Inlägg från: Anonym (orka med idioter) |Visa alla inlägg
  • Anonym (orka med idioter)

    Jävla vegan!

    Jag har sååå låg toleranströskel med Veganer.... Verkligen superlåg...


    Jag har vänner som äter vegetariskt och veganskt som är vettiga i skallen men många märker man verkligen bristen av animaliskt protein i hjärnan... 


    Mina vänner som valt att leva vegetariskt eller veganskt vet om att jag respekterar dem och om de är bjudna på middag hem till mig så får de den kosten de vill ha, jag anpassar mig för dem. Detta trotts att de ALDRIG anpassar sig för mig när jag kommer till dem. Det är å andra sidan ok eftersom jag kan äta veganskt eller vegetariskt ibland. 


    Dock så vet mina vänner om, och respekterar det faktumet, att jag MÅSTE äta kött för att överleva. Då en av dem ifrågasatte det hela fick hon följa med till min läkare som satte sig ner och förklarade för henne länge och väl att jag har en diagnos som gör att jag inte kan tillvarata tillräcklig näring från grönsaker och baljväxter. För att inte drabbas av undernäring behöver jag äta kött, inte varje dag och inte till alla rätter. Men ja huvudsakliga kosten måste innehålla kött. SÅ ENKELT ÄR DET. 


    Hon fick även förklarat för sig att det är många fler än jag som inte kan vara veganer eller vegetarianer. Hon fick även se rapporter på hälsoförbättringar veganer fått genom att introducera kött i sin kost igen. Hon fick en liten aha upplevelse och sedan dess är hon med och försvarar mig när andra börjar dilla om att alla minsann kan vara veganer och att man är hemsk och mördare om man inte är det... Önskar fler var som henne och mina andra nära vänner som faktiskt insett och respekterar min situation. Jag har även fått förfrågan av ett par av dem att få prova kött igen hemma hos mig. Fast utan att jag berättar det för någon.... För att de vet om hur elaka andra veganer är om de får veta det... två stycken har märkt att de mådde bättre av att äta kött och har nu introducerat en kött dag och en fisk dag i veckan (fast det är bara jag som vet det typ :-P utåt kan de inte riktigt med ännu).... De har fått bättre färg och blodvärden, blivit piggare och ja allmänt friskare och det syns!!! Deras vänner har till och med påpekat det att de mår så mycket bättre... Deras ursäkt har varit att de har lagt till ett tillskott..... 


    Och nej de åt inte dåligt innan... De var väldigt insatta veganer som hade benkoll på hur och vad man skulle äta, en av dem har till och med hållit kurser i vegansk matlagning och är ganska så känd för det hela på nätet.... hen kan verkligen inte erkänna för omvärlden att hen äter kött igen... för då skulle hens följare bli skogstokiga..... Men jag kan ibland titta på ett klipp med hen och fnissa åt att hen satt hemma hos mig och grillade entrecote dagen innan :-P  

  • Anonym (orka med idioter)

    Kan tillägga att jag bara äter närproducerat och dessutom håller det till 3 dagar i veckan med kött två med fisk resten vegetariskt... 

  • Anonym (orka med idioter)
    Aniiee skrev 2016-05-17 23:17:39 följande:
    =)

