) skumt det med kommentarerna, jag har att det ska gå att posta fritt, måste strula i det systemet på nåt sätt.

    Tack för ditt svar här, känns lite bättre då! Jag vet jag är fjantig men när man väntat sen september på att få börja så blir det nästan mer olidligt dag för dag så här när det är så nära!!

    Hoppas du mår bra på din behandling :)
  • Fame
    Regnbågsdröm skrev 2016-03-22 13:45:06 följande:

    Uh. Är inte på bra och positivt humör idag. Det där går ju alltid upp och ner, men idag är hoppet långt borta. Läste någonstans att om man är en sådan som får få ägg trots hög stimulans med hormoner, så har man väldigt liten chans att bli gravid. Det gör ont i mig att behöva läsa det. Det ger ju liksom mig noll hopp om att vi någonsin kommer lyckas. Känns tungt idag.


    Vet hur det kan kännas, blev så nerslagen när jag fick veta mitt AMH eller vad det heter, äggreserven. Men en liten chans kan räcka, vi behöver ju bara ett guldägg.. Inte ge upp!! Statistik säger ju bara något på gruppnivå, som individ kan allt hända. Många peppkramar!!
  • Fame
    Regnbågsdröm skrev 2016-03-28 14:26:26 följande:

    Idag loggade jag ut och tog bort min Facebook-app. Orkar inte med alla som blir gravida hela tiden. Jag menar allvar när jag säger att det är 15 stycken hittills i år som blivit gravida. FEMTON. Gör ont in till själen varje gång. Orkar inte se det mer.

    Längtar så efter att vi också ska lyckas. Gör så ont att tänka att det aldrig kommer gå. Vill så gärna och är så rädd för att misslyckas nu även tredje gången. Vill inte det. Känslig av synarelan också.. Så allting blir väl ännu värre. Men just nu är det fan tufft.


    Det ÄR verkligen tufft ibland. Jag försöker "unna" mig att få känna så, innan tänkte jag att jag var en dålig ogin människa men näe jag vägrar känna det så. Man ska givetvis inte älta men heller inte förneka att det här är något kämpigt, jättekänsligt och att det kan svida som sjutton i hjärtat när det känns som att alla andra ynglar av sig hela tiden. I mitt fall blev det extremt jobbigt när människan jag avskyr mest i världen fick tvillingar.. men jag pratade med andra som kör IVF-karusellen och tillät mig själv att få vara helhjärtat avundsjuk och missunnsam och ledsen och det släppte det med. Vi är ju inga övermänniskor, klart det är jobbigt ibland. Det får vara det. Förhoppningsvis är det helt i onödan och vi sitter där med våra knoddar sen med den här jobbiga tiden som ett avlägset minne :) 
  • Fame

    Här väntas det fortfarande på mensen så jag kan börja spraya, pratade med kliniken som sa att vi ger det en vecka till, är det inte igång då ska de försöka dra igång det med proveratabletter. Känns som vanligt lite frustrerande men ändå himla skönt att ha en tid när jag vet jag får hjälp. Lär väl börja blöda precis då bara för att ;) 

    Håller tummarna för er alla som är igång!!

  • Fame

    Här börjar jag nedreglera på tisdag, Suprecuren är framplockad och en app installerad på mob för att påminna mig =) Så nu börjas det, IVF1 för lilla mig. Rätt spännande faktiskt!! Innan har det känts rätt läskigt men nu känner jag mig mest pepp och som att jag kommer klara även ett negativt resultat om det blir så. Innan har jag varit så rädd för att knäckas totalt.. men nej, nu jädrar ska jag igång! 

    Lite trist att ligga efter er andra i tråden men men vi kanske är några fler som inte har ÄP riktigt än?

Svar på tråden IVF mars/april