Inlägg från: Anonym (Bullshit!) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Bullshit!)

    Min 5-åriga dotter är polisanmäld!

    Anonym (Saga) skrev 2016-04-06 11:35:33 följande:

    Precis som ?? säger så motsäger du dig själv, först har din dotter aggrisionsproblem sedan har hon inte det. Har det gått till precis som du skrev så har förstås pojkarna lika stor skuld som din dotter, men jag tvivlar på att det är så. Barn med ADHD brukar ofta ge sig på andra barn och förstöra saker. Kanske behöver din dotter en elevassistent?


    Nu är det ju så att aggressionsproblem kan yttra sig på olika sätt. En del exploderar utan synbar anledning och andra för att de helt enkelt triggas av andra.

    Och din övriga okunskap. Seriöst människa! Fixa kunskap eller gräv ner dig under en mossig sten! Är så jävla trött på fördomarna mot barn och vuxna med Npf
  • Anonym (Bullshit!)
    Anonym (Saga) skrev 2016-04-06 13:02:46 följande:

    När har jag sagt att det ger andra barn rätten att hoppa på ts dotter? Läs vad jag har skrivit igen.Det jag säger står ju till och med i diagnoskriterierna. Jag VET att aggretionsproblem kan yttra sig på många sätt, men på ts dotter yttrar det sig helt uppenbart genom att hon ger sig på andra. Det ör inte okej att göra som hon gjorde för att pojkarna retade henne. Det gör inte pojkarnas beteende okej heller, men att hoppa på någon fysiskt är värre än att säga några elaka ord. Mobbning är något som måste ha pågått en viss tid, det är inte mobbning om det sker vid ett tillfälle.

    Att ha ADHD är ingen ursäkt. Jag blir så himla trött på folk som påstår det. Dessutom lägger jag inte skulden på dottern heller, jag säger att hon ska få HJÄLP!!!


    Hört talas om individuella skillnader? Att det finns kriterier vet alla men att förstå att alla med diagnos inte har allt verkar vara utbrett!

    Personalen har även brustit i detta genom att inte vara uppmärksamma och närvarande. Och nej, slåss är inte bra men tjejen har känt sig som ett trängt djur och vad gör djur då? Elaka ord kan leva inom en hela livet. Och vadå skylla på adhd? Flickan har en förklaring till sina svårigheter och Impulsivitet. Vad är pojkarnas förklaring? Förutom förbannat dålig uppfostran!

    Lever själv med diagnos samt att ett av mina barn har adhd. Och jag vet hur det är att ens barn jämt ska få skit för att denne råkar ha ADHD!

    Och det är inte bara flickan som ska ha hjälp. Personalen och de övriga föräldrarna borde få en obligatorisk kurs i vad npf innebär.
  • Anonym (Bullshit!)
    tokstollar skrev 2016-04-06 13:49:55 följande:

    Och snälla snälla TS- var försiktig med medicineringen! Vi är på väg mot en hel generation amfetaminberoende kvasidiagnosticerade människor! Att barn klappar till varandra måste INTE betyda att de har adhd. 


    Varför vara försiktig med något som faktiskt kan vara till hjälp? Att välja medicinering till sitt barn är inte alltid lätt och speciellt inte när folk anser att man drogar sina barn! Du skulle se skillnaden på t ex mitt barn med och utan medicin. Tog tid innan jag beslutade att försöka och det var det bästa beslutet jag gjort.
  • Anonym (Bullshit!)
    Anonym (Saga) skrev 2016-04-06 14:34:59 följande:

    Visst finns det inviduella skillnader, men nu ger sig ts barn på andra. Det står i trådstarten, hela tråden handlar om just det! Och jag har hela tiden sagt att ts dotter borde få hjälp, läser du vad jag skriver istället för att fantisera ihop något så skriver jag att hon borde få en elevassistent, just för att personalen inte kan ha koll på ts barn precis hela tiden (det finns fler barn i gruppen som också behöver uppmärksamhet)

    Det finns ingen som blir skadad för hela levt av ett hårt ord vid ett tillfälle, isåfall skulle alla vara skadade för livet, ingen skulle kunna jobba och samhället skulle kollapsa. Ett förklaring är att förklara varför något sker, det är ingen ursäkt. Då ts dotter blir vuxen sedan kan man inte säga "nej, hon har ju adhd så det är lugnt att hon misshandlade den personen"

    Tänk lite ur andras persektiv också, skulle du känna att det var okej att bli misshandlad bara för att någon tyckte du förtjänade det?


    Du inser det inte själv men du ger indirekt ts dotter hela skulden för vad som hänt. Hon gav sig inte på flera! st oprovocerat och slog, bet och rev. Hon blev provocerad under okänd tid med glåpord!

    Ska hon ens kunna få en resursperson måste även personalen inse att de inte räcker till och att de inte bara kan anklaga och skälla på ett barn vid såna här händelser! Även om ts vill ha måste andra inse problemet med att andra barn mer än gärna triggar.

    Det finns alltför många som blir skadade av ord. Faktiskt! Det räcker med en gång och sen gnager det inom en resten av livet! Jag vet själv hur det är!

    Det är ingen som förtjänar att bli misshandlad men det verkar ju vara ok att psykiskt misshandla någon. Oavsett ålder!
  • Anonym (Bullshit!)
    Litet My skrev 2016-04-06 15:07:56 följande:

    Förmodligen för att adhdmedicin inte direkt är som att ta en Alvedon och så går febern ner. I många fall får barnen inte annat än biverkningarna och dessa kan sitta i väldigt länge. Medan andra bara får fördelarna led medicinering.


