• Anonym (Mjo)

    ENBART Ni som har fött BÅDE vaginalt & med planerat snitt, vilket har ni föredragit?

    Surprisebaby skrev 2016-03-29 11:31:58 följande:

    Knipövningar vet jag på förhand att det kommer jag inte orka hålla på med och i vilket fall som helst så tror jag inte att det fungerar.


    Det är väl klart att knipövningar fungerar. Läs på om kroppen vettja.
  • Anonym (Mjo)
    Surprisebaby skrev 2016-03-29 13:44:05 följande:

    Vad är det värsta som kan hända vid ett kejsarsnitt för både mor o barn? Att barnet har mer vatten i lungorna vid kejsarsnitt förstår jag men det suger de väl ut/ barnet hostar upp?

    Sedan kan man få infektion i såret. Har läst lite också om att vävnaderna kan bli sammanväxta. Vilka mer komplikationer skulle kunna inträffa? Jag kan absolut inte allt om det här, det är därför jag har skapat den här tråden. Jag har svårt att bestämma mig för vilket alternativ som vore bäst.


    Googla på kallbrand i såret/ärret.
  • Anonym (Mjo)
    Anonym (hemsk snittupplevelse) skrev 2016-03-31 08:28:30 följande:

    Kunde förresten inte kissa själv på fyra dygn efter snittet utan fick ha kateter och gå med kisspåse på benet. Berodde på att nerver påverkats av ryggbedövningen.

    Att sätta kateter gjorde fruktansvärt ont. Jag skrek rakt ut varje gång. 


    Jag fick kateter efter vaginal födsel, tyckte inte det gjorde ont alls och det var väldigt bekvämt att ha det första dygnen eftersom jag var öm och det hade känts väldigt otäckt att kissa direkt efter. :D
  • Anonym (Mjo)
    Anonym (Sanna) skrev 2016-03-31 07:42:48 följande:

    Skulle inte vilja inte vilja föda vaginalt,sån smärta i så många timmar,risk att man behöver sys och skadat underliv,risker för barnet,syrebrist osv.För mig var snitt snabbt enkelt utan nån större smärta.


    Fast alla upplever inte vaginal förlossning som outhärdligt smärtsamt i "så många timmar", alla behöver inte sys, och det finns många fördelar för barnet att födas vaginalt. Precis som att många som blivit snittade fått svåra komplikationer. Det är olika för alla.
  • Anonym (Mjo)
    hinken skrev 2016-03-31 13:28:56 följande:

    Förstår inte hur dessa masochistiska kvinnor tänker när de väljer en vaginal förlossning framför en standard operation som tar under 1 timme. Ni har fått höra om riskerna vid snitt pga den höga kostnaden. Riskerna vid vaginalt är mycket värre OCH tyvärr bortprioriteras kvinnor i Sverige och går med fruktansvärda förlossningsskador i flera år utan att få hjälp. "Det gör ont att föda barn lilla vän" får de höra och sen får de lunka hem försiktigt samtidigt som de ber innerligt till alla gudar att ingen avföring ska rinna ner längs benen.


    Ja, vad vet jag, men det faller sig nog rätt naturligt att föda vaginalt för de flesta. Det är väl inget konstigt. Och för de flesta går det oxå bra och beskrivs som en otroligt häftig upplevelse. Alla vill inte frivilligt bli snittade tvärs över magmusklerna och riskera längre återhämtning. Personligen drabbar det min träning. Och jag har skräckexempel bland väninnorna med svåra komplikationer efter snitt. Alla har rätt till en åsikt men Nervärdera inte andras val. Det finns för och nackdelar med båda. men att vilja föda vaginalt är ju ganska naturligt!?
Svar på tråden ENBART Ni som har fött BÅDE vaginalt & med planerat snitt, vilket har ni föredragit?