• Äldre 29 Mar 09:55
    11674 visningar
    76 svar
    76
    11674

    ENBART Ni som har fött BÅDE vaginalt & med planerat snitt, vilket har ni föredragit?

    Hej,

    Ja som rubriken lyder önskar jag få svar ifrån endast de som har genomgått båda sätten (vaginal födsel samt planerat kejsarsnitt).

    Vilket av sätten har ni föredragit och varför? Vilket har givit er minst komplikationer?

  • Svar på tråden ENBART Ni som har fött BÅDE vaginalt & med planerat snitt, vilket har ni föredragit?
  • Äldre 29 Mar 10:45
    #5

    Okej så alla ni skulle alltså föda vaginalt om ni gjorde om det.

    Suziz; kan du nämna fler fördelar med den vaginala förlossningen eller vad är anledningen till att du skulle föda vaginalt igen? Låter för mig jätteläskigt att barnet kom ut med navelsträngen runt halsen.

  • Äldre 29 Mar 11:27
    #7

    Ärligt talat förvånad över att ni alla vill föda vaginalt igen.

    Jag är rädd för de komplikationer som kan uppstå vid vaginal förlossning. Det är inte alls främst för smärtan. Jag är främst orolig för att barnet exempelvis ska fastna och få syrebrist o bli hjärnskadad som en följd utav det o för att få inkontinensbesvär efteråt, problem med att hålla tätt.

  • Äldre 29 Mar 11:31
    #8

    Knipövningar vet jag på förhand att det kommer jag inte orka hålla på med och i vilket fall som helst så tror jag inte att det fungerar.

  • Äldre 29 Mar 12:24
    #16

    De flesta förlossningarna går bra överhuvudtaget oavsett födslosätt. Men jag tycker inte att riskerna vid vaginal förlossning känns värda att ta.

    Jag har haft verkligt fruktansvärda mag-tarm problem så därför skrämmer inkontinensproblem mig mest. Det skulle vara förödande nu när jag äntligen mår bättre. Och min före detta bästa kompis en gång i tiden hade en bror som hade fått syrebrist vid vaginal födsel och som ett resultat av det kunde han inte prata, gå, äta själv, han var helt förlamad i benen (han var runt sjutton då) o är äldre nu men det där kommer han ha för resten av sitt liv. Mamman fick ta hand om honom på heltid.

  • Äldre 29 Mar 13:30
    #23

    Anonym (snitt); orkar du berätta på vilket sätt den vaginala förlossningen var hemsk och traumatisk för dig?

  • Äldre 29 Mar 13:44
    #24

    Vad är det värsta som kan hända vid ett kejsarsnitt för både mor o barn? Att barnet har mer vatten i lungorna vid kejsarsnitt förstår jag men det suger de väl ut/ barnet hostar upp?

    Sedan kan man få infektion i såret. Har läst lite också om att vävnaderna kan bli sammanväxta. Vilka mer komplikationer skulle kunna inträffa? Jag kan absolut inte allt om det här, det är därför jag har skapat den här tråden. Jag har svårt att bestämma mig för vilket alternativ som vore bäst.

  • Äldre 29 Mar 14:16
    #26

    Voodoodoll; usch, tio månader! Måste fråga, på vilket sjukhus genomgick du snittet?

  • Äldre 30 Mar 00:51
    #28

    Hu, vilken hemsk upplevelse du hade med första förlossningen! Nu lutar det definitivt mot snitt.

Svar på tråden ENBART Ni som har fött BÅDE vaginalt & med planerat snitt, vilket har ni föredragit?