• Tihi

    Hur gör du currykycklingröra till bakpotatis?

    Är grymt sugen på bakpotatis med currykycklingröra men hittar inget enkelt och bra recept. Hur gör du röran?

    Vad brukar du servera med bakpotatis förresten?

  • Svar på tråden Hur gör du currykycklingröra till bakpotatis?
  • Milleman

    Créme fraiche med curry. Steker kyckling i små bitar samt bacon. Låter det svalna. Sen blandar jag i det och majs i creme fraichen :) såå gott!!

  • Aniiee
    Milleman skrev 2016-03-08 21:41:28 följande:

    Créme fraiche med curry. Steker kyckling i små bitar samt bacon. Låter det svalna. Sen blandar jag i det och majs i creme fraichen :) såå gott!!


    Gör exakt samma. =)

    Andra röror jag gör till bakpotatis, CF är bas till ALLA, så det skriver jag inte.

    Räkor, dill, hel krossad kummin, citronrasp

    varmrökt lax, dill, kapris

    Ägg, fetaost, örter (ex, basilika, persilja och oregano, eller persilja, dill och gräslök)

    Ägg, spenat, vitlök

    Avocado, bacon, keso, limerasp

    Kräftstjärtar, löjrom (eller billigare rom), dill, chili, citronrasp

    Kyckling, bacon, purjo, fetaost

    Eller min favorit av extremenkla röror: grovriven, svart klosterost, smulad fetaost, grovriven cheddar (helst äldre än 9 månader) och finriven parmesan. Gärna toppad med lite knaprig bacon.
    Känner du dig nostalgisk idag? www.imdb.com/list/ls031330344/
  • Emmabo
    Aniiee skrev 2016-03-08 22:05:05 följande:
    Gör exakt samma. =)

    Andra röror jag gör till bakpotatis, CF är bas till ALLA, så det skriver jag inte.

    Räkor, dill, hel krossad kummin, citronrasp

    varmrökt lax, dill, kapris

    Ägg, fetaost, örter (ex, basilika, persilja och oregano, eller persilja, dill och gräslök)

    Ägg, spenat, vitlök

    Avocado, bacon, keso, limerasp

    Kräftstjärtar, löjrom (eller billigare rom), dill, chili, citronrasp

    Kyckling, bacon, purjo, fetaost

    Eller min favorit av extremenkla röror: grovriven, svart klosterost, smulad fetaost, grovriven cheddar (helst äldre än 9 månader) och finriven parmesan. Gärna toppad med lite knaprig bacon.
    Men lägg av.. inte okej att skriva sånt här efter att affären har stängt. Har nog aldrig varit lika sugen på bakad potatis efter att ha läst det här :)
  • Aniiee
    Emmabo skrev 2016-03-08 22:24:17 följande:
    Men lägg av.. inte okej att skriva sånt här efter att affären har stängt. Har nog aldrig varit lika sugen på bakad potatis efter att ha läst det här :)
    Sowwy =P
    Känner du dig nostalgisk idag? www.imdb.com/list/ls031330344/
  • Tow2Mater

    Créme fraiche blandat med hackad vitlök (+salt, +svartpeppar). Riven ost och smör. Läggs i/på potatisen i omvänd ordning. Serveras med en grillad köttbit och ev en sallad.

  • Mammatillelise

    Färdig salladskyckling purjo créme fresh curry paprika. Blandar allt i en kastrull eller stekpanna. Enkelt :)

  • Emma 89

    Kyckling som legat i marinad av soya och kryddor och sedan tillagats i stekpåse i ugn.

    Röran gör jag sedan på creme fraiche, majonnäs, curry, salt, peppar, hackat äpple och rödlök. Hackar kycklingen i småbitar och rör ner.

  • klyban

    Det viktigaste är att man hittar en god curry, sen är det rätt enkelt.
    Det är bara tillsätta så mycket curry man tycker om.
    Sen är det inte dumt att göra den ett antal timmar innan man ska ha den, varför inte dagen innan.
    Om man vill ha den mindre fet, så tar man lite gräddfil, och majonnäs är inte dumt heller(men blir då fetare igen ;) ).
    Det är inte dumt att ha i worcestershiresås som sälta, även en god Japansk soja är inte dumt typ yamasa.

    Sen är jag lite osäker på vad du menar med röra, men tror du menar att det ska vara nått protein.
    Det naturliga är väl räkor eller kyckling, finhackad bladselleri och salladslök.
    Kanske en skvätt citron också.


    Och gillar man vitlök så riva ner en eller två klyftor är inte, helst färskvitlök då den har inte denna skarpa smak som torkad vitlök kan ha.
    Och ska inte tillaga vitlöken, så är den färska att föredra.
    Finns i de flesta affärer, men Willy´s brukar faktiskt vara väldigt billiga på den färska.
    Brukar bara kosta 10-20:-/kg än den torkade.
    Man behöver inte skala denna vitlök om man inte vill, och se till köra så stor som möjligt.
    För små kan det bli så att det blir inget kvar om du skalar vitlöken, då "skinnet" är rätt tjockt.

Svar på tråden Hur gör du currykycklingröra till bakpotatis?