Forum Förlossningsrädsla - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • ENBART Ni som har fött BÅDE vaginalt & med planerat snitt, vilket har ni föredragit?

  Tis 29 mar 2016 10:28 Läst 9901 gånger Totalt 76 svar
  Visar endast inlägg av suziz - Visa alla inlägg
 • Tis 29 mar 2016 10:28 #4

  Jag har genomgått ett planerat snitt (eftersom förlossningen inte ville starta) och just då kom snittet som en enorm lättnad. Jag hade inga komplikationer efter snittet, hade inte speciellt ont och återhämtade mig snabbt. 

  Andra barnet kom däremot vaginalt, och just där och då så önskade jag nog att jag hade försökt få ett snitt igen. Speciellt när bebisen hade navelsträngen runt halsen och alla rusade iväg med min bebis och jag låg kvar med en läkarstudent som var mest ointresserad och obekväm med situationen (han vaknade bara till när det var dags att sy). Fick inga komplikationer efter den vaginala förlossningen heller, allt gick bra och en fördel var att jag fick åka hem snabbare än om jag skulle ha fått om jag genomgått ett kejsarsnitt. 

  Om jag skulle få ett till barn skulle jag utan tvekan vilja ha en vaginal förlossning. 

 • Tis 29 mar 2016 13:26 #22
  Surprisebaby skrev 2016-03-29 10:45:47 följande:

  Okej så alla ni skulle alltså föda vaginalt om ni gjorde om det.

  Suziz; kan du nämna fler fördelar med den vaginala förlossningen eller vad är anledningen till att du skulle föda vaginalt igen? Låter för mig jätteläskigt att barnet kom ut med navelsträngen runt halsen.


  Ja, det var läskigt men det är ju ingenting som garanterar att allt går bra vid ett kejsarsnitt heller.

  För mig är det mest känslan efteråt, jag vet faktiskt inte, vid kejsarsnittet kändes det inte som att jag var med vid förlossningen på samma sätt, alltså jag var ju där men var helt utan kontroll. Vid den vaginala förlossningen så var det jag som gjorde jobbet, man pratade med mig och inte över huvudet på mig. 
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll