• kaffe

    Förskolan tempar barnen! Rätt eller fel?

    Enligt 1177 räknas det som feber  om barnet har 38 grader eller mer efter en halvtimmes vila. 

  • kaffe
    Flygfotogen skrev 2016-03-23 17:11:39 följande:
    Folk är då otroliga! Hur kan ni med att tro att förskolors personal är så otroligt inkompetenta, illasinnade och lata och ÄNDÅ lämna era käraste till oss? Vissa verkar drabbade av någon slags paranoia att vi förskollärare enbart vill sabba tillvaron för er.
    Är det inte ännu värre att som förskollärare blunda för att det faktiskt finns kollegor som är allt det där du räknar upp. Även om dom allra flesta är fantastiska så finns det ett och annat stolpskott till förskollärare som inte borde få vara kvar, men som ändå är det till stor del för att kollegorna blundar för hur dom beter sej.

    Var glad att föräldrar bryr sej och reagerar. Huvudanledningen är sällan att göra livet surt för er förskollärare eller för att av lathet utnyttja er som barnvakter, utan för att man bryr sej om sina barn.
  • kaffe
    Flygfotogen skrev 2016-03-24 16:31:30 följande:
    Jag har aldrig varit med om att någon varit allt det jag räknat upp så det kan jag inte svara på. Här blundas inte och vi sköter våra arbeten. Det vi försöker är att få något stopp på alla smittor. Magsjuka har gått sedan december hos oss eftersom folk kommer tillbaka för tidigt. Snoret är gulgrönt och varigt hos många och det forsar, det hostas så alla väcker varandra och nu går det även mask. Jag skulle säga att ca 90% av föräldrarna vägrar vabba om barnen inte även har feber eller kräks. Oavsett hur trötta de små är. Så ja, då går det runt runt runt och med resultatet att alla blir nedgådda och trötta. Om barnen inte riktigt är sig själva en dag, känns varma, gråter, matvägrar, har feberblanka ögon, är trötta och orkeslösa eller så - då tempar vi.
    Om smittorna går runt är ett tips att tänka på  er egen hygien. Även förskollärare fungerar som smittobärare.  Där jag bor har man aktivt  arbetat med hygienfrågorna på förskolorna och utbildat personalen. Efter införande av nya rutiner har antalet sjuka barn minskat drastiskt. Det finns många små, ganska enkla saker man kan förändra för att påverka.

    Om man som förälder skulle vabba varje gång ens barn var trött, förkyld eller lite hostig så skulle ni förmodligen inte ha några jobb.  Vad som ni anser sjukt krockar med vad läkarkåren anser sjukt. Ingen läkare rekommenderar barn att vara hemma av enbart dom anledningarna och man skulle antagligen inte ens få ett sjukintyg om man bad om det. Förmodligen skulle inte arbetsgivarna acceptera det heller.


  • kaffe
    Ego Lovers skrev 2016-03-24 16:39:09 följande:
    Har man föräldrar som återkommande vägrar hämta sina sjuka barn om tempen är 38,5 så ringer man soc och gör en orosanmälan. Föräldrar kan inte sitta och bestämma själva när de anser vilket grad antal barnet ska ha för att ha feber utan det finns vetenskapliga bevis när kroppen har feber.
    Vart ringer man och anmäler förskollärare som uppenbarligen lider av Munchasen by Proxy?

    Rekordet för min kollega är förskolan som ringde 3 gånger samma vecka, inom mindre än en timme från barnet lämnats om  att barnet hade feber. Ingen av gångerna hade barnet över 37 grader vid hämtning, Ingen förkylning e dyl heller, Vid tredje tillfället tempade föräldern själv barnet i bilen innan barnet lämnades. 20  min senare ringdes det om feber och inom 10 minuter var kollegan där. I bilen tempade föräldern igen då hade barnet 36.8 i temp.