    Här är en till som inte kan tillgodogöra sig (tillräckligt) med näringsämnen (ffa protein) från vegetabilier. Något som många veganer vägrar tro på.
    Lustigt hur svårt de har för att förstå sånt... kanske har att göra med att bristen av animaliskt protein gör att deras hjärnsynapser inte funkar :-P
  • Anonym (orka med idioter)
    Fröken Apelsin skrev 2016-05-18 13:25:34 följande:
    Vad heter sjukdomen du har och varför tror du att en vegan automatiskt vill tvinga dig att vara vegan? Eller fungerar din sjukdom så att du omedelbart dör av näringsbrist om du vistas nära en vegan? Den åkomman är visst rätt vanlig.
    Nej dör inte av att umgås med veganer, men är väldigt trött på att veganer inte lyssnar på vad vi säger... Jag kommer inte tvinga någon vegan att äta kött, jag kommer dock inte leva så eftersom jag just vill leva. Det är så många veganer som inte vill förstå att jag blir sjuk om jag inte äter kött, att jag måste göra det oavsett vad de tycker. Och att vi alla blir gladare om de bara slutar försöka tvinga mig och bara lyssnar på vad jag säger istället för att ifrågasätta. Som sagt har tagit med en vegan vän till min läkare och hen fick då bevis för att vad jag säger är sant. 
    Solereii skrev 2016-05-18 13:54:18 följande:
    Jeg får i meg ca 80 gr protein hver da, trener og er 47 år. Du skal lete lenge etter noen som er like sterke og sunne som meg. Er vegan. Helsen min er perfekt, alle blodprøver er som det skal og jeg ser frisk og rask ut. Trodde heller ikke jeg kunne leve uten kjøtt, men jeg har fått et nytt liv som vegan. Så det går helt fint å være en frisk vegane

    Problemet är att de flesta faktiskt inte kan det, och inte i längden. Det kan ta år innan de börjar må sämre, vissa har börjat visa tecken på näringsbrist först efter 20 år. 


    Så ja du mår bra nu, men med tiden så kanske du inte gör det längre. Du skulle inte vara den första veganen som får ett bryskt uppvaknande med tiden. 


    Och protein och animaliskt protein är två VÄLDIGT skilda saker, att du intar protein är bra men utan animaliskt protein kan de flesta faktiskt inte överleva i längden (och med i längden så menar jag inte ett-två år utan 20-30 år....)

  • Anonym (orka med idioter)
    Anonym (Rio) skrev 2016-05-24 08:58:04 följande:
    Men varför stör det dig att en del ser på döda djur som lik eller att dödande av oskyldiga djur är mord?

    Om man inte får uttrycka det för vad det är för en själv så finns det överhuvudtaget ingen anledning att diskutera.

    Är du här bara för att bestämma hur andra ska uppleva detta?

    Hur blir det om vi vänder på det och säger att du inte får kalla köttet du har på tallriken för kött utan måste referera tull det som "biten av malen död ko på min tallrik"? Om man inte äter kött så känns det helt enkelt inte nödvändigt med omskrivningar och rädsla för vad man ska kalla sin mat, det naturliga är att man backat några steg och ser en helhet istället för en liten muskeldel på tallriken som en del bara vill kalla "kött".

    *var lade jag nu min mördade selleri...*

    Och varför måste du prata om vad jag har på min tallrik?? 


    Jag tänker inte prata om vad du har på din så kan du låta bli att bry dig om vad jag har på min?? Den dagen jag börjar tjata på dig om att du MÅSTE äta kött och att du är en dålig människa som inte gör det, ja då är vi på samma nivå. 


    Du är INTE bättre än mig för att du utesluter kött och jag istället äter det. Du är heller inte sämre, men framförallt behöver du inse att du inte är en gnutta bättre, inte ens mer djurvän än vad jag är. Vad jag äter har inget med det att göra!! 


    Så sent som i helgen fick jag se resultatet av att man låter galna fanatiker bestämma maten. Vi hade ett möte med 50 pers, alla hade satt upp vad de kunde och inte kunde äta. Vi hade ett gäng multiallergiker som NOGA hade påpekat att de inte kunde äta vissa saker. Bla gick alla vegan alternativ till smör och ost osv bort att även tofu, gooh och allt vad de heter var också totalt nej nej... Likaväl var det BARA sånt som var inköpt!!! Multiallergikerna ifrågasatte varför man inte iallafall hade lite smör och ost så de iallafall kunde få lite mackor... och de fick till svar att "Nej alla kan vara veganer!! Vet ni inte hur mjölkindustrin ser ut?? Hur de plågar korna!!!" Då en av deltagarna är från en familj med mjölkbönder så reagerade hen så klart och försökte förklara hur jävla fel den där bilden som veganer fått om hur mjölkindustrin funkar är... Men nepp... veganerna visste bäst och vi andra var mördare djurplågare och idioter.... En av de multiallergiska frågade vad den skulle göra, hen är så pass allergisk mot så mycket att nästan det enda den kan äta är kött och potatis typ.... (och ost :-P ) vad den skulle leva på. Och fick till svar att kunde hen inte leva veganskt kanske hen borde dö istället...


