• Zadre

    Blir ens liv mindre värt för att man låter föräldrarna vara med?

    Anonym (jag) skrev 2016-04-18 16:47:22 följande:
    Men det är så självklart att man ger sånt, jag har velat ge dem något som man inte förväntar sig att få, att de ska ha det bra tack vare mig.
    Deras välbefinnande ligger inte på dina axlar. Det är INTE din uppgift att se till att de har det bra.
    Du har rätt att erbjuda dem dina tjänster och gåvor och de har rätt att tacka nej till detsamma. Att du sen blir ledsen och mår dåligt över deras nekanden är ditt eget fel eftersom du inte förstått att det inte finns något tvång att ta emot gåvor och tjänster.
    Du tycker att de ska ha ett trivsamt hem. De kanske anser att de redan har ett sådant. Man behöver inte ha massa saker för det.
    Du tycker att hon är outhärdlig som vill amma själv, laga mat från grunden, gå ut i skogen osv, osv. Det är inte på något sätt konstigt om en kvinna vill amma sitt eget barn och om hon dessutomn klarar det så är det jättebra. Och diskutera ammningen? Du har INGENTING att diskutera med dem om det såvida DE SJÄLVA inte kommer till dej om råd. Och på vilket sätt är det negativt att laga mat från grunden och gå på skogspromenader?
    Du vet inte att de har det dåligt ekonomiskt. Eftersom de frivilligt gått ner i tid så har de uppenbarligen inte så dåligt som du vill tro.

    Nångång måste du inse att alla inte är som du eller går på samma sätt som din släkt och det är inget konstigt i det.
  • Zadre
    Anonym (jag) skrev 2016-04-18 23:08:43 följande:

    De vill inte ha någonting.


    Då slutar du att ge dem saker.
  • Zadre
    Anonym (jag) skrev 2016-04-19 09:38:43 följande:

    De vet hur jag känner och jag vill vara med på ett hörn så jag hoppades att de kunde bjuda på det. Med de andra barnbarnen har det alltid varit VI och jag har sagt till mina arbetskamrater att vi ska fara och göra det och det men när någon frågar om den yngsta och familjen så får jag svara DE....


    DU KAN vara med på ett hörn UTAN att ge dem massa saker eller tjat om uppfostran/mat.

    Och klart det heter DE. De är en familj och vill hitta på saker själva. Hade du inte varit så på som du varit hade du garanterat fått vara med IBLAND. Men som du beter dej så fröstar jag att de drar sej från att bjuda med dej.
  • Zadre
    Anonym (jag) skrev 2016-04-19 13:03:41 följande:

    Du kan ju inte säga att man inte behöver hjälp första gången man får barn eller köper hus! Trist att det skulle påverka ert äktenskap dock.


    Kanske, kanske inte. Men Behöver man hjälp så BER man om den. DU kan inte tvinga på folk hjälp du TROR att de behöver.
    Anonym (jag) skrev 2016-04-19 13:06:57 följande:

    Jag skrev förut att det är svårt att bara umgås på grund av hur det är nu. Barnbarnet som knappt fått lära känna mig tycker att jag är en främling så det är liksom inte så trevligt att försöka "umgås". Och det är ju på grund av att de aldrig haft barnvakt mm.


    Och anledningen till det är r antagligen för att dubblett dej som du gjort. De drar sej för att bjuda hem dej.
  • Zadre
    Anonym (jag) skrev 2016-04-19 13:41:52 följande:

    Men det är ju sånt som nästan alla säger att det är svårt att hinna med när man har en bebis, hinna laga mat, hinna röja upp, hinna handla, sova, duscha?? Alla som har en bebis säger hur jobbigt det är att hinna.


    Uppenbarligen inte eftersom din son med fru verkar klara det.
  • Zadre
    Anonym (jag) skrev 2016-04-19 13:47:20 följande:

    Nej jag försöker hjälpa dem.. de får hjälp och jag får träffa dem,.


    Men om de uttryckligen inte vill ha hjälp SÅ SLUTA HJÄLP DEM. Du kan träffa dem UTAN att behöva hjälpa.
    Anonym (jag) skrev 2016-04-19 13:48:25 följande:

    De bor långt bort så jag vet inte hur de klarar det egentligen.


