Inlägg från: nnnnnnnn |Visa alla inlägg
  • nnnnnnnn

    skaffa barn runt 40.

    JennyLouise skrev 2016-04-10 19:54:38 följande:

    Tack för era svar. Vi behöver nog bara bli mer säkra på vad vi vill.
    Man har ju liksom lite mer erfarenhet nu,samtidigt som vi kanske är lite mer bekväma med att barnen är stora,och att vi har mycket mer tid till saker.
    Som sagt....det är en del att tänka på.
    Önskar att någon kunde säga vad som är rätt eller fel.


    Säkert inte alls vad du vill höra...
    Men när vi funderade på en trea, så frågade jag en massa föräldrar som fått 3 barn och alla intygade att det var absolut inga problem alls. Även om man haft foglossningar osv. med de andra, så behövde det inte alls bli så med trean, och det var inte alls så att kroppen tog direkt stryk av att vara gravid och äldre.

    Sen blev jag gravid, hade foglossning from hell, bröts ner totalt. Har nu 3 år efter förlossningen fortfarande dagligt ont på riktigt, kan inte dammsuga ännu, har ont i revben, höfter, svanskotan ska vi inte prata om. Allt som jag sluppit efter förlossningarna förut, har nu hälsat på.
    Och NU när jag pratar med äldre mammor som fått mer än 2 barn. så säger de allra flesta: kroppen tog mycket stryk (vissa tillägger "men det var det ju värt"). Problem som nämns är: foglossning som stannar kvar, inkontinens, diffusa ledproblem mm.

    Många av dem är de jag rådfrågade!
    Och när jag säger att de inte berättade detta före, så säger en del av dem "det är ju inte sådant man vill berätta för en som vill ha fler barn, då vågar ju ingen skaffa fler!" och några tillägger "man vet ju faktiskt inte vad som kan hända, jag har hört talas om en som inte fick några problem alls".

    Men jag har inte träffat denna lyckliga person som klarat sig utan problem, men det kryllar säkert av dem här på FL.

    Ville bara vara ärlig och berätta det som ingen vågade säga till mej.
    Sen kanske jag inte brytt mig om det hela ändå, men jag hade kanske gått till sjukgymnasten mycket fortare och även haft en mer realistisk plan för tiden efter förlossningen med träningsprogram och tid till detta.

    Följ hjärtat, men var beredd på att kroppen protesterar. Om inget händer med kroppen, så se det som en rolig bonus!

    Lycka till!
Svar på tråden skaffa barn runt 40.