     


    Suck.... så kom inte och säg att veganer är toleranta... 

  • Anonym (orka med idioter)
    Anonym (Rio) skrev 2016-05-24 21:17:01 följande:
    Haha. Komiken i det där inlägget är verkligen massiv! Tack för kvällens gapskratt!

    Trevligt att till och med en vegan kunde se det roliga i det idiotiska beteendet som veganerna i detta fallet hade... Fast jag misstänker att du inte skrattar åt det, utan du tycker säkerligen något annat var det roliga, troligtvis något som du tror dig ha läst med som jag inte skrev...


    Som sagt jag bryr mig inte vad du har på din tallrik. Jag kommer ALDRIG tvinga dig att äta det jag äter, eller ens döma dig för vad du äter, så länge du inte gör det mot mig. 


    Jag kommer dessutom ta min respekt längre så om jag bjuder in dig på middag så lagar jag mat som du äter, inte mat som jag helst äter. Vilket jag aldrig skulle kräva att du lagar till mig. Så på den punkten visar jag mer respekt...


    Och ja jag hävdar fortfarande att du som vegan inte är bättre än mig, du är heller inte sämre än mig, annat än om du då som sagt dömer mig för vad jag äter, för då är du sämre. Men annars är vi precis lika bra, och du måste helt enkelt inse det.


    Den dagen veganer respekterar icke veganer och inte tror att de är bättre än de så skulle de stiga i aktning i mina ögon. Och troligare skulle jag vara mer intresserad av att lyssna på vad de säger. 

  • Anonym (orka med idioter)
    Anonym (Rio) skrev 2016-05-26 10:18:31 följande:
    "den som jämt har kött till mat

    Och skinkor hela dagen,

    Han blir så däst och trött och lat

    Och väldigt tjock om magen ;)

    Som sagt...Ingen mår bra av att äta BARA kött... vegetariskt någon dag i veckan är en självklarhet. 


     

  • Anonym (orka med idioter)
    Anonym (Bs) skrev 2016-10-20 14:11:38 följande:
    Det är självklart att veganer är bättre medmänniskor eftersom de främjar alla liv.

    Nej.... Ni är inte bättre... Framförallt eftersom ni inte har koll på att alla inte kan leva veganskt.... Hur ser du tex på mig som inte KAN göra det... Jag dör faktiskt av en kost som utesluter animaliska proteiner. Har vänner som pga allergier istortsett endast kan äta kött. Vet många som inte skulle överleva som veganer, inte för att det är godare med kött men för att de inte överlever utan utav medicinska skäl... 


    Anser du att jag skall utesluta animaliska proteiner ändå? Och alla de övriga som jag känner som inte överlever utan animaliska proteiner... Skall vi dö?? 


    Om du tycker det så främjar du inte alla liv.... 


    Hur ser du på andra djur (för vi människor är faktiskt djur) som är carnivorer eller ominvorer och därför inte kan leva på endast vegetarisk kost... får de leva?? 


     


    Nej du är inte ett spår bättre än mig... Du tror dig vara det, du sätter dig själv på en pedestal och klappar dig själv på axeln för du är ååååh så duktig... Men du är inte bättre än mig... Du bara vägrar inse sanningen.... 

Svar på tråden Jävla vegan!