• Ramborg

    Förskolan tempar barnen! Rätt eller fel?

    elyse skrev 2016-03-24 02:06:06 följande:

    Detta är givetvis ur kontext. Jag har arbetat i +10 år i barnomsorgen och har goda rutiner för detta. Skulle t.ex. aldrig få för mig att tempa ett barn efter en vild lek (Orkar man busa är ju allmäntillståndet på topp! ). Tempar gör jag om jag är osäker. Säg att det strax är lunch. Här barnet 37, 8 så kan jag se efter om barnet har aptit och sedan får det vila. Räcker inte det så kanske jag kollar igen efter vilan. För mig är det självklart. Inga barn skickas hem "i onödan".

    Men jag har som sagt aldrig varit med om att en förälder påstått att barnet naturligt har +38. Aldrig. Det skulle vara en helt ny situation som jag skulle dubbelkolla med min chef för jag vet att även mina kollegor skulle bli lika ställda... Föräldrar känner sina barn, men det är pedagogerna som träffar barnen på förskolan och får snabbt en bild av hur ett barn vanligtvis är där. "Varma" eller aktiva barn är vi medvetna om. Precis som att vissa barn behöver en extra tröja - bara för att just det barnet är så fruset. Sådant vet vi.

    Jag beklagar att det finns de som vill minska sin arbetsbörda genom att "uppfinna" sjukdomar. Då är man på fel ställe. Skulle aldrig acceptera att en kollega gör så. Jag vill själv inte hämta MIN tvååring i onödan (även om jag bara har fem minuter med bil dit). Och pendlingsföräldrar har vi gott om på min arbetsplats. De kan inte trolla sig fram. Stressade är de redan av att man ringt efter dem. Då löser vi situationen på bästa sätt och det brukar vara en alldeles egen fröken tills en förälder är på plats. Vila, läsa bok och kanske ha en hink i beredskap. Det är en del av yrket. Allt annat får vänta när någon inte mår bra.


    Du låter som en bra och vettig fröken. Hos dig skulle man gärna lämna sitt barn!
    42.
  • Ramborg

    Jag håller med dem som pratar om allmäntillståndet. Det gör de lyckligtvis på vårt dagis också. Det har hänt mer än en gång att de ringt och sagt att "det är nåt" med mitt barn fast hon har ingen feber. Självklart kommer jag då och hämtar henne. Det är inte termometern som avgör om hon klarar att vara på dagis.


    42.
  • Ramborg
    Anonym (pedagog) skrev 2016-03-26 08:46:49 följande:

    Och du ser det som bestraffning att barnen får vara med sin familj... Det går att vända på det.


    Du vet, somliga barn gillar att vara på förskolan. På somliga förskolor är det så. Du kunde kanske få åka på studiebesök och lära dig något nytt?
    42.
Svar på tråden Förskolan tempar barnen! Rätt eller fel?