Baka utan socker och mjölk till födelsedag - era bästa recept
Mjöl kan bytas ut emot mandelmjöl, då blir det sötare och man slipper socker. Mjölk kan bytas ut emot soyamjölk eller havremjölk.
Mjöl kan bytas ut emot mandelmjöl, då blir det sötare och man slipper socker. Mjölk kan bytas ut emot soyamjölk eller havremjölk.
Denna paleo brownie är glutenfri, mjölkfri och utan vitt socker.
Bananfudge-Brownie
10-12 bitar
2 ägg
2 övermogna, bruna bananer (150 g)
150 g färska, urkärnade dadlar
100 g smält kokosolja
100 g smält mörk choklad + 25 g till topping (kan uteslutas)
0,5 dl kakao
2,5 dl mandelmjöl
1 krm vaniljpulver
1 knivsudd salt
Sätt ugnen på 175°C. Smörj en ugnsform med kokosolja och mjöla med mandelmjöl eller kakao (kan vara en limpform eller en kakform). Mixa ägg, banan och dadlar till en slät smet i matberedare eller med stavmixer. Smält choklad och kokosolja över vattenbad och tillsätt under vispning till banansmeten.
Blanda alla torra ingredienser, tillsätt till smeten och blanda ihop. Häll i formen och grädda ca 25 min till att kakan precis har stelnat i mitten. Det kan gå snabbare eller ta längre tid beroende på ugn och hur tjock kakan är. Ta ut kanan och låt svalna i formen.
OBS! Låt kakan svalna helt och kyl den helst innan servering. Det blir godast! Förvara i kylskåp.