    Och barn som medicineras går ofta på olika kontroller och där medicinering avbryts om bieffekter är värre än positiva effekter. Så att vifta bort medicin med att det är att skapa små missbrukare är ganska korkat!
  • Anonym (Bullshit!)
    Litet My skrev 2016-04-06 15:34:42 följande:

    Jag har inte pratat om missbruk alls, det är något du ältar. Har själv ett barn som efter 3 dagars medicinering bara reagerade negativt, tog 1,5 år att få ordning på allt igen. Som sagt det är skillnad på adhdmedicin och alvedon tex. Har även jobbat med personer med npf och sett båda sidor av att medicinera. Att tro att bara för att man haft ett av de barn allt fungerat bra för att det är samma för alla är otroligt naivt eftersom medicinering ger så extremt varierande resultat beroende på individen.


    Ältar?

    Det jag menar är att folk i allmänhet anklagar oss som valt att medicinera våra barn skapar små amfetaminberoende monster med framtida missbrukarproblem! Att medicin bara är av ondo! Nej jag är inte naiv, jag vet att en eller flera mediciner inte funkar på alla. Däremot har de jag haft kontakt med varit ytterst få som upplevt extremt negativ effekt.

    Och det går inte ens att jämföra Alvedon med adhdmedicin.
  • Anonym (Bullshit!)
    tobbe01 skrev 2016-04-07 15:28:39 följande:

    Är du handikappad? Jag tycker du uttrycker dig jättebra och kan föra normala resonemang. VARI består ditt ev "handikapp"? Det är ju trots allt så att de flesta av oss har perioder i livet då vi inte är tip top och 100% sociala och då vi inte kan hålla föredrag i skolan utan att få ångest!


    Varför säger du handikapp? Man är inte på något sätt handikappad med en npf diagnos!

    Neuropsykiatrisk funktionsnedsättning... Use Google om du vill.
  • Anonym (Bullshit!)
    Fishy2 skrev 2016-04-12 10:29:13 följande:

    Nej, har inte fått någon hjälp, och behöver ingen hjälp. Hur hjälper den diagnosen? Det finns ingen medicin mot den. 

    Diagnosen har orsakat stora probem, önskar aldrig att jag hade fått den. 


    Varför gjorde du en utredning?
  • Anonym (Bullshit!)
    Anonym (9) skrev 2016-04-12 10:48:19 följande:

    Det var inte ens jag som ville det. 

    Och man får ingen hjälp med AS, då det inte finns något botemedel. 


    Finns inget botemedel för adhd heller. Men hjälpmedel som underlättar mycket. Även för autism. Men mycket hänger ju på dig med. Vill du inte inse problem så kan ingen göra något heller.
  • Anonym (Bullshit!)
    Anonym (9) skrev 2016-04-12 10:55:46 följande:

    Min AS gör så att jag har obefintliga sociala skills. Men jag lider inte utav det då socialt umgänge inte är något jag behöver. 


    Ok. Och vad har din diagnos orsakat för stora problem då? Du är nöjd med att vara asocial och det kan jag köpa. Är inget tvång att umgås med andra.
  • Anonym (Bullshit!)
    Anonym (9) skrev 2016-04-12 20:43:48 följande:

    Mina problem är att jag inte har några sociala skills whatsoever, samt att jag inte kan småprata över huvudtaget.

    AS-diagnosen har gjort så att jag har blivit tvingad till daglig verksamhet, samt en till hemsk grej som jag inte vill skriva då ingen kommer tro mig, men jag sitter nu här och mailar med en advokat, all because of den jävla AS-diagnosen.


    Men själva diagnosen är ju inte problemet. Du har ju problem och det var väl därför du utreddes. För att få reda på varför. Och för att kunna få hjälp med att öva upp dina skills bl a.
  • Anonym (Bullshit!)
    Anonym (9) skrev 2016-04-13 03:21:49 följande:

    Jo, diagnosen är ett problem, då inget gott har kommit ur den och jag har fått problem pågrund utav den. Önskar aldrig att jag hade gjort min utredning. 


    Diagnosen är bara ett namn på dina problem. Även utan en utredning så har du olika problem i vardagen. Och sen är det inget tvång på att upplysa andra om sin diagnos heller. Men om dina problem ställer till för mycket så har ju andra försökt att hjälpa dig med t ex daglig verksamhet mm? Känns som du utelämnar saker....
  • Anonym (Bullshit!)
    Anonym (9) skrev 2016-04-14 08:47:43 följande:

    Om jag aldrig hade fått diagnosen, hade jag aldrig kunnat hamna på dagcenter. Men du har absolut en poäng.

    Anledningen till att jag kontaktar en advokat, är pågrund problem som AS-diagnosen orsakat.


    Fast är det själva diagnosen eller du själv som orsakat problemen? Du verkar ha väldigt svårt att acceptera den och vara mottaglig för hjälpen du fått och ev även erbjudits.
  • Anonym (Bullshit!)
    Anonym (9) skrev 2016-04-14 09:02:18 följande:

    Jag har inte fått någon hjälp så vad snackar du om?


    Då vänder vi på frågan. Vad vill du ha för hjälp?
Svar på tråden Min 5-åriga dotter är polisanmäld!