Voodoodoll skrev 2016-03-23 20:35:50 följande:
Denna paleo brownie är glutenfri, mjölkfri och utan vitt socker.
Bananfudge-Brownie
10-12 bitar
2 ägg
2 övermogna, bruna bananer (150 g)
150 g färska, urkärnade dadlar
100 g smält kokosolja
100 g smält mörk choklad + 25 g till topping (kan uteslutas)
0,5 dl kakao
2,5 dl mandelmjöl
1 krm vaniljpulver
1 knivsudd salt
Sätt ugnen på 175°C. Smörj en ugnsform med kokosolja och mjöla med mandelmjöl eller kakao (kan vara en limpform eller en kakform). Mixa ägg, banan och dadlar till en slät smet i matberedare eller med stavmixer. Smält choklad och kokosolja över vattenbad och tillsätt under vispning till banansmeten.
Blanda alla torra ingredienser, tillsätt till smeten och blanda ihop. Häll i formen och grädda ca 25 min till att kakan precis har stelnat i mitten. Det kan gå snabbare eller ta längre tid beroende på ugn och hur tjock kakan är. Ta ut kanan och låt svalna i formen.
OBS! Låt kakan svalna helt och kyl den helst innan servering. Det blir godast! Förvara i kylskåp.
Åh tack! Ska absolut testa!
Jag har bakat en del tidigare men alltid med massor av smör, socker och grädde, så det är helt nytt för mig att baka "nyttigt", ska bli kul att testa! Min man är lite skeptisk men jag vill visa honom att det kan bli gott ändå :)