• Äldre 24 Mar 13:05
    5361 visningar
    17 svar
    17
    5361

    Polygami

    Två personer har 1 förhållande (AB).
    Tre personer har 4 förhållanden (AB, AC, BC, ABC)

    Det kan låta mysigt kanske, men det är fullständigt omöjligt att få ett fungerande förhållande med tre personer inblandade om inte:
    - två av personerna är väldigt undfallande och accepterande.
    - alla inblandade är extremt oberoende av andra människor.

    Om inte så kommer minsta lilla ifrågasättande, behov av tröst eller egentid att skapa tvivel på relationen.


    Läs inte det du tror att jag skriver mellan raderna. ...och försök förstå istället för att missförstå.
  • Äldre 25 Mar 14:30
    #8
    Aniiee skrev 2016-03-24 22:06:48 följande:
    Jag håller inte alls med. Känner några som är både tre och fyra, och det handlar inte alls om några kuvade mähän som inte har andra relationer eller människor omkring sig än de de är "gifta" med, utan helt vanliga män och kvinnor som råkar vara fler än 2 "i sängen".
    Tror du missförstod mig en smula, eller så pratar vi inte om samma sak. Jag pratade om äktenskapsliknande trepartförhållanden och inte om vad som händer i sängen. Dessutom så menade jag inte alls att de inet skulle ha några andra människor omkring sig, utan bara att de måste vara starka och självständiga. Så antingen är de kuvade mähän eller väldigt starka och självständiga personer. Lite "normalängsliga" personer funkar nog sällan bra i en trepartsrelation.
    Läs inte det du tror att jag skriver mellan raderna. ...och försök förstå istället för att missförstå.
  • Äldre 26 Mar 12:32
    #11
    Aniiee skrev 2016-03-25 14:43:23 följande:
    Du missade uppenbarligen mina citationstecken när jag skrev "i sängen". För jo, vi pratar om samma sak, nämligen äktenskapsliknande tre(eller fyr, eftersom jag känner såna också)partsförhållanden. Jag var mest lite lat och trodde att folk fattade vad jag menade. Ursäkta. 

    Vad du menar med "normalängsliga" vet jag inte, få jag känner irl är normala människor. "Ängslig" lägger jag inte in under normal. Däremot så lägger jag ju "starka och självständiga" under normal, så om det är såna du menar klarar att vara fler i en relation så håller jag med.
    Med "normalängslig" menar jag bland annat den ångest som gör att många människor inte kan närma sig ordet "normal" utan att vara rädda för att tillintetgöra sig själva, utan som låtsas inte förstå och stället klamrar sig fast vid föreställningen (och därtill hörande floskler) om att alla är så himla unika...

    Du är ju ingen duvunge här, så kan vi inte vara ärliga och raka istället. Här t.ex så kryllar det ju av människor som klamrar sig fast vid psykopater som de mår dåligt av. 50% av alla äktenskap går i stöpet, och de som säger att de skiljde sig "för lätt" är lätträknade. Flertalet ångrar att de inte drog tidigare. Av de förhållande som består är många ett helvete, men de består ändå för att folk är rädda för ensamheten. Så var sjutton bor du där människor generellt är starka och självständiga?
    Läs inte det du tror att jag skriver mellan raderna. ...och försök förstå istället för att missförstå.
Svar på tråden Polygami