• K med lilla E

    Blir ens liv mindre värt för att man låter föräldrarna vara med?

    Anonym (jag) skrev 2016-04-16 11:18:16 följande:
    Förr fick jag vara delaktig i allt - nu får jag inte vara delaktig i någonting. Jag har försökt vara delaktig i allt jag kan komma på.
    Tycker du att det är konstigt med tanke på att du försöker pracka på dem allsköns bråte och skit?!

    Skulle inte förvåna mig om du har åsikter om deras skötsel av både barn och hem också. Usch och fy...
  • K med lilla E
    Anonym (jag) skrev 2016-04-16 14:31:08 följande:
    Det var verkligen inte bråte jag ville ge bort!

    Jag brukar säga vad jag tycker och väldigt länge sa svärdottern ingenting när jag pratade, sen började hon säga att det spelar ingen roll vad jag tycker.
    Men DE tyckte väl det!

    Förstår du inte efter både denna och den andra tråden du startat att du inte kan klistra dig fast vid din son och hans familj! Så klart hon teg och bet i hop länge, så gör man, men till sist rann väl bägaren över för stackarn och hon var tvungen att i klarspråk säga att det du tycker inte är värt ett skit för henne och hennes lilla familj. VARFÖR VARFÖR respekterar du dem inte????
  • K med lilla E
    Anonym (jag) skrev 2016-04-16 21:45:09 följande:
    Vad är det som är konstigt med att hjälpa varandra med barnpassning??
    Inget alls, så länge inte den som ska passa propsar och tvingar sig till att få passa. Föräldrarna kan be om hjälp om de behöver och du kan säga ja eller nej till det.
  • K med lilla E
    Anonym (jag) skrev 2016-04-17 15:02:03 följande:
    Men det handlar ju inte bara om borden utan massa andra saker som jag försökt ge! T ex en barnvagn (den var usel enligt svärdottern) ett vardagsrumsbord, väggklocka, en säng mm. Så ja de hade haft väldigt mycket kvalitetssaker och pengar över om de tagit emot detta.
    Men är det så svårt för dig att förstå att man själv vill välja sina möbler till sitt eget hem. INGEN vill att någon annan ska välja det åt en. 
  • K med lilla E
    Anonym (jag) skrev 2016-04-17 16:01:56 följande:

    Ja det är klart att jag blir besviken. Menade vanligt förkylningshosta inget annat. Det är knappast nyttigt att bara sitta inne oavsett.


    Och knappast dödligt heller. Inget du alls har att göra med.
  • K med lilla E
    Anonym (jag) skrev 2016-05-07 07:40:51 följande:
    Jag vill ha barnbarnen hos mig, inte bara träffa dem nån gång ibland som nån främling.
    Alltså du är bara för mycket. Hur ofta skulle du vilja ha dem hos dig om du fick bestämma? OBS: jag är inte säker på att jag vill höra svaret Spöke
  • K med lilla E
    Anonym (jag) skrev 2016-05-09 13:41:13 följande:
    Om jag inte tar upp det så kommer de absolut inte bjuda in några andra det vet jag redan.
    Och det kan ju vara för att de inte vill bjuda dem, har du tänkt på det? De kanske vill ha ett litet kalas, det är ju en tvååring vi pratar om. Blir man inte bjuden på kalas så ska du veta att det finns en tanke bakom det.
  • K med lilla E
    Anonym (jag) skrev 2016-05-09 13:42:44 följande:
    Jag har absolut förståelse för det men vi har stor släkt och jag vet att det är många som kommer glömmas bort om jag inte nämner det.
    De allra allra flesta vill verkligen inte ha hela tjocka släkten från landets alla hörn på sin tvåårings kalas. Fattar du verkligen inte att du inte har något med detta kalas att göra, förutom om du blir inbjuden, då går du dit och uppför dig. Thats it.
  • K med lilla E
    Anonym (jag) skrev 2016-05-11 22:39:35 följande:
    Nej jag tycker inte att jag är orsak till problemen, så som jag gjort har är så som jag fått lära mig, när skulle jag upptäckt att det var fel menar du? I området där vi bor vilket består av flera små samhällen så bor över 20 familjer som jag är nära släkt med. Antingen genom syskon till mig eller min man eller våra föräldrar. För alla är allt det här lika självklart som för mig. Att en tjej och kille får barn och tar hand om sin familj helt utan inblandning av släkten har nog aldrig hänt förut. Så många skulle säkert skratta om de fick höra om samsovning t ex. Alla andra har sina barnbarn när de känner för det och alla gör saker för varandra. Om vi tar hand om barnen en dag kanske min systerdotter tvättar åt oss en annan dag. Jag träffar många av mina släktingar varje dag eller 4-5 ggr i veckan och så har jag alltid trott att det skulle vara i framtiden också och jag trodde att det skulle förbli så om man började nöta in det direkt.
    Lever ni alla på någon lite ö i skärgården där inavel är vanligt eller isolerat långt uppe i norrland? Alltså man undrar ju lite... något är det som inte stämmer.

    Skratta åt samsovning? Eh, det är vääääldigt vanligt nuförtiden. Hänger ni inte med alls hos er, har tiden stannat? Så som du beskriver att ni lever är sjukt ovanligt och känns lite farligt.
  • K med lilla E
    Anonym (jag) skrev 2016-05-13 09:49:01 följande:
    Nej inte direkt! Ibland tänker jag att det vore skönt att leva så som sonen gör och bara ha sitt eget att tänka på faktiskt. Det är slitigt att flänga runt som vi gör.
    Då tycker jag att ni genast ska sluta upp med det! Det är ju ni själva som väljer, eller hur? Ert liv, era val.
Svar på tråden Blir ens liv mindre värt för att man låter föräldrarna vara med?