  • kaffe
    Iarwain skrev 2016-03-24 18:16:32 följande:
    Jag tror att det är betydligt större chans att någon av er har en trasig termometer än att personen skulle lida av "MbP".
    Sedan är symptomen av "MbP" inte alls passande på detta scenario.
     Hur menar du? Varför skulle sannolikheten vara större att föräldrar har trasiga termometer?
  • kaffe
    Iarwain skrev 2016-03-24 18:46:04 följande:
    Du har helt rätt.
    Jag undrar var alla dessa pedagoger finns som tycks finna något självändamål i att skicka hem friska barn?!

    Jag har blivit inringd från förskolan fast mitt barn inte har feber. Pedagogerna tyckte att mitt barn inte tycktes var helt friskt. De sa att "Vi kan inte tvinga dig att hämta, då barnet inte har feber".
    Självklart hämtade jag.
    Barnet uppvisade för mig inga speciella symptom förrän dagen efter. Det är lugnare hemma än på förskolan. Även om symptomen inte visat sig senare och det var en felbedömning så har jag hellre flera sådana felbedömningar för varje gång dom har rätt.
    Även om inte du råkat ut för att bli hemringd upprepade gånger när ditt barn inte uppvisat något som helst sjuksymptom så betyder det inte att det inte finns.

    Skulle du tycka det var ok med såna felbedömningar flera gånger per vecka också? Säg att dina förskollärare gjorde som  min kollegas och ringde dej inom en timme efter du lämnat minst en gång i veckan, ibland fler för att ditt barn var sjuk och när du sen kom sprang barnet runt och lekte och busade utan minsta tecken på att var dålig, varken samma dag eller dagen efter. Ingen feber, ingen hosta, ingen förkylning eller något annat sjukdomssymptom. 
  • kaffe
    Iarwain skrev 2016-03-24 18:59:24 följande:
    Var tycker du att jag skrev att sannolikheten var större för "att föräldrar har trasiga termometrar"?

    Jag hävdar dock med bestämdhet, utan vidare underlag, att det finns en betydligt större andel trasiga termometrar än personer som lider av "MbP".
    Om vi nu ska vara petimetrar. Läs ditt tidigare inlägg, vem är er om inte föräldrarna då?
    Iarwain skrev 2016-03-24 18:16:32 följande:
    Jag tror att det är betydligt större chans att någon av er har en trasig termometer än att personen skulle lida av "MbP".
    Sedan är symptomen av "MbP" inte alls passande på detta scenario.

  • kaffe
    Iarwain skrev 2016-03-24 19:11:09 följande:
    Jag skulle tycka att det vore väldigt konstigt och försöka förstå varför det händer. Det innebär att leta eventuella problem både hos mig, mitt barn och förskolans pedagoger. Inte att omedelbart lägga problemet hos en specifik part.

    Nu menar jag inte att det är vad som gjorts i denna tråds specifika fall, men det är för mig inte uppenbart att man sökt fler felkällor än just barnomsorgens områdesansvar.
    Vilka skulle felen kunna vara hos dej eller ditt barn tänker du?
  • kaffe
    Iarwain skrev 2016-03-24 19:25:37 följande:
    I ditt inlägg var det både föräldrar och förskolepersonal som mätt temperaturen hos barnet, så de jag menade med "er" var den samlade gruppen av vuxna som omnämndes i ditt inlägg.
    Ok


  • kaffe
    Iarwain skrev 2016-03-24 19:39:26 följande:
    Jag har inget problem, så jag har ingen anledning till självrannsakan för detta ändamål.

    Då jag inte känner de berörda i den omnämnda situationen så har jag svårt att komma upp med möjliga orsaker hos mig och barn.
    Exempel på frågor jag skulle ställa mig själv:
    * Är det så ofta som det förefaller vara, har jag ett riktigt grundat underlag eller är det någon "confirmation bias"
    * Mäter min termometer fel
    * Har mitt barn en väldigt varierande kroppstemperatur när hon är hemma
    Dom där frågorna är väl självklart att man som förälder ställer sej. Men efter  20:e gången när man ilat och hämtat sitt barn och barnet är pigg och frisk som en nötkärna så är den naturliga följden att man ifrågasätter pedagogernas kompetens.
Svar på tråden Förskolan tempar barnen! Rätt eller fel?