• Anonym (Eeh...)

    ENBART Ni som har fött BÅDE vaginalt & med planerat snitt, vilket har ni föredragit?

    Anonym (Aldrig vaginalt) skrev 2016-03-30 20:16:57 följande:

    Snitt är tveklöst bäst. Bara att kunna kissa och bajsa och sitta helt obehindrat är ju guld. Visst stramar det i snittet och är ömt några veckor, men det är en helt annan smärta som är betydligt lättare att hantera än ett underliv som är köttfärs och där varje toabesök är som en svetslåganupp i muttan...


    Då kan jag svara att vaginalt är tveklöst bäst! Jag kunde sitta, kissa och bajsa utan problem redan samma dag som jag fött. En pyttebristning som jag inte kände av, men som bm sa att fanns där. Behövde inte sys. Jag hadd då inget som ömmade, utan var 100% smärtfri redan en timme efter förlossningen.
  • Anonym (Eeh...)
    hinken skrev 2016-03-31 14:28:56 följande:

    Förstår inte hur dessa masochistiska kvinnor tänker när de väljer en vaginal förlossning framför en standard operation som tar under 1 timme. Ni har fått höra om riskerna vid snitt pga den höga kostnaden. Riskerna vid vaginalt är mycket värre OCH tyvärr bortprioriteras kvinnor i Sverige och går med fruktansvärda förlossningsskador i flera år utan att få hjälp. "Det gör ont att föda barn lilla vän" får de höra och sen får de lunka hem försiktigt samtidigt som de ber innerligt till alla gudar att ingen avföring ska rinna ner längs benen.


    Och jag förstår inte hur du är funtad. Majoriteten i den här tråden svarar ju att de hellre föder vaginalt, för de har tyckt att det lugna, planerade snittet har varit hemskt och med svåra komplikationer.
    Alla i min bekantskapskrets som blivit snittade (både planerat och akuta) har haft ont flera månader efteråt, några med infekterade sår och de flesta har haft svårt att till och med bära babyn efteråt. En kunde inte ens skratta på en hel månad, för det gjorde så ont! En är ofrivilligt steriliserad, pga sammanväxningar efter snitt.
    Många som snittas har också problem med magen efteråt. Ingen i min närhet har problem med toabesök efter vaginal förlossning (och jo, vi pratar om sånt, jag gissar inte bara)!
Svar på tråden ENBART Ni som har fött BÅDE vaginalt & med planerat snitt, vilket har ni föredragit?