    Så länge de inte klagar eller uttrycker att de har problem så är det bara att utgå från att de faktiskt klarar det bra.
  • Zadre
    Anonym (jag) skrev 2016-04-19 16:19:50 följande:
    Men jag insåg väl inte från början att svärdottern är en sån präktig människa som hellre ser dokumentärer än Kardashiams och hellre tar ett glas vin hemma i soffan än festar till fyra Och tyckte det var jätteroligt att läsa på högskolan i 6 år.
    Varför är det bättre att titta på Kardashians än dokumentärer? Varför är det bättre att festa till fyra än att ta det lugnt hemma med ett glas vin? Och varför är det negativt att vara högutbildad?
    Anonym (jag) skrev 2016-04-19 17:00:39 följande:
    Har aldrig sagt att det är dåligt, det är ju jättebra att vara så duktig. Men det blir inget utrymme kvar för andra att ta plats.
    När du säger "andra" vilka menar du då? Du och andra släktingar? Kusiner? Mostrar? Farbröder? Varför ska de ha föräldrarnas plats? Det ÄR först och främst FÖRÄLDRARNA som ska stå för ett barns uppfostran. Andra släktingar ha (i de allra flesta familjer) inget med den saken att göra.
  • Zadre
    Anonym (jag) skrev 2016-04-19 18:12:28 följande:
    Jag sa ju att det inte är bättre. Ja jag är säker på att många farmödrar och mostrar skulle uppskatta att få engagera sig mer!
    Varför skulle de göra det? Varför skulle de VILJA göra det? Engagera sej mer? Det finns ingen anledning till det. De vill leka och gulla med ungarna och skulle de få mata med flaska nån gång ibland skulle de tycka det är kul men ingen faster, morbror osv (med vett i skallen vill säga) skulle FÖRVÄNTA sej att vara en del i ungens uppfostran, matning osv. Den delen ligger helt och håller på ungens förälder.

    Min morsa brukar säga ibland att hon tycker det är kul med andras ungar, leka med dem och kanske få mata med flaska OM den chansen skulle dyka upp och alltså göra allt roligt med ungen. Men så fort den börjar gnälla eller om blöjan behöver bytas så är det så skönt att bara häva över ungen till dess mor/far oich slippa just den delen. INGEN förväntar sej att få mata nån annans unge, inte om man har ett uns vett i skallen.
  • Zadre
    Anonym (jag) skrev 2016-04-22 13:39:40 följande:

    Nej det låter mer som att sitta och fika tillsammans.


    ...det är så man vanligtvis umgås med varandra..
    Anonym (jag) skrev 2016-04-22 13:54:33 följande:

    Mitt liv har aldrig sett ut så. Jag har alltid haft barn och barnbarn, syskon och syskonbarn, kusiner och föräldrar att pyssla om. Som jag skrev tidigare vi gör saker för varandra hela tiden, varje dag, och att sluta med det känns som att försvinna helt och hållet. Min systerdotter var utomlands nyligen och då städade jag och min dotter hennes lägenhet och frostade av hennes frys eftersom sånt är smidigt att göra när det ändå står tomt. En annan gång gör hon något åt oss. Förstår du då hur vi funkar när jag säger att vi alltid hjälps åt och tycker att något fattas om en familj stänger ute alla andra genom att göra exakt allting själva?


    Och jag skulle bli tog om någon gjorde det när jag var bortrest.
  • Zadre
    Anonym (jag) skrev 2016-04-22 15:01:47 följande:
    Men nu var det så att min systerdotter hade bett oss frosta av frysen eftersom hon inte var hemma och hon tycker precis som jag att det är jättepraktiskt att slippa göra vissa saker. Så istället för att hon skulle krångla med frysen med sitt barn hemma så tog jag och min dotter och tömde hennes frys och körde hem till min dotter med maten medan frysen frostades av. Sedan dagen efter körde vi tillbaka allt och städade. Samtidigt var systerdottern på solsemester , låter inte det underbart att komma hem från semestern och ha det nystädat och frysen fixad?
    Jodå, det är det. Därför ser jag till att städa ordentligt innan jag drar i väg på semester. Jag vill inte ha nån som städar och rotar bland mina saker.
    Min sambo lät hans mor städa och tvätta åt honom innan vi flyttade ihop och jag var orolig att han skulle låta henne fortsätta med det. Jag ansåg att vi är vuxna människor och ska fixa sånt själv (med det sagt så förstod jag absolut varför hon ville ta hand om honom) men han bad henne att inte göra det och hon har inte ens kommenterat om det råkar vara smutsig disk framme när hon är här. För hon respekterar om man inte vill ha hjälp.

    Det är väl en sak om man vill det och är okej med det, som din systerdotter var. Men alla vill inte det (din son och hans fru är två exempel) och det är det du har svårt att förstå.
    Det GÅR att umgås UTAN att göra en massa saker. Sitta och fika räcker en lång väg. Det GÅR att vara värdeful som förälder/farmor UTAN att på nåt sätt behöva ha åsikter eller uttrycka sitt tyckande i olika saker, t.ex. amning, speciellt om man de inte bett om det.
Svar på tråden Blir ens liv mindre värt för att man låter föräldrarna